Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný film Jana Hřebejka plný tragikomických příběhů a osudových setkání, přátelství, smíření i odpuštění... Komedie, která vás rozpláče, drama, které vás rozesměje – zní v podtitulu úspěšného snímku renomovaného dua HřebejkJarchovský. Každý se někdy někam před něčím snaží uprchnout a právě tento film je působivým osobním průvodcem ve světě uprchlíků v nás i kolem nás, zažívajících nejen své každodenní starosti, ale obávajících se někdy víc sami sebe, než okolního světa. Ve skvělých hereckých výkonech vede film diváka přes nejednu humornou situaci k hlubšímu zamyšlení nad vkladem každého z nás do tohoto světa... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (515)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Jarchovský, Jan Hřebejk .. Film kulhající ve spoustě momentů, bez konzistentní linie. Zasazení do současnosti narušuje křečovitost jednání postav a neporozumění látce (rasové nesnášenlivosti, hooligans apod.). Nemohu snímku upřít určitou naléhavost, ale nevěřím jí tak jak je podána. Ani známá porce jiskřivého humoru tentokrát nenese své ovoce, tedy ne v takové míře, jak je zvykem. Pro mne nepovedený film a nejslabší Hřebejk! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snad u každé české komedie se vždy najde buď menší, nebo větší množství hlášek, které mi utkví v paměti. Nejinak tomu bylo i u této, kde mě zaujala již první scéna s uprchlíky a poté následným dějovým spádem. Standard si výborné hlášky udržely po celý film, stejně jako skvělé herecké osazenstvo (Vašáryová, Liška, Macháček). Pavel Liška je naprosto geniální, zvláště ve scéně s "policejní brutalitou", kterou doplňoval netradičně podaný čaj s citronem:) "Kam s ním lezeš, ty vole? Řekli jsme přece, že je vyložíme všechny, ne?" - "To ho mám jako nechat v lese?" ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z českých filmů si většinou nenechávám nic utéct a snažím se vidět vše. Kupodivu, tohle mi tenkrát uteklo a i když to od té doby běželo párkrát v TV, nikdy se nazadařilo až dnes. Žel nadšený z toho nejsem. Skoro by se zdálo, že to má nějakou základní dějovou linii, ale nemá. Je to spíše slepenec několika různých příběhů u kterých čekáte závěrečné prolnutí a nějaký efektní závěr a ono nic. Hřebejk s Jarkovským si tu tak odplivli nad některými z nás a já ani netuším proč a co je k tomu vedlo. Asi chtěli být moderní proevropští. Chabý scénář seč mohou dotahují herci a hezká kamera (až an tu přežloutlou Austálii)  a snad proto tomu nedám svě hvězdičky. Docela by mne zajímal onen progresívní přístup obou pánů dnes, kdy plot už se zase může říkat a ochrana vnějších hranic také. Dávám za 3 čaje s citrónem, ale bez medu! PS. Já si také myslím, že by ta malá zelená zemička měla zůstat nám ! * * * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nejlepší, ale nejsympatičtější snímek dua Hřebejk - Jarchovský. Dějově nekonzistentní, ovšem jednotlivé scény mají co říci, byť to říkají poněkud dětsky naivním názorem na čecháčkovství. Herecky slušné a technicky nad zbytkem tuzemské tvorby o tolik vepředu, že to snad ani nelze porovnávat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá. Hřebejk se konečně oprostil od komunistů a natočil film o normální dnešní době. S potěšením konstatuji že i přes jaksi useklý konec je to Hřebejkův nejlepší film. Hodně za to může scénář a herci v čele s opravdu dojemným Jiřím Macháčkem, nabušeným Jaroslavem Duškem, sympatickým Petrem Formanem a tradičně ulítlým Janem Třískou (Lenine nevyrušuj). I ostatní herci jsou skvělí zvlášť Emília Vašáryová vám utkví a neherečka Kristýna Liška-Boková podává velice dobrý herecký výkon. Jinak Horem Pádem mi moc jako komedie nepřišlo spíš jako jakési podobenství o tom jak je to v Austrálii super a v Čechách na hovno. Myslím, že se časem přestěhuju. :-)))))))))))))))) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Horem pádem je prvým českým filmom vôbec, ktorý vyšiel vo vysokom rozlíšení a zároveň jediným českým filmom, ktorý vyšiel vo formáte HD DVD. (Mire)
  • Film byl vybrán jako zástupce českého filmu, který se ucházel o Oscara v sekci cizojazyčný film za rok 2004. (orkadimenza)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Nesnáze s kráskou

Nesnáze s kráskou

03.07.2006

Barrandovský dřevěný ateliér č.4, kde loni na podzim začal natáčet režisér Hřebejk svou Horem pádem, ale je méně opřena o témata sociální a politická, je víc o intimní sféře postav,\" přiblížil za… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama