Reklama

Reklama

Čas beží a zdá sa, že život losangeleského architekta Paula Kerseyho (Charles Bronson), ktorý sa po smrti manželky a dcéry stal neľútostným pomstiteľom a prenasledovateľom zločinu, by sa konečne mohol usadiť a dostať do normálnych koľají. V práci sa mu darí rovnako dobre ako vo vzťahu, ktorý nadviazal s energickou reportérkou Karen Sheldonovou (Kay Lenz). Jej dcéru Ericu (Dana Barron) si Paul obľúbill, akoby bola jeho vlastnou dcérou. Lenže osud zrejme nehodlá Paulovi dopriať šťastie a pokoj. Jednej osudnej noci sa Erica vyberie so svojím priateľom Randym (Jesse Dabson) do zábavného parku, aby čoskoro na to zomrela na následky predávkovania kokaínom. Hoci má Kersey plné zuby násilia a túži po pokojnom živote, chopí sa znovu zbrane a bez zľutovania zlikviduje JoJa, priekupníka, ktorý dal Erike drogy. To je však iba začiatok. S Paulom sa totiž spojí tajomný milionár Nathan White (John P. Ryan), ktorý mu poskytne prostriedky a príležitosť zlikvidovať dva zločinecké gangy ovládajúce spoločne takmer deväťdesiat percent obchodu s drogami v Los Angeles. Paul striedavo zabíja dílerov pracujúcich pre oba gangy, a to tak dlho, kým vzájomné podozrievanie a paranoja nespôsobia, že dve konkurenčné bandy proti sebe a navzájom sa začnú ničiť... (TV Markíza)

(více)

Recenze (63)

choze 

všechny recenze uživatele

Série střídá režiséra (po Winnerovi nastupuje druhý Bronsonův dvorní režisér, na slovo vzatý béčkař Thompson), Bronson protivníky - místo rowdies odteď masí výhradně mafoše - a po krásně osmdesátkově epické trojce přichází šedivá, zbytečná a nudná čtyřka. Poslední v produkci Cannonu, zato první s podtitulem. Jednu hvězdičku snad jen za Bronsona a úvodní scénu v podzemní garáži. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

po uznavanom michaelovy winnerovy prebral otaze serie cisty beckar j. lee thompson a pokracuje tam kde trojka skoncila (realisticke ponatie ako v prvej casti je uz davno prec). akcie je tu dost, ale posoby televiznym dojmom (rovnako ako cely film). potesi mlady danny trejo a jeho zneskodneie bombou vo flase od vina... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Holt, musíme si to přiznat.Hispánský architekt Paul patří spolu s Rambem, Rockym, Matrixem(jméno Arnieho v Komandu) ke kulturnímu dědictví vzniklého za úřadování Ronalda Reagana (od 1980 do roku 1989).Bronson, i když se to nezdá kosí protivníky řádně jako za starých dobrých časů a může se ve svých 66 letech vyrovnat i takovým mladíčkům jakými jsou (či spíše byli) "Džudykof" nebo Chuckie. Ale zatímco Chucka a spol. posílají vypořádat se s diktátory někde v Africe a v SSSR, na starého důchodce zůstanou ti parchanti doma.Takže tentokrát to budou drogoví dealeři, což by bylo sado.Ale těch explozí a toho ufuněného běhání je tu trochu dost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Filmy tejto série s nepárnym číslom sa odohrávajú v New Yorku a všetky filmy s párnym číslom sa odohrávajú v Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Podľa výpisu, ktorý číta policajt, sa dá zistiť, že Kerseyho (Bronson) adresa je 8200 Wiltshire Boulevard, Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • V čase natáčania bol 66-ročný Bronson takmer dvakrát starší než jeho filmová priateľka Kay Lenz (34 rokov). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama