Reklama

Reklama

Lovec jelenů

  • USA The Deer Hunter (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Michael, Steven a Nick jsou mladí tovární dělníci z Pensylvánie, kteří musí narukovat do Vietnamu. Před tím, než odejdou, Steven se žení s těhotnou Angelou a jejich svatba je zároveň slavností na rozloučenou. Po mnoha hrůzách, které tři přátelé prožijí, všichni upadnou do rukou Vietkongu a dostanou se do tábora rukojmích, kde jsou nuceni hrát sami se sebou ruskou ruletu. Slavné válečné drama režiséra Michaela Cimina patří k uměleckým vrcholům vlny filmů o vitnamském traumatu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (720)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozumiem tomu, že chcel Cimino priam detailne vykresliť osobnostnú stránku hlavných postáv PRED, no najmä PO skúsenostiach s vojnou, či silu priateľstva, ktoré dokáže zázraky. Nuž ale hodinový "PROLÓG" (?!) ktorý zbytočne natiahol inak slušný príbehový potenciál na 3 hodiny, to už skutočne chápem trošku menej. Ďalší fakt, ktorý musím skonštatovať je ten, že Cimino nie je žiadny O. Stone, ani iný tvorca veľkolepých, vojnových snímkov. Človek sa ledva ledva dočká dvoch, no nech troch silných scén z pohľadu vyvolania emócii, no inak je (za mňa) tento snímok čistá strata času, pričom Ja napriek zámeru, myšlienke či pointe, ktorou chcel Cimino zanechať odkaz spoločnosti nerozumiem tým diváckym 83%. Toto nie je ani vojnový film (cca 10 minút max), ani žiadna mimoriadna dráma. "Narodený 4 júla" je minimálne o triedu lepším filmom .. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů (z doby po r. 1900) - 100 Greatest Post 1900 War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Smutný multioscarový film holywoodské komety Michael Cimina, na rozdíl od jeho následujícího vizuálně krásného obřího propadáku Nebeská brána má Lovec jelenů zajímavý plnokrevný příběh. Lovec jelenů De Niro a jeho kamarádi ze železáren narukují do Vietnamu, který jim zcela zpřevrací život. Hvězdný výkon předvedli nejvíce Christopher Walken, Merryl Streepová a také John Cazale (Fredo Corleone z Kmotra), pro kterého to byla kvůli rakovině poslední role v životě. A ještě - tak bravurně natočená ruská ruleta na několik způsobů - to jinde neuvidíte. Trailer: http://www.youtube.com/watch?gl=CZ&v=vw-Tyr6Rb6I ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film je teda pekne zvláštny. Zo začiatku sa takmer nepohne ani lístoček a keď sa dostaneme na dosah vojne vo Vietname, tak ideme z jednej hroznej scény do druhej. A čo mám rád sú scény, keď sa s pištoľou hrá o pokračovanie života. Ruská ruleta je celkovo tým najviac zapamätateľným. Tým ďalším sú Robert De Niro a hlavne skvelý Christopher Walken. V tomto filme dostávajú Američania na zadok, ale oni sa predsa vo Vietname nesprávali ako hostia a nebudem vypisovať tie zločiny, ktorých sa tam dopúšťali. Je jasné a normálne, že sa každý obyvateľov svojej krajiny svojim spôsobom zachováva tak zle k nepriateľovi, ktorý tu nemá čo robiť. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Miluju Lovce jelenů. Neznám lepší a uvěřitelnější film o přátelství a traumatu, které navždy mění život těch co jej prožijí. Když jde parta Mikea a Nika po práci do hospody na panáka, nevidím bandu herců, ale letité kámoše, kteří v životě nemají moc krom sebe samých. Naprosto dokonalých scén a témat je ve filmu celá řada: dvacetiminutová svatba (kterou nesledujete, ale jste v ní) , ruské rulety (obě dvě), Mikeův návrat domů a nakonec pohřební hostina v Johnyho baru... Mě ty tři hodiny vždycky utečou jako voda. 100% ()

DaviD3141 

všechny recenze uživatele

Prvý veľký americký film o vojne vo Vietname a jej následkoch získal úctyhodných piatich Oscarov. Jeho dosah Hollywoodu ukázal, že diváci sú pripravení prijať ničivú vojnu ako tému filmu, čo potvrdili mnohé snímky začiatkom 80. rokov. Hoci sa mnoho scén odohráva vo Vietname, hlavnou témou filmu je priateľstvo a psychologický a společenský dosah vojny na malú komunitu – mikrokozmos priemyselného mestečka v Pensylvánii. Brilantná Ciminova réžia vyniká v dramatických výjavoch, ako je svadba, poľovačka či sekvencia, v ktorej väznitelia nútia amerických vojnových zajatcov hrať ruskú ruletu, čo je metaforou zbytočnosti vojny. 80% ()

Galerie (166)

Zajímavosti (40)

  • Aby Christopher Walken (Nick) vypadal více zuboženě v poslední třetině filmu, tak týden před natáčením konzumoval pouze rýži, banány a vodu. (SeanBean)
  • Do role Michaela byl původně obsazen Roy Scheider, který dva týdny před začátkem natáčení z projektu odstoupil kvůli "tvůrčím neshodám". Roli nakonec získal Robert De Niro. (Tygrys)
  • Podle Michaela Cimina si Robert De Niro (Michael) vyžádal pro scénu, v níž jeho postava podrobí Stanleyho (John Cazale) ruské ruletě, ostrý náboj do revolveru, aby zvýšil intenzitu situace. Cazale souhlasil, ale před každým záběrem obsesivně kontroloval zbraň, aby náboj nebyl v pozici, ze které by mohlo dojít k výstřelu. (StarsFan)

Související novinky

De Niro a válka s vnukem

De Niro a válka s vnukem

05.10.2016

Robert De Niro a Christopher Walken se v roce 1978 sešli ve válečném filmu Lovec jelenů. Výsledkem byl pětioscarový hit, který patří mezi největší americké klasiky a dal kariéru Meryl Streep. Tihle… (více)

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

03.07.2016

V 77 letech nás v sobotu opustil Michael Cimino, jeden z nejnadějnějších režisérů 70. let. Cimino pomáhal v roce 1973 napsat druhý film s drsným Harrym (Magnum Force) a Clintu Eastwoodovi se zalíbil… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama