Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eleanor Bergstein | Hudba: John Morris, Erich Bulling | Produkcia: Linda Gottlieb | Distribúcia: Vestron Pictures | Rozpočet: 6 miliónov $ | Tržby: 213,954,274 $ || Celú dobu som mal pocit, že sa pozerám na záznam zo školy prírody, čo by ani nemalo byť tak zlé, ale od filmu s takou zväsťou čakám niečo viac. Dynamika a nápaditosť vôbec neodpovedá roku výroby, hlavne v stavu, keĎ už boli pred ním vyrobené muzikály toho najvyššieho karátu. Choreografia tiež nie je výnimočná, nehovoriac o absurdnosti dejového základu na týždňovom vývoji dievčaťa zo stavu úplneho dreva v dokonale točiacu a rytmicky fenomenálnu tanečnicu... Samozrejme, jedná sa o oddychovku, ktorá svojou priemernosťou plní všetky požiadavky všeobecného diváka na zapožičanie na VHS v sladkých 90.tych... Ps: Tak mizivé herecké výkony a režijnú neschopnosť prehĺbenia situácii som už dávno nevidel :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru špička. Proč tomu vyčítat přílišnou romantiku, cheesy hlášky nebo předvídatelnost? Neřekla bych, že zrovna o to v těchto filmech jde - o nečekané zvraty a absolutní originalitu. Dnes už kultovní soundtrack a velmi, velmi sympatická dvojice protagonistů. Jennifer Grey je jako Baby roztomilá, ne tuctově hezká a přesto přitažlivá a v této roli přirozená. Swayze skvěle kombinuje živelnost, rozervanost, floutkovství a "citlivost" (však kdyby jí neměl, byl by to na houby hlavní hrdina). Taneční čísla jsou výborně natočena, prostě tancuje se tam hodně a kouká se na to moc pěkně. Romantika jak řemen. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

25.12.2023. Po letech se vracím ke komentáři napravit jednu z mladických chyb. Ano, kdysi jsem tomu napálil jednu hvězdu z záchvěvu pomsty za to, že coby malý kluk jsem byl nucen sledovat tolikrát dokola po boku své sestry sledovat véháesku, ale když si odmyslím toto, musím objektivně přiznat, že jako romantika, hudební a taneční film to svou kvalitu rozhodně má a nezaslouží si to, abych to podhodnocoval jen kvůli dětským vzpomínkám. Navíc po tolika letech se dostavuje i jistá nostalgie po dobách, kdy romantika ve filmu byla vlastně ještě docela vkusná. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně je tohle velká klasika. Má to své kvality, herecké obsazení, výborné písně a určitou nostalgii. Mě to až tak moc nesedlo, ale to neznamená, že budu film odsuzovat. Je too prostě hezky nadprůměrná, stravitelná záležitost, která se dá pro mě jednou za delší čas sledovat. Mladičká Jennifer Grey a sympaták Patrik Swayze - výborná dvojice. Jak už jsem připomínal, skvělé písně, kapka nostalgie, zajímavý příběh. Romantické filmy a tak moc nemusím, dost těch prvků zde bylo. Škoda, že nebyl film dramatičtější, nebyl více vyladěn jako drama, to už bych přidal čtvrtou hvězdu, ale i tak to není vůbec špatný film. Hodnotím celkově na 66% = *** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, Hříšný tanec, je film, který nezná málokdo, jenže já na něj koukám až tak pozdě. Možná mě to předtím ničím nezaujalo, jenže fakt je, že hudba v něm je opravdu výbornám dobře se poslouchá a v rádiích se hraje i dnes s takovým úspěchem, stejně jako tento film. Příjemně se na to kouká a rychle to utíká. Patrick Swayze si zde založil na své životní roli a já s tím naprosto souhlasím. Jedíná věc mě ale rozčílit dokázala. Všechny ty americký holky vypadali, jako kdyby měli bulímii, nemůžu si pomoct. Přesto se na to dalo hezky koukat, i když hodně, opravdu hodně tomu dodala právě samotná muzika, kterou budu slýchávat stále dál a dál, a jen tak se jí nezbavím. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Předlohou filmu je skutečný příběh scenáristky Eleanor Bergstein, která se nechala inspirovat vlastními zážitky z dob dospívání na počátku 60. let. (Bauer)
  • Eleanor Bergstein v roce 1980 napsala scénář k filmu Jsem na řadě (1980), ze kterého však producenti vyškrtli vášnivou taneční scénu. To ji přimělo vymyslet nový příběh, kde ji mohla použít a děj zasadila do doby vlastního dospívání, kdy s rodinou trávila dovolené v apalačském podhůří Catskills. (kenny.h)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama