Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Po slabším lichém dílu nevyhnutelně přichází lepší sudý. Na režisérkou stoličku se vrátil Nicholas Meyer, který se dobře zapsal povedenou dvojkou a znovu to byla správná volba. Těžil z výborného námětu a slušně napsaného scénáře plného hlubokých myšlenek. Předsudky, rasismus, kolektivní vina, odpuštění, vyšší dobro, relativnost jistot. Vše se prolíná v perfektní sci-fi reflexi konce Studené války. Film má silnou atmosféru a na své universum je až překvapivě realistický. Přesto ale pořád typicky Star Trekovský. The Undiscovered Country je skvělé rozloučení s původní posádkou a poslední stránka dlouhého, hořkého konfliktu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po mizerné pětce se Star Trek vrátil do zajetých kolejí a šestka servíruje klasický příběh, který sice ničím nepřekvapí ani neohromí, ale zároveň neurazí. Příjemný překvapením jsou zajímavá jména v obsazení jako například Christopher Plummer nebo Kim Cattrall. Uměl bych si sice představit lepší rozloučení původní posádky, ale i tohle se dá v pohodě zkousnout…60% ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Totál politický thriller alá ST. Pro mě ještě lepší, jak ST II. Jako bonus...manželka Davida Bowieho, Iman. Dnes již bohužel, vdova. Lepší rozloučení (pokud nepočítáme ST VII, a tam stejně nejsou všichni) si dodnes, ta the best posádka ve ST vůbec, nemohla přáti. Byť nejde o naprosto kompletní osazenstvo, ale i kpt.Sulu, dostal aspoň nějaký prostor, spolu se svou parádní lodí. Perfektní music, včetně klasických úvodních titulků, které nenápadně mění za pochodu barvu, či chcete-li...odstín. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

K logice "politického" scénáře a vyšetřování útoku musí divák přistoupit ještě benevolentněji než obvykle, jinak se ale jedná o slušné, málo akční sci-fi o zásadní události trekovského vesmíru (který se paradoxně podobá spíš na Star Wars), diplomaticky pracující s myšlenkou dlouholeté zakořeněné (rasové) nenávisti. Navíc se původní posádka (a) Enterprise už vyloženě, důstojně loučí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Politika, nedůvěra, zrada i detektivka. Ze Star Treku se v posledním dobrodružství staré posádky stalo regulérní drama se vším všudy včetně vězeňského asteroidu, melancholické sebereflexe hlavních hrdinů nebo líbajícího se Shatnera. Takový pokus o povýšení série na "důstojnější" úroveň je sympatický o to víc, že parádně nostalgický závěr neměl daleko k nefalšovanému dojemnému happyendu. 70% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Herec Christopher Plummer, představitel klingonského generála Changa, je autorem nápadu, že jeho postava má ve filmu pleš. (WolfR)
  • Natáčení málem ohrozila stávka. Leonard Nimoy a Nicholas Meyer se nedokázali s vedením Paramountu shodnout na konečném rozpočtu a počtu natáčecích dní. Paramount dokonce hrozil ukončením projektu, a tak Nimoy a Meyer přistoupili na určité kompromisy. Schválený rozpočet počítal s 26 milióny amerických dolarů, počet natáčecích dnů byl stanoven na 53. Překročen byl nakonec o dva dny. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama