Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Podobné bláboly asi četl v dětství Robert Ford i když tuhle zromantizovanou prasárnu by snad nebyl schopný vypotit ani Karel May na éčku,protože jeho dílo vedle tohodle vypadá jako vrcholový naturalismus pro otrlé.Navíc poplatnou dnešní době metrogayů a tupotwilightiletých uctívaček prasečího ksichtu Lautnera z americké střední 90210 (neboli ti co usínali u ''verze'' s Bradem Pittem-nejlepšího filmu všech dob).Velká škoda,že si Jesseho nestřihnul Luke Perry (čti Luke Pery) alias Jelen Mekgej a bylo na první pohled zřejmé,co je tohle zač.To aby si snad člověk měnil profilovou fotku.Zachvíli amíci natočí příběh osvoboditele Adolfa a jeho lítý boj proti zlotřilému židovi,ne?! ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Brutálně vykradené Mladé pušky, kterým ale schází to nedefinovatelné NĚCO. Anebo také jeden z nejslavnějších desperátů viděný očima malého chlapečka s šestákovým románem v kapse, který ve svých deseti letech sepíše něco v tom stylu a dá to staršímu bráchovi, aby to zkusil propašovat do Hollywoodu ... Při troše štěstí, se to třeba povede a možná se najde i nějaký ten zoufalec, co musí platit odstupné holkám, a bere každou kravinu, která mu pomůže z tíživé finanční situace. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dávno sa mi nestalo, že som od začiatku tušil, že film bude až do konca mať riadne grády a nechápem tieto nízke hodnotenia. Prosím nenechajte sa zmýliť žánrom "komédia", nie je to žiadny spaghetti žáner, proste je tam len pár trefných, milých a napätiu neubližujúcich hlášok. Príjemní príbeh, príjemný herci. Síce nie je taký typicky špinavý a atmosféra západu tiež nie je na jednotku, ale ja som si prišiel na svoje. Aspoň na 75%. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oddechový western moderně zpracovaný, nálada pozitivní, film zábavný... Z legendárního příběhu si tvůrci vzali jen kostru, přidali moderní akční prvky, takže Jesse James v podání Colina Farrella mi připomínal chvílemi Nea z Matrixu ve westernových kulisách, ale jinak to šlo. Je to můj třetí film o Jesse Jamesovi a asi nejzábavnější a jednoznačně oslavující Jamesův gang jako americké Jánošíky. Filmově nejlepší však byli Psanci (1980) s Davidem Carradinem a historicky nejblíže drsné realitě byl patrně western Jesse James (1939). Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x3f7ez_american-outlaws-theatrical-trailer_shortfilms ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jesse James (Colin Farrell) se se svými přáteli vrací zpátky domů z občanské války. Všichni si už touží od boje odpočinout, a stát se opkojnými farmáři, oženit se, mít kupu dětí, a tak, znáte to. Ale po návratu zjišťují, že to asi nebude tak snadné. Železniční společnost chce právě přes jejich pozemky vybudovat železniční trať, vedoucí přes celou Ameriku. A takové zacházení si Jesse s kolegy nenechají líbit. Neváhají pro ochranu svých pozemků, a pozemků sousedů nasadit život, a obírají železniční společnost kde můžou - bohatým berou a chudým dávají. Není divu, že si toto železniční společnost nenechá líbit ... Americký Jánošík. Nic víc, nic míň. Kromě skvělého (jako vždy) Colina Farrella v hlavní roli Jesse Jamese ještě uvidíme například Scota Caana, Kathy Batesovou nebo Ali Larterovou. Jinak jde o tuctový film, který kromě výkonu Colina Farrella nezanechá žádné hlubší zážitky... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v druhém největším státě USA - Texasu. (rawboy)
  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)
  • Colin Farrell (Jesse James) zvládol väčšinu akčných scén bez záskoku kaskadéra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama