Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

TOP Rodriguez. Tarantinova a Millerova ruka přidána do díla dodala jedinečnou příchuť' divákova pohledu na velmi originální a skvěle graficky zpracovanou tvorbu. Která Vám z hlavy nevyšumí. Všichni se ocitli ve svém oblíbeném prostředí brutálního násilí, které potvrzuje i vytříbený vyprávění. Komiksová předloha a velmi dobrá skupinka dobrých herců s audiovizuálním tempem neztrácí drive a cool seanci. ******* Tarantinova část filmu v rozsáhlé jízdě autem. To, co by za normálních podmínek točil týden, měl s Rodriguezovým stylem hotové za jeden den. Tarantino měl zcela volnou ruku. Byl na natáčení skvěle připraven a vše měl doladěné do nejmenších detailů. ******* Ve výsledku originální stylovka. Černobílá už nikdy nebude tak barevná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že mě Sin City asi moc nechytne, ale výsledek předčil mé očekávání (v záporném slova smyslu). Přitom to, když nepočítám úplně úvodní scénu s Harnettem, nezačalo špatně. Příslib spousty známých herců, stylový vizuál a z něho vyplívající slušně temná a prohnilá atmosféra. Ale postupně mě ti drsní, nesmrtelní chlapící a děvy začali unavovat a nudit. A když jsem si konečně našel někoho komu bych mohl alespoň trochu fandit (Elijah Wood ve velmi zajímavé roli), tak příjde obézní macho, co nemá nic lepšího na práci než brečet, že mu žádná ženská nikdy nechtěla dát (jo pardon, zapomněl jsem na tu blondýnu :-) ) a odrovná ho. A aby toho nebylo málo, tak cca půl hodiny před koncem přeskočí záběr na nemocniční lůžko a koho pak to nevidím? Starého známého, o kterém jsem si naivně myslel, že už mě už těmi svými kecy o svém stáří nadobro přestal štvát a ono ne. Pak už to byla totální ubohost, každou další minutou horší a horší, až jsem se musel ovládat, abych to nevypnul, jak moc se zvyšovalo moje utrpení. A tak jediným přínosem filmu je pro mě zjištění, jak moc jsem asi náročný divák ve srovnání s jinými, kterým stačí ke štěstí právě takový typ snímku, a to mi dělá ukrutnou radost. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

SIN CITY je první věrnou konverzí komiksu jakožto popartového žánru na stříbrné plátno. Narozdíl od drtivé věštiny zepizovaných filmových narativů, které si půjčily příběh a určité typické znaky komiksu, podřizuje Rodriguez "jazyk" (stylizaci narace) původní platformě, pro kterou byly příběhy vytvářeny. Zřejmě lví podíl na sugestivitě a přesvědčivosti filmu má autor předlohy Frank Miller, díky němuž SIN CITY skutečně působí jako rozpohybované stripy jeho noir rapsódie. K tomu si přičtěme nezvyklý podíl popisných monologů a skutečně labužnickou práci s barvou a máme na pitevním stole formálně nejdokonalejší remake, jaký jsme kdy mohli vidět. A obsahově? Funguje to, světe zboř se! Bezútěšný svět kriminálníků, pasáků a zjizvených lidí má patřičný magnetismus a ač jsou příběhy zpravidla hodně čitelné a poznamenané nelogičnostmi, které komiks netrápí, udržuje si SIN CITY neskutečně intenzivní atmosféru, mísící v sobě noir drsnost a naturalismus, hraničící se sadismem. Psychologie stav funguje a všichni tři hlavní představitelé odevzdávají maximum, každý pod svém, každý bezchybně. Trochu mě mrzí určitá samoúčelnost, kterou je stižen Marvův příběh... chybí tam prostě silný poetický moment typu pomsty Valkýr či Hartiganova řešení patové situace. Ale popravdě, chyby vyorávám pracně. Skutečně jsem se občas ptal, k čemu to všechno je, k čemu to směřuje... ale to je irelevatní otázka. Jen a jen k filmu samotnému. Ke zralé a drsné poetice, která nemá konkurenci... Svým zvrhlým způsobem je SIN CITY karikaturou dnešního světa a úsměv při jeho černém humoru má tendence mrznout na rtech. Požitek z postmoderní dekadence, to je Město hříchu! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabijáky mám rád. Můžete je klidnė zmasit a nemáte výčitky." Sin City má styl, kterej mi moc chutná. Ta černobílá forma s barevnejma detailama je prostě dokonalá. A násilí jsem si užíval, protože bylo braný s dostatečným nadhledem. Prostě chlapi byli drsní, holky byly krásný a tolik báječnejch postav se jen tak nevidí. Bavil mě zejména Hartigan, Dwight, Nancy, Gail a nejlepší byl Marv. Ten mi byl sympatickej hlavně tím, že byl skoro tak hezkej jako já. Jen byl o něco odolnější kulkám, pěstem a elektrice, ale já potrénuju a pak si to rozdáme. O Nancy? Dobře. Kdo prohraje dostane Gail, Becky, Wendy a koule žlutýho bastarda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film natočený podľa komiksovej predlohy. Má veľmi dobrý príbeh o meste Sin City, v ktorom je násilie na dennom poriadku a korupcia dosahuje až na tie najvyššie miesta. Príbeh je rozdelený na tri približne rovnako dlhé a až na pár spojitostí odlišné časti. Prvá o sadistickom psychopatovi Mickey Rourkovi, ktorý v sebe má aj kus dobra spozná lásku, o ktorú ale aj hneď príde a tak sa rozhodne pomstiť, druhá o slušnom zabijakovi, ktorý chce pomôcť svojim priateľkám tým, že odstráni telá skorumpovaných policajtov a tretia o starnúcom policajtovi, ktorý chce za každú cenu zastaviť psychopatického vraha malých dievčat, ale kvôli vrahovmu vplyvnému otcovi proti nemu stojí sám. Najlepšia je rozhodne prvá, okrem najzaujímavejšie podaného príbehu je aj najakčnejšia, najdrsnejšia a najzábavnejšia. Ale všetky tri časti sú na tom dobre, v každej sa nájde viacero výborných scén a slušná príjemne krvavá akcia. Najviac sa mi páčia všetky Rourkove likvidácie. Herecké obsadenie je výborné, najväčšiu pozornosť si bezpochyby zaslúži Mickey Rourke, ktorý ma nikdy tak nebavil ako tu, ale dobre je na tom aj zvyšok, klasicky dobrý Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba, Devon Aoki a plno iných dobre obsadených zaujímavých postáv. A poteší aj mnoho skvelých hlášok a zábavných monológov v ich podaní. Réžia a technická stránka sú výborné, Robert Rodriguez to zvládol skvelo, film má výborný správne komiksový vizuál a spokojný som aj s hudobnou stránkou. Kiež by takéto boli všetky komiksovky, nápadité, hravé, dobre napísané a s tvrdým ratingom. Jeden z najlepších filmov svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 84%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Během natáčení se Robert Rodriguez rozhodl uspořádat koncert. Jeho skupina Chingon byla předkapelou na vystoupení skupiny The Accelerators, jejímž frontmanem byl Bruce Willis (Hartigan). Na akci nechyběli herci a členové štábu filmu Sin City - město hříchu a také filmu Temný obraz (2006), který se v té době také natáčel v Austinu v Texasu, kde Rodriguez bydlí. (duklak2)
  • Robert Rodriguez usiloval o to, aby byl film po vizuální stránce co nejvěrnější komiksové předloze. Černobílé filmy obvykle obsahují velké množství odstínů šedé. Komiksová předloha Franka Millera naproti tomu pracuje s ostrým kontrastem černé a bílé barvy. Použití digitálních technologií tak bylo nutností. Film byl natáčen barevně před zeleným pozadím, díky kterému mohli tvůrci lépe pracovat se světelným kontrastem a zahalit tak např. pozadí do absolutní tmy. Stylizovaný černobílý obraz byl poté dotvořen v postprodukci. (Seejey8)
  • Na genezi vzniku proslulé krátké scény, kterou režíroval jeho kamarád Quentin Tarantino, vzpomínal Robert Rodriguez takto: "Všechno to začalo, když jsem mu složil hudbu ke Kill Bill 2. Znal jsem tenhle příběh už od devadesátého čtvrtého, kdy mi přečetl prvních třicet stránek, které tehdy napsal. Věděl jsem, že nechce pracovat s normálním skladatelem, protože by se mu nemuselo líbit, co by složil. To je hlavní důvod, proč Quentin ve svých filmech nemívá původní hudbu - nerad by někoho odmítl nebo si jen ze slušnosti dal do filmu hudbu, která se mu nelíbí na sto procent. Takže jsem mu řekl: 'Nech to na mně. Složím ti to zadarmo. Když budeš chtít, použiješ to, a když se ti to nebude líbit, je to v pořádku, protože s tím budu počítat.' On na to: 'To zní skvěle! Hudba zadarmo!' Jenže pak mi právníci řekli, že ve skutečnosti nemůžete udělat nic zadarmo - aby to bylo podle zákona, musíte dostat přinejmenším dolar. A tak jsme to nakonec udělali. No a když došlo na Sin City, chtěl jsem, aby Quentin režíroval jednu scénu, aby si vyzkoušel natáčení na digitál a mohl to zvážit pro svůj příští film. A samozřejmě to zase nemohl udělat zadarmo, takže vyfasoval dolar..." (NIRO)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama