Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ve trojce Paul Kersey kosil zločince za potlesku přihlížejících čumilů, ve čtyřce už zase zabíjí skrytě a anonymně. Další pokračování vraždícího architekta je civilnější než předchozí díl, což je určitě škoda. Cesta msty New Yorkem byla zábavná a nepotřebovala k tomu ani emoce, ani žádnou hlubší zápletku. J. Lee Thompson se pokusil o obojí a dejme tomu že sem mu toho podařilo dosáhnout, bohužel zábavnost pokulhává. Bez napětí a atmosféry prvního a druhého dílu zůstala z filmu jenom tupá akce s nádechem sedmdesátkového thrilleru. Bronson je zase o pár let starší a i když mu charisma rozhodně nechybí, toho vigilanta mu věřím čím dál míň. Dědictví Michaela Winnera ale zůstalo zachováno. Kersey pořád ovládá těžké zbraně, má perfektní výcvik v přežití a zřejmě disponuje imunitou před policií. Škoda tohohle prapodivného kočkopsa. Celá série měla už dávno skončit a nebo pokračovat cestou pravověrného trashe. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

- "Kdo jsi?" - "SMRT" Vtipná úvodní hláška Bronsona v ne moc povedeném thrilleru, který bych dnes viděl spíš jako podprůměrný. Zápletka mi nepřišla dvakrát věrohodná, Bronson jako civilista a střelec amatér postřílí dva silné drogové gangy a na konci mu je v podstatě jedno, že už o něm všichni vědí, že on je tím oním Mstitelem, co střílí zlé hochy. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

WHO THE FUCK ARE YOU? DEATH!!! Charles Bronson je nejdrsnější flegmatik v celém Los Angeles, který je odsouzen být navěky sám, protože kohokoliv ve svém životě potká a má rád, musí zemřít. Paul Kersey je ztělesněním smrti a to doslova. Kdybych žil v dobách mstitele, tak bych rozhodně nepáchal žádnej zločin, protože bych si mohl být jistý, že si pro mě přijde. BANG! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát od jednotky znova funguje aj dramatická línia. Zápletka trochu pripomína Pre hrsť dolárov. Bronson tak trochu z donútenia, ale vzhľadom na ďalšiu stratu v súkromí, s nadšením likviduje členov dvoch mafiánskych gangov a nakoniec ich poštve proti sebe. Nie je to zlé, ale mimo akcie trochu nuda. Poriadne grády film naberie až v posledných 15tich minútach, keď sa naplno odkryjú všetky karty. Príjemnou zmenou bolo, že tentoraz Bronsom nelikviduje len nejakých tupých pankáčov, ale o trochu schopnejších mafiánov. Ale až na toho finálneho mohli byť trochu schopnejší. Príliš dlho to Bronsonovi vychádzalo ako po masle. Ďalším plusom je konečne zmena v spôsobe smrti Bronsonovej rodinky. Konečne vymysleli niečo iné ako znásilnenie. Z budúcich hviezd sa tu tentoraz mihol mladý Trejo bez dlhých vlasov. Tento diel je jediným štandardným akčniakom. Jednak je tu dostatok akcie a jednak je to pojaté celkom normálne. Žiadne komické absurdnosti ako v trojke. Takže výsledkom je príjemný nadpriemerný akčniak s už tradične s osudným vyústením pre Bronsonovú famíliu. 6/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Máme tu čtvrtou část skvělé akční série s ještě skvělejším Charlesem Bronsonem. První dva díly jsou TOP, třetí trochu pokulhává, tomu jsem dal lepší 3*, ale zde už tu čtvrtou opět dávám, i když slabší, ale stále je to o ždibec lepší jak třetí díl. Zde to bylo stejně jako v předchozím filmu akční tak, že počet nepřátel likvidoval Bronson ve velkém počtu. Bylo to dějem poměrně jednoduché, což mi nevadilo, i když to bylo takové trochu odlišné, než jsme u této série zvyklí. Hlavně to bylo dost rozmanité, že jsem se chvíli moc nesoustředil. Mělo to zajímavé, ale i méně zajímavé pasáže. Úvod mi třeba moc dramatický nepřišel, ale celé mě to později bavilo. Bronson byl skvělý jako vždy. Hlavně finální cca 20 minutovka měla už velmi slušné tempo. Sice jsem se zde o hlavního ochránce vůbec nebál, nicméně i tak si nemůžu výrazně stěžovat. Akce je dobrá, chvílemi i pestřejší, nějaké ty samopaly, pušky atd. Technická stránka filmů je, co se týče přestřelek o něco lepší než horší třetí pokračování, ale zase jsou zde strašné efekty výbuchů. Ale co, dokážu to odpustit. Na první dva excelentní snímky se to nechytá, ale stále je to dostatečná zábava, ke které se někdy ještě vrátím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)
  • Filmy tejto série s nepárnym číslom sa odohrávajú v New Yorku a všetky filmy s párnym číslom sa odohrávajú v Los Angeles. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama