Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo nečakané príjemné prekvapenie. Na prvý pohľad sa film možno javí ako čierna komédia, no podľa mňa ide skôr o smutnú drámu a trefnú spoločenskú kritiku. V Amerike to totiž medzi deťmi a ich rodičmi tak funguje - všeobecný všadeprítomný nezáujem zo strany rodičov, ktorý im potom deti v dospelosti vracajú. Potom nie je nič nezvyčajné, že ako rodina sa stretnú tak maximálne na Vďakyvzdanie a na Vianoce. Skoro každý Američan, ktorého som stretol sa sťažoval na niečo podobné. Ale vôľa zmeniť to tu nie je ani za mak žiadna. A dá sa to ešte vlastne? Asi už je neskoro, žiaľ... Navyše túto smutnú a ironizujúcu sociálnu kritiku spoločenského života vhodne dopĺňa pekný soundtrack a slušné herecké výkony. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Podivné předměstí obývané ještě podivnějšími lidmi, kteří jsou navíc naprosto lhostejní ke všemu, co se kolem nich děje. Městečko, kde mládež nemusí dospělým lhát, protože ti jsou tak zahledění sami do sebe, že nic a nikoho nevnímají. Jsou i tak ohleduplní, že ani nekontrolují a tím pádem ani nepostrádají vlastní děti. A tady žije Dean a žil i jeho jediný kamarád. „Troy dodával dobrou náladu pilulkami všem dětem. Ano, takhle bylo štěstí rozprostřeno všude kolem. Život už nemohl být báječnější.“ …. Než se Troy oběsil. Absurdita dnešního světa podpořená značnou dávkou cynismu a k tomu skvělá herecká sestava. Rozhodně pozoruhodná kombinace. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká príliš prvoplánová kritika života v satelitnom mestečku. Mládež sa nudí a tak vymýšľajú somariny. Rodičia ich prehliadajú, nerozumejú im a pomaly ale isto im už úplne jebe. Problémom je, že film vôbec nejde do hĺbky a všetky postavy sú len prehnane štylizované figúrky. Ale nie dostatočne, aby to bola aspoň poriadna komédia. Takže to skvelé hviezdne obsadenie vychádza nazmar. Jediná fakt silná vydarená scéna je rozhovor na pohrebe medzi hlavným hrdinom a matkou jeho zosnulého kamaráta. Keby bol takýto vydarený celý film, tak to mohla byť pecka. Takto je to len zaujímavá, občas trochu zábavná a miestami smutná jednohubka. 6/10. ()

Tygrys

všechny recenze uživatele

The Chumscrubber je jeden z mála filmů, které neumím ohodnotit. Při sledování jsem se cítil jako na houpačce. Pokud tvůrci zamýšleli stvořit drama tak se jim to povedlo jen z části, spíš vůbec. Pokud komedi tak je to ta největší šílenost. Opravdu jsem párkrát vybuchl smíchy. Největší uleťák byl každopádně starosta Ebbs v podání Ralpha Fiennese a nejvíc sexy byla bez diskuzí Crystal (Camilla Belle). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama