Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rakouská princezna Marie Antoinette byla téměř ještě v dětském věku, když se stala manželkou mladého francouzského krále Ludvíka XVI., aby tak byly uspokojeny politické zájmy francouzské i rakouské vládnoucí dynastie. Ale ani Versailles se svou příslovečnou nádherou nemůže zastřít skutečnost, že se Marie Antoinette ve dvorské atmosféře skandálů a intrik cítí velmi osamocená. Další rána ji stihne v okamžiku, kdy zjistí, že je jí král nevěrný s jednou z dvorních dam. Frustrovaná královna hledá útěchu v nekonečných bezuzdných výstřelcích, čímž ovšem na svou hlavu přivolá hněv šlechty i lidu. A to nakonec zpečetí její osud. (AMC Czech)

(více)

Diskuze

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

zupanicSallyZen: :-))) omlouvám se, ale rozesmálo mě, že nemá mluvit o konci, že to mnozí ještě neviděli. :-)) Já jsem tento film třeba neviděla a ikdyby to i ostatní neviděli, tak Marie Antoinetta je historická postava a každý ví (nebo by měl vědět) že byla popravena. Žila prostopášný a hodně rozmařilý způsob života, utrácela neuvěřitelné částky za nové talety a lid hladověl. Kirsten Dunst mám ráda a je mi určitě líto, že ji v tom filmu popraví :-))

DramaQueen

DramaQueen (hodnocení, recenze)

Mě se ta moderní hudba ke snímku hodí, snaží se to odlišit. Chápu, že to není pro každého. Ale tohle pro mě není historický film. Kdo do něj jde s tím, že se dozví historická fakta, bude zklamaný.
Je to originální a odlišný pohled na excentrickou Marii Antoinettu. Na královnu, která ničila státní rozpočet, nabízela lidem koláče, jako levnější alternativu chleba a vyburcovala lid v revoluci proti královské rodině. Film ukazující nešťastnou dívku, nucenou v patnácti odjet z domu, nechat za sebou všechno, aby sloužila jako inkubátor pro dauphina. Společnost šlechtičny se špatnou pověstí (mimochodem skvělá a nádherná Rose Byrne), zhýralý milenec, honosné večírky, hazardní hry, odpoutání od zodpovědnosti.
Film o Rock'N'Rollu, šapmaňském, kokainu, nakupování a sladkostech. Svět bohatých a slavných celebrit 18. století.
(asi je dobře, že film neukazuje to, jak skoro všichni přišli o hlavu) 

MonkeyMarty

MonkeyMarty (hodnocení, recenze)

Totální debilita! Kdyby někdo znal dějiny, tak by se mnou souhlasil. Marie Antinetta byla totálně hloupé namyšlené budižkničemu! Když jsem to viděl, myslel jsem, že je to historický film, ale pak když jsem slyšel hudbu z 21. století a dialogy jako z nějakého sit-comu, hned jsem věděl, že je to výmysl Hollywoodu.

na příspěvěk reagoval trx2010

SallyZen

SallyZen (hodnocení, recenze)

Zdravím, chci se jen zeptat proč ji na konci chtěli zabít? Asi mi pointa unikla, když jsem nebyl u filmu.. tak mohl by někdo mi to prozradit?

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

v prvej polovici filmu sa toho moc neudialo..a asi ani v druhej...ten zivot kralovsky je teda riadne nudny:D aspon tie krasne saty, koce, domy a nabytok to vyvazil...a este kolace:D

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Že modrá ? :-D No výborne, ak sa to milému stádu nepáči, o to ju mám radšej.

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

asphalt: já bych tenhle tvůj příspěvek obrátil o 100 % :-)

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Mne sa to úprimne celkom páčilo, skvelá atmosféra a kamera, jediné tá moderná hudba keby nebola možno by to bolo ešte lepšie... je to natočené s nadsázkou, a tak to treba aj brať, takže celkom fajn...

ASPHALT

ASPHALT (hodnocení, recenze)

Tak to byla kravina.Historický film kde markýzy šejčí na punkovou hudbu,kde přechod hranic zabere 5 minut filmu a úmrtí dítěte je sfouknuto za 30 sekund a bez komentáře - celý film naprosto o ničem,jen módní přehlídka a snad kulinářské oko též potěší,za toto s bídou jedna hvězda.Film,kterému nevymyslili konec,nebo jim došly penízky na konec?Nenávratně ztraceny 2 hodiny života...

Nassy

Nassy (hodnocení, recenze)

Nejvíce na tomto filmu oceňuji výbornou kameru.Scény jsou krásně natočeny a místy si díky úžasným záběrům připadáte, jako by jste v místnosti byli společně s Marií Antoinettou.Jediné, co mě zklamalo byl konec - když už totiž začínal děj nabírat dramatičnosti, tak skončil.Jestliže čekáte, že se při zhlédnutí tohoto filmu poučíte o francouzské revoluci, tak to určitě ne.Maximálně o postavení provdané ženy do cizí země a celkovém životu M.A.

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

*** hvězdy je zoufale málo, je to skutečně moc hezký film, ale ta druhá půlka to hodně kazí. Bezdějovost ma být asi portrétem vlastností a citů, ale na mě to jaksi nezabírá. ale Kirsten je nádherná a moderní hudba v historickém filmu je také zajímavý nápad.

ad-k

ad-k (hodnocení, recenze)

akicita Tj. každopádně známý fakt, navíc zcela určitě šlo o záměr...

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Pěkná kostýmní podívaná... Ale podívejte se na scénu, kdy si královna zkouší střevíčky. Mezi nimi v jednou záběru leží současné sportovní kecky!!!! Zřejmě nešlo ani tak o omyl, jako o docela dobrý pokus o vtípek. Docela mne to pobavilo. Až si to budete pouštět, je dobré si v tom místě film zastavit.

lil:mickey

lil:mickey (hodnocení, recenze)

Když jsem si ten film pouštěla, upřímně jsem od něj nic neočekávala. Kritika kterou jsem četla film jen smetla a mě nelákal ani ten baervný plakát, jelikož kombinaci růžové a tyrkysové upřímně nenávidím. Když jsem si ho ale nedávno pustila, první věc která mne zaujala byla hudba. Takovou bych na historický film nečekala, kdo ale trvdil že to historický film bude. Mě to navodilo do nálady, že si ten film zřejmě aji užiju. A taky že jo. Děj se ze začátku vyvíjel slibně, Marie odrthnutá od své rodiny, aby si vzala muže kterého neznala, nebo její matka upomínající ji ve svých dopisech stále o tom jak je nutné dát douphinovi potomka....musím taky podotknout, že pastva pro oči to taky rozhodně byla, ať už šlo o její růžovo-tyrksové šaty, účesy, narozeninové dorty a dortíčky, nebo jen výbavy přepychového Versailles a jeho okolí. Kirsten Dunst mě v roli taky potěšila, řekla bych že jí to aji sedlo. Ale aby to nebyla 5* chvála, jediné co mi na tom filmu možná vadilo byl konec. Možná mi přišel moc urychlený. Ale co, bavila jsem se. Místy jsem aji s Kirsten sympatizovala. Také mne opravdu pobavil jeden nebo více detailů. Když byl totiž zlom v ději, ten zlom kdy se Marie rozhodla vzít život jiným směrem a vyybírala si zrovna luxusní botky, byl tam záběr na její nožky, za kterýma ležel pár Conversek:) Film ode mne dostane 3* a určitě by si aji zasloužil víc. Navíc jsem po zkouknutí filmu dostala velikou chuť na něco sladkého a aji ta kombinace té růžové a tyrkysové mi nepřišla už ta strašná....

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

No nevim jestli Hollywood potrebuje zachranit, ale pokud ano, tak jej urcite nespasi zenska, ktera druhou pulku sveho posledniho pocinu pretavi v nejdelsi reklamu na Niveu jakou muzete videt.

ad-k

ad-k (hodnocení, recenze)

Po probdělé liberecké noci hlásím, že Marie Antoinette na plátně potěšila... a závěr obzvlášť. Doufám v brzké vydání DVD a titulky - simultánní překlad je přeci jen simultánní překlad ;)

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Silas : nestras chlape, tahle zenska je nejvetsi filmarska nadeje Hollywoodu :-)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama