Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (690)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo se na podruhé spálil úplně stejně jako napoprvé. Zase byli ti vysloveně špatní ti, kterým věřil a zase se jim docela brutálně pomstil. Úžasný je, jak se akčňáky tenkrát točili s úctou k divákovi. Užil jsem si vysloveně všecko. Scény s bombardováním zdejší divočiny byly fantastický a v současných filmech je to jev absolutně nevídaný. Do všeho se morduje ten splašený digitál a už to vůbec není zajímavé, natož pak upřímné. Upřímných akčňáků je pomálu, ale pokud bych se k něčemu chtěl vrátit, byl by to zaručeně Rambo. Tady dávám čtyři hvězdy spíš jenom z toho, že příběhově je to prakticky to samý, jako jednička. A ten závěr, tam se ten proslov Rambovi tolik nepovedl. U jedničky mě to daleko víc sejmulo. Každopádně paráda. Je to klasika, co víc dodat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani nechcem pocitat, kolkokrat som tento film spolu s KOMANDOM (1985) videl na VHS-ke zaciatkom 90-tych rokov :-) Vtedy sa mi to ako malemu chalanovi velmi pacilo, povedal by som viac, nez jednotka, avsak dnes som sa na tieto 2 casti dival inymi ocami a stale mam tie filmy rad. Ani som netusil, ze scenar k tejto casti pisal Stallone spolu s Jamesom Cameronom. V kazdom pripade v porovnani s jednotkou sa tu akcia pritvrdila a to je to, co mam najradsej a hlavne ta nezabudnutelna drsna Goldsmithova hudba, ktora sa do tohto filmu perfektne hodila, este teraz mi duni v usiach :-)... 14.08.2009 ____________ Sylvester Stallone - (John J. Rambo) +++ Richard Crenna - (Plukovník Samuel Trautman) +++ Charles Napier - (Marshall Murdock) +++ Steven Berkoff - (Plukovník Podovsky) +++ Martin Kove - (Ericson) +++ Julia Nickson-Soul - (Co Bao) +++ Produkcia: Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Scenar: James Cameron, Sylvester Stallone +++ ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

V jedničce byl nepohodlným štvancem, zde nepřekonatelným válečným hrdinou. Rambo II je skvělý akční film, který když bude posuzován jakkoliv seriózně, dopadne v hodnocení asi dost nepěkně. Z idelogického hlediska se tenhle snímek pro svou silně proamerickou agitaci totiž pohybuje někde na hraně mezi směšností a odporností (a bohužel to moc nezachrání ani ta sympaticky naivní kritika byrokracie). Každopádně však výborné pokračování, které se od svého předchůdce příliš neliší asi jen v pojetí ikonického hlavního (super)hrdiny, a hlavně naprosto klasická ukázka 80's akce, kterou mám prostě rád. A popravdě řečeno - málomluvný poloautistický outsider John mi byl snad vždy milejší než mudrující dobrák Rocky... 80 % ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Doba se změnila. - Jak pro koho. Původní Rambo byl temný snímek o zákoutí poničené duše válečného hrdiny z Vietnamu, prošpikován skvělými dialogy a působivou akcí. Dvojka je naopak syrový akční film z pera Sylvestera Stalloneho a Jamese Camerona, který však také divákům nabízí důležité poselství. Akce je dokonalá, Sly výborný a snímek je i po letech stále vynikající. S První krví dějově naprosto nesrovnatelné, přesto však hodnotím vysoko, hlavně díky odvážné míře tzv. oddychové zábavy a ryzí akci. Stallone na vrcholu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Doba sa zmenila.“ – „Ako pre koho.“ Rambo II nemá s originálom veľa spoločného. Iste, sú tu rovnaké postavy Johna Ramba (Sylvester Stallone) a jeho mentora, plukovníka Trautmana (Richard Crenna túto svoju rolu neskôr pekne sparodoval v Žeravých strelách II po boku Charlieho Sheena). Ale to je asi tak všetko. Kým originál bol temný, ambiciózny, psychologický a vážny, dvojka, na ktorej scenári okrem Stalloneho pracoval James Cameron (!), sa odráža smerom k absurdnej komiksovej akcii. Od určitej chvíle sa tvorcovia definitívne odtrhnú z reťaze (pijavice, mučenie elektrickým prúdom, šípy s vybuchujúcimi hrotmi, rotačné guľomety a majestátny Rambo vynárajúci sa za chrbtom soka v daždivej džungli z masy bahna) a pôsobia dojmom, že to myslia vážne a že ak by Rambo skutočne išiel do Vietnamu, tak by Amerike asi tú hnusnú vojnu fakt vyhral. Obávam sa, že šialene silácke dialógy („Za toto dostaneš medailu." - "Nech ju dajú im. Zomrelo tam veľa chlapov. A aj kúsok zo mňa.“) boli mienené smrteľne vážne. Čo je strašné, tak ale zas v kombinácii s gigantickou akciou to z Ramba II robí totálny masaker, ktorému je ťažké odolať. Hlavne ak ste sa narodili v 80. rokoch a na tejto a podobných peckách ste vyrastali a lepili ste si plagáty z nich na steny svojej izby. Diváci boli nadšený: film pri rozpočte 44 miliónov ich na celom svete zarobil viac ako 3OO. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Film je věnován tvůrci speciálních efektů Cliffu Wengerovi Jr. (HellFire)

Reklama

Reklama