foto

Swoosie Kurtz

  • nar. 6.9.1944 (75 let)
    Omaha, Nebraska, USA

Biografie

Swoosie Kurtz se narodila 6. září 1944 v městě Omaha v Nebrasce, USA. Své křestní jméno získala podle letadla, v němž její otec za války létal. Po absolvování University of Southern California (USC) studovala herectví na London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Začínala na divadelních scénách, k filmu přešla až v druhé polovině 80 let.

Zahrála si ve dvou zpracování románu Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti – nejdříve ve filmu Stephena Frearse NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI z roku 1988 po boku Johna Malkoviche a Glenn Close jako paní de Volanges, a poté i v moderním zpracování režiséra Rogera Kumblea (1999) VELMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI s Reese Witherspoon a Ryanem Phillippem, kde si zahrála Sebastienovu terapeutku doktorku Greenbaumovou a matku svedené Marcy.

Hrála i v mnoha televizních seriálech, pro příklad uveďme například KOJAK, kde se objevila ve svých začátcích, dále například SISTERS, DOTEK ANDĚLA, KRAJNÍ MEZE a i trhák ZTRACENI. Vidět jsme ji dále mohli ve zpracování románu Johna Irvinga SVĚT PODLE GARPA, STNALEY A IRIS (Sharon), ve filmu LHÁŘ, LHÁŘ (Dana Appleton), BABA NA ZABITÍ (Jean), také jako matku Jake Gylenhaala, paní Livingstoneovou, v komedii BUBLIŇÁK a v mnoha dalších.

V současné době jí můžeme vídat na TV Prima v seriálu ŘEKNI, KDO TĚ ZABIL, kde hraje jednu z tet Chuck, nebo v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde jsme ji mohli vidět jako lesbickou šéfovou, která vyjela po Susan (Teri Hatcher).

Bára "Lolita" Fuxová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Manžel na zkoušku
2009 Angličan v New Yorku
2008 Živoucí důkaz (TV film)
2007 Superman: Soudný den
2005 Stupeň 7: Konec světa (TV film)
2004 Sleep Easy, Hutch Rimes
2003 Baba na zabití
2002 Pravidla vášně
2001 Bubliňák
Holka jako lusk
Nezkrotné kočky (TV film)
1999 Malí velcí podvodníci
Velmi nebezpečné známosti
1998 Má země (TV film)
Smrtící zóna
1997 Lhář, lhář
Little Girls in Pretty Boxes (TV film)
1996 Harvey (TV film)
Občanka Ruth
Slib daný Carolyn (TV film)
1995 Betrayed: A Story of Three Women (TV film)
Kniha pohádek
1994 Bolestná realita
Jednou o Vánocích (TV film)
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Nepochybně pravdivá dobrodružství údajné texaské vražedkyně (TV film)
1992 Detektiv Janek: Vraždy na trati č. 9 (TV film)
1991 Walking the Dog
1990 Image (TV film)
Otřes systému
Stanley a Iris
1988 Baja Oklahoma (TV film)
Nebezpečné známosti
Splněné přání
Zářivá světla velkoměsta
1987 House of Blue Leaves, The (TV film)
1986 Tak to bylo
Trenérka
1985 Svědomí (TV film)
Čas pro život (TV film)
1984 Všemu navzdory
1983 Záhada v Karibiku (TV film)
1982 Fifth of July (TV film)
Svět podle Garpa
1980 Marriage Is Alive and Well (TV film)
Mating Season, The (TV film)
1979 Uncommon Women... and Others (TV film)
Walking Through the Fire (TV film)
1978 Oliverův příběh
1977 Nakládačka
První láska
1976 Ah, Wilderness! (TV film)

TV seriály

2020 Man with a Plan (TV seriál)
The Ex Files (S04E03)
Adam's Big Little Lie (S04E02)
2019 Man with a Plan (TV seriál)
Adam Acts His Age (S03E09)
Hotel Hanky Panky (S03E07)
Semi-Indecent Proposal (S03E06)
další epizody (6)
2018 The Dangerous Book for Boys (TV seriál)
How to Build a Treehouse (E06)
How to Talk to Girls (E05)
The Trojan War (E04)
další epizody (5)
Man with a Plan (TV seriál)
Family Business (S02E21)
Out with the In-Laws (S02E15)
March Madness (S02E14)
další epizody (7)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Nemilosrdně (S02E16)
Otravná Ruth (S02E15)
Grace a Frankie (TV seriál)
Pevná linka (S04E07)
2017 Man with a Plan (TV seriál)
Into the Weeds (S02E04)
Dirty Money (S01E20)
Doctor No (S01E17)
další epizody (4)
2016 Grace a Frankie (TV seriál)
Zkouška (S02E05)
Mike a Molly (TV seriál)
Pozvi lásku dál (S06E13)
Čáry, kouzla, mimino (S06E12)
Adopce není legrace (S06E11)
další epizody (13)
2014 Mike a Molly (TV seriál)
Zahořklý stařec a moře (S05E22)
Blízká smrt nás rozdělí (S05E21)
Boj do úplného konce (S05E20)
další epizody (22)
Americký táta (TV seriál)
Blagsnarst, a Love Story (S11E03)
2013 Mike a Molly (TV seriál)
Osm je až moc (S04E22)
Zase ta stará Peggy (S04E21)
Sex, lži a vrtulník (S04E20)
další epizody (22)
Americký táta (TV seriál)
Blood Crieth Unto Heaven (S09E10)
2012 Mike a Molly (TV seriál)
Větrné město (S03E23)
Školní besídka (S03E22)
Slaměný vdovec (S03E21)
další epizody (23)
Americký táta (TV seriál)
American Stepdad (S09E04)
2011 Mike a Molly (TV seriál)
Svatba (S02E23)
Zkouška v kostele (S02E22)
Loučení se svobodou (S02E21)
další epizody (23)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Krysí pád (S03E05)
2010 Mike a Molly (TV seriál)
Peggy má nápadníka (S01E24)
Victoria má narozeniny (S01E23)
Vince nemá maturitu (S01E22)
další epizody (24)
Chuck (TV seriál)
Chuck a životní vzory (S03E15)
Americký táta (TV seriál)
Stan's Food Restaurant (S07E04)
2009 Sestřička Jackie (TV seriál)
Bublinky (S01E06)
Hrdinové (TV seriál)
Přijetí reality (S04E04)
Prudké ochlazení (S03E20)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Příběh o Lucy a Jessie (S05E17)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Crush (S10E20)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Žbluňk (S02E13)
Moc vody (S02E12)
Výloha na vraždu (S02E11)
další epizody (13)
Americký táta (TV seriál)
Oedipal Panties (S04E11)
2007 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Uložen k ledu (S01E09)
Hořké sladkosti (S01E08)
Vůně úspěchu (S01E07)
další epizody (9)
2006 Americký táta (TV seriál)
Failure is Not a Factory-installed Option (S03E03)
Huff (TV seriál)
Pozor na cervikální lem! (S02E13)
Zpráskaný pes (S02E03)
Mapy nemluví 2 (S02E02)
další epizody (4)
2005 Huff (TV seriál)
Všichni jsou zatracení blázni (S01E13)
Všechny trable světa (S01E12)
Vánoce na draka (S01E09)
Ztraceni (TV seriál)
Deus Ex Machina (S01E19)
2004 Huff (TV seriál)
Rtěnka na slipech (S01E03)
2002 Street Time (TV seriál)
2001 The Fighting Fitzgeralds (TV seriál)
2000 Takový je život (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Věda před soudem - první část (S06E21)
1999 Love & Money (TV seriál)
1998 More Tales of the City (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Nechte malé děti (S04E21)
1996 Party Girl (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Kouzelný školní autobus (TV seriál)
1991 Sisters (TV seriál)
1990 Carol & Company (TV seriál)
1987 Trying Times (TV seriál)
1981 Love, Sidney (TV seriál)
1978 Mary (TV seriál)
1976 Kojak (TV seriál)
Černý otrapa (S04E12)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky