Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď pokleslé estetiky 80. let aneb velmi, velmi přeceněný romantický slaďák. Veškeré neduhy hollywoodské mainstreamové kinematografie osmdesátých let z něho bohužel s odstupem času doslova trčí... (a jako na muže na mě jistě také nepůsobí kouzlo Patricka Swayzeho, což by určitě v opačném případě mé ohodnocení zvedlo, charizma jistě má, tomu bych se v ženském těle asi neubránil...) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak říká uživatelka Kleopatra /zhruba :) /, seru na kvalitu, hlavně že jsem mohl balit při tom filmu holky a prosím uživatelku Faidra, ať mě nepodněcuje k házení kamením, když poslanci nejsou nablízku. Malarkey - stále slýcháváš tu hudbu ? Nejde ti to už na mozek ? Sud - Pořád je tvé vyjádření k filmu přibližně stejné jako u Swayzeho filmu "Duch" ? Bebacek - Neboj, jestli spolu budeme šukat ve křoví, neřeknu ani slovo ! Cooper - proč dvě hvězdičky ? To asi někdo na film nedostal žádnou holku, co? Lima - Když si spolu hříšně zatancujeme, zvedneš hodnocení ? Shaqualyck - Kájo, ty mému komentu určitě rozumíš. Květule, Mertax, Galadriel - co dáte dřív? Komentář k filmu nebo hříšný tanec se mnou? Jossie - Mě se tu taky líbil Ptarick Swayze, ale já jsem hezčí. Oskar - Měl by si ten film vidět ještě jednou, když kvůli ničemu, tak kvůli mě. Maxi6 - Ty by si dokázal hříšně tancovat až do rána? Ale no táák . Mr.Apache - Jsem rád, že jsem nebyl sám vzrušen když Jennifer tančí s blondýnkou. Hal_Moore - Miluješ jenom ten film ? A co holky? DaViD´82 - Máš pravdu, českým mužům Patrick nastavil laťku vysoko a zatím jsem jí překonal jen já. Charlosina - Můžu dát ruku na tvoje srdce ? Canakja - Ano, je to pro přecitlivělé pubertuální pipinky, čili pro tebe. Enšpígle- ty si myslíš, že jsi vtipnej, ubohej ubožák jsi, nemáš na to okomentovat pořádně tenhle film, tak si děláš prdel ze zdejších uživatelů, trapáku ! Smutný dodatek 15.9. 2009 - Přidávám pátou hvězdičku, kterou věnuju do nebe Patrickovi, protože pro velký bojovníky a pravý chlapy budu mít slabost na vždycky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této klasice žánru vyhýbal, obával jsem se, že to bude přeslazené, až to bude lepit. Mýlil jsem. Hříšný tanec je příjemná podívaná, u níž se člověk nenudí, baví se a rád sleduje Swayzeho a Jennifer Grey při tanci. Perfektní soundtrack hraje také svoji velkou roli při výsledném dojmu. Píseň Hungry Eyes člověku zní v uších ještě hodně dlouho po doběhnutí závěrečných titulků. Chybička: Na konci filmu, když Johnny tančí v uličce před pódiem, tak si všimněte, že poté, co se zvedne ze země (tancoval na kolenou), má docela špinavé kalhoty. O chvíli později je má ovšem čisté. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, Hříšný tanec, je film, který nezná málokdo, jenže já na něj koukám až tak pozdě. Možná mě to předtím ničím nezaujalo, jenže fakt je, že hudba v něm je opravdu výbornám dobře se poslouchá a v rádiích se hraje i dnes s takovým úspěchem, stejně jako tento film. Příjemně se na to kouká a rychle to utíká. Patrick Swayze si zde založil na své životní roli a já s tím naprosto souhlasím. Jedíná věc mě ale rozčílit dokázala. Všechny ty americký holky vypadali, jako kdyby měli bulímii, nemůžu si pomoct. Přesto se na to dalo hezky koukat, i když hodně, opravdu hodně tomu dodala právě samotná muzika, kterou budu slýchávat stále dál a dál, a jen tak se jí nezbavím. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No jo, přiznávám, tanečním jsem se vyhýbal jak čert kříži, jenže u Hříšného tance jsem se vážně nenudil. Tohle není moje parketa, ovšem dnes již legendární hudba a životní role Patrika Swazeho spolu s Jennifer Greyovou v roly Baby, jo tenhle film se právem zařadil k Pomádě a Flashdance. Navíc se nesnaží být za každou cenu nuceně romantický, přesto romantikou přímo přetéká. Zkrátka film nemá být jed dobře oblečený ale musí mít hlavně duši a to tenhle určitě má. A to nejen kvůli hudbě, ale především kvůli lidskosti a síle toho citu, který v civilu pojmenováváme láskou. Takže na závěr, dal bych klidně i čtyři hvězdičky, ale myslím že slova jsou stejně víc než značky. Dámy a pánové račte na taneční parket! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Ve vrcholné scéně, v níž Johnny (Patrick Swayze) říká: "Baby nebude sedět v koutě," se tato věta Patrickovi nesmírně hnusila a snažil se, aby vůbec nezazněla. To se mu ale nepodařilo. (pufina)
  • Keď sa Johnny (Patrick Swayze) a Baby (Jennifer Grey) vracajú autom z tanečného vystúpenia, môžeme vidieť, že sa scéna natáčala v štúdiu, pretože sa stromy pohybujú proti smeru jazdy. (Hudino)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama