Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Tak se nám stará posádka nachýlila ke své poslední, dosti sentimentální cestě. A velmi úspěšně se jim to daří udržet v mezích nadstandartní zábavy, přidejte démonického Christophera Plummera v roli generála Changa, správná vězeňské klišé a napínavé finále... A na těch sedmdesát procent to kluci a holka z lodi Enterprise utáhnou s přehledem i přes ztracené boty, ktré se přece jenom podaří nalézt. Hurá. 70 % ()

sharky 

všechny recenze uživatele

James T. Kirk v hlavní roli tentokrát až holmesovské dektivky, patrání po mezihvězdných spiklencích a zrádci ve vlastních řadách ho zavede až do vězeňské kolonie a ke souboji s nejlepší klingonskou lodí. Stará dobrá posádka si se vším poradí a přidá k akci a napětí i morální poselství a filizofický podtext, přesně to co člověk čeká od star treku:) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Původní posádka Star Treku pod vedením kapitána Jima Kirka odchází do penze a loučí se v opravdu velkém a bombastickém stylu. Po minulém filmu, který byl docela průšvih pokračuje v zajetých kolejích předchozích filmů Cesta domů a Khanův hněv. Příběh je vymakaný a dost propracovaný, zatím ze všech filmů nejlepší. Velmi mě potěšil i výborný pokrok po stránce digitálních efektů, které už nepůsobí nijak lacině. No a posádka je pořád ve stejné formě, ve které byla dřív, hlavně Spock se vůbec nezměnil. Tento film je prostě další klasický ST. Je tu parádní akce, vtip a Klingoni... No a hlavně na konci je znát, že už Kirkově posádce bohužel odzvonilo. Ale nastoupila nám Picardova a filmová série začala nanovo... Neobjevená země je jeden z nejlepích ST filmů. 85%. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Při prvních záběrech na posádku EP a Shatnerovu prošedivělou kštici jsem trochu zapochyboval, jestli se poslední díl nevzhrne do něčeho zbytečně nedůstojného a nemístného. Naopak jde o nejvyzrálejší díl celé filmové série s Kirkem. Má dokonce lehce detektivní zápletku a neobsahuje ani toliko obvyklých hloupostí a nelogičností, nad kterými by člověk musel mávnout rukou se slovy je to přece ST. Posádka už je trochu ochozená, ale pořád má své nesporné čaro. Bohužel nejvíc je vidět pokročilý věk na D.Kelleym, který coby McCoy vypadá, že už toho má opravdu až po krk. Jinak ale velmi příjemné filmové rozloučení s původní partou. / Spock: "However, if I know the Captain, by this time, he is deep into planning his escape." Střih, Kirk dostává přes držku od přerostlé obludy. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu který byl natočen již za éry Nové generace bylo vidět, že tvůrci se už nějakým způsobem snaží ukončit příběhy původní posádky a konečně jí poslat do galaktického důchodu. Jsme svědky ukončení dlouholetého krvavého sporu mezi Klingony a Federací. Osobně se mi tento film celkem líbí i když z ST mám jinačí favority. Příjemné i když nikterak omračující. P.S. No už jenom kvůli tomu měsíčku co nešťastným Klingonům bouchnul pod rukama, tenhle film musím mít rád:-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení málem ohrozila stávka. Leonard Nimoy a Nicholas Meyer se nedokázali s vedením Paramountu shodnout na konečném rozpočtu a počtu natáčecích dní. Paramount dokonce hrozil ukončením projektu, a tak Nimoy a Meyer přistoupili na určité kompromisy. Schválený rozpočet počítal s 26 milióny amerických dolarů, počet natáčecích dnů byl stanoven na 53. Překročen byl nakonec o dva dny. (WolfR)
  • William Shatner (James T. Kirk) se při rvačce s modrým Behemothem nenechal zastupovat kaskadérem, jak to občas v pozdějším věku při podobných kouscích dělával. Sám při této scéně spadl do ohně. (Honzíno)
  • Námět příběhu se vybíral dlouho a pečlivě. Ke konečné verzi přispěl sám Leonard Nimoy, který navrhoval uzavření míru s Klingony, což se vztahovalo k aktuálním událostem té doby, totiž nedávnému konci studené války. Klingonská říše představuje určitou paralelu vztahu USA k Sovětskému svazu. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama