Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Vážně divné. Zaujal mě týpek co vypadal jak mix Johnyho Knoxvilla a malýho Péti z Arabely. Stejně tak ta mladá kočka, a v neposlední řadě samo i Carrie-Anne Moss a její prima hrudník. Celý je to "kamsi" posunutý, ale ani se mi nechce moc zkoumat kam, jak a ani proč. Slušně vykreslenej "dospěláckej" svět - generace, který táhne na padesát a je povětšinou hodně ujetá takovým tím svým "normálním" způsobem, kdy absolutně nemají tušení, co třeba jejich děti vlastně celý dny dělají a kde vůbec jsou. (Carrie-Ann Moss tu naštěstí táhne teprve na 40, a taky je jedním z těch veselejších a prsatějších dospěláků... ) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film, který vypráví o lhostejnosti dnešního světa za pomoci vyobrazení takového "normálního předměstí kdesi v USA". Většina postav mezi sebou komunikuje na oko vřele a chápavě, přesto však mnohým z nich jde jen o vlastní prospěch a jsou příliš zahleděni do svých problémů, aby dokázali vnímat vážnější situace, které se odehrávají v jejich bezprostředním okolí. Zobrazená přezíravost některých dospělých postav, stádovost a "slepá poslušnost" mladých je dokonalá... a mezi tím vším ční Jamie Bell, který se snaží vyrovnat se smrtí svého nejlepšího přítele. Se snímkem jsem měl ovšem dva problémy, které nakonec ubraly ve výsledném hodnocení jednu hvězdu. 1. Nedokázal jsem se ztotožnit ani s jednou z různorodých postav, což bych u takto prokresleného příběhu nečekal. 2. závěr, konkrétně osud hlavní osoby, mi přišel v rozporu s předchozím děním filmu. Jinak jde ovšem o velmi dobře napsané a zahrané drama (komedie je spíše matoucím zařazením), které stojí za to vidět. P.S.: Vyzdvihované kvality snímku (zobrazení přezíravosti a stádovosti) dle mého ještě mnohem lépe vyjádřil estonský snímek Klass, který sice pojednává o jiné problematice, ale zanechal ve mně hlubší dojem. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia? Ja by som povedal, že skôr absurdná dráma. Alebo treba byť na drogách, aby to vôbec dávalo nejaký zmysel? No keď sa tak nad tým zamyslím, celý ten príbeh bol nesmierne povrchný a absurdný - no zároveň mi to niečo pripomenulo. A síce realitu, v ktorej sa ľudia správajú rovnako povrchne a absurdne ako aj v tomto filme. Proste čisté sebectvo, kde sa každý zaujíma najmä o seba a až potom možno aj o iných. Takže tento film o ničom je zároveň o všetkom. Len škoda, že ten štýl a charakter filmu mi vôbec nesadol, hoci posolstvo bolo veľavravné. Čo povedať? Nuž, škoda, že to nebolo podané trochu odlišným štýlom, ktorý by miestami nepôsobil až tak hrozne absurdne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně divnej film. Na jednu stranu je to neskrývaná a hodně povedená satira na americkou konzumní střední vrstvu (konzumnost, materialismus, závislost na antidepresivech atp.), ale na druhou stranu je ten film až moc divnej, abych ho mohl brát opravdu vážně. Nejsem si zcela jist, jestli si jen film pohrává s divákem a nebo se tam skrývá mnohem víc, než jsem byl po prvním zhlédnutí schopen pochopit. Na první pohled jsou všechny postavy naprosto pošahané, na ten druhý v nich ale člověk vidí reálné současné archetypy, v tomto případě však notně zveličené a vedené do absurdna. O to přesně asi i ve filmu jde. A závěr? Ten snad pochopím při příští projekci. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá generačná výpoveď, ktorá možno viac hovorí o rodičoch ako o ich deťoch... Čosi podobné skúšal aj provokačný KEN PARK. Tu sa to zaobišlo bez porna a bez tlačenia na pílu násilia a výsledok je omnoho silnejší. Občas pripomenie o rok mladší ALPHA DOG... Téma delfínov bola zaujímavá a nevadila mi, aj keď som ju úplne nepochopil... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama