Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo ztrestal tímhle filmem Afghanistán. Sestřelil co šlo, zrakvil na koho přišel, nechal odbouchnout půlku země...a to jenom proto, aby zachránil pár lidí. I tak to bylo super. Klasický akčňák, kde Sly zabíjí na potkání a tři čtvrtiny filmu chodí s odhalenou hrudí. Klasika. Nemůžu ale dát pět a to hlavně z toho důvodu, že jsem se prakticky celý film musel smát. To je tak, když dřív vidíte Žhavé výstřely, než Johna Ramba v Afghanistánu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John J. Rambo - stroj na zabíjanie, ktorý stvorila americká armáda. Nikto ho nezastaví. Sám sa vysporiada s celou vojenskou základňou. Vždy splní svoju misiu. Tento krát musí zachrániť snáď jediného človeka, ktorý mu je blízky. Plukovník Trautman padol v Afganistane do ruského zajatia. Rambo sa podujme na neoficiálnu záchrannú akciu. Odchádza do Pakistanu, aby za pomoci miestnych rebelov (členov Talibanu) vyslobodil svojho priateľa. Jednoznačne najslabšia časť z tejto kultovej akčnej série. Kredit tomu znižuje najmä prestarnutý scenár, ktorý je dnes úplne politicky mimo. Ak by ste teraz pustili Američanom film s kecami o tom aký sú Arabáci dôveryhodní, lojálni spojenci, tak zrejme urazene alebo znechutene väčšia polovica z nich odíde z kina. V tomto boli tvorcovia tohto snímku krátkozrakí. Úplne to zabili záverečným titulkom, ktorý hlása, že: "Tento film je venovaný chrabrým ľuďom Afganistanu". *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama pro případné nerozhodnuté kupce Mi-24 to není věru zlé.. Realismus prvního dílu se ztrácí pod hromadou vystřílených nábojnic a já jen doufám, že v Rambově mudžahedínské nenávisti vůči sovětské uniformě není nic osobního. Johne, Johne.. Trautman si tě měl z Hope raději odvést v pytli na mrtvoly.. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu Rambovi všichni máte? Vždyť je to tak krásná, zábavná a poctivě udělaná osmdesátková řežba... Jestli je v něčem opravdu problém, tak je to absence nějakého zajímavého vývoje - příběh začíná i končí nikde, chybí lepší seznámení s prostředím (přičemž země pod Hindúkúšem nabízí působivější lokace, než Izrael, kde se ve skutečnosti natáčelo), s probíhajícím konfliktem i s postavami a akce je většinou dost slabě motivovaná (tedy je tam jen proto, aby tam byla). Většina komentářů tady nějak ironicky glosuje závěrečné věnování a prezentaci afghánských mudžáhidů, ale řekl bych, že toho ke glosování není až tolik, zvlášť když si místní historikové připomenou, že se s Rambem nacházíme ještě v předtálibánské době a útoků z 9/11 se Afghánci nijak neúčastnili. Co je naopak zajímavé, je místy až úsměvná protiruská propaganda schovaná za rádoby humanistické poselství "svět se musí dozvědět, co se tu děje". A je to poselství, jaké se v obdobně tupé a pololživé podobě ukládá do filmů stále. Tak si prosím vždy na Ramba 3 vzpomeňte, až se na nějaký takový budete koukat. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Film se jmenuje Rambo III, přestože první díl s českým názvem Rambo: První krev (1982) v původním názvu jméno Rambo nemá a v angličtině se jmenuje First Blood. (dezert)

Reklama

Reklama