Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

oje 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný a ani ten začátek není zcela k zahození. Temné jeskyně rozhodně mají potenciál atmosférického prostředí. Všem nadějím na slušný horror ale scenáristé uťali tipec ve chvíli, kdy se speleologové propadli kamsi do jurského parku. Od té chvíle, a že to byla sakra dlouhá doba, už u mě snímek vyvolával jen kroucení hlavou a doprošování se konce. Čeho je moc, toho je příliš. Fantazie tvůrců zde přesáhla i Cestu do pravěku. Nad filmy z prostředí jeskyně ale není třeba lámat hůl, skvělý snímek Pád do tmy představí velmi dobrou horrorovou podívanou, od které by se režisér Jeskyně mohl mnohé přiučit. Alternativa: Descent. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Oproti podobnému filmu s čisto ženským obsadením( The Descent) tento film trošku zaostáva, ale nepovedal by som, že až tak radikálne ako sa môže zdať podľa hodnotenia. Herecké osadenstvo mi bolo sympatickejšie ako v Descente, ale zase chýbala atmosféra. Výborný koniec(just how I like it) to vytiahol na slušné tri hviezdy. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám tři důvody, proč to nehodím do odpadu. První je herečka Lena Headey, druhým zlatíčko Piper Perabo a třetím herec ze Ztracených, Daniel Dae Kim. Jinak to fakt o ničem nebylo. Mám rád scény ve tmě, ale když se to přežene, tak je to na nic. A v tomto filmu se to hodně přehnalo. Ale abych k tomu nebyl zas tak krutý, tak se musí nechat, že prostřední část filmu byla vcelku dobrá. Škoda, že konec a začátek ne. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je mnohdy oznacovan za nehoraznou sracku. Me se libil. Prvni polovina je vyslovene nuda, ale sotva prijde na radu akce, je na co se koukat. Freneticke strihy bez ladu a skladu, prostorove anomalie, genialni scena, kdy se hrdinka houpe na lane nad propasti a pritom se snazi sejmout zrudu plamenometem, srdce kazdeho milovnika velespatnych becek musi zaplesat. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět se mi vážně líbil, jakožto i atmosféra podzemního světa, ve které se střídá klaustrofobická stísněnost a naopak otevřenost velkých kaveren. Zpracování i scénář jsou ovšem nablblé až hrůza. Jeskyně je samozřejmě důsledným aliením vývarem a kompilátem těch nejotřepanějších klišé i nelogičností. Titulní postavy jsou dobré skutečně leda tak k podpírání, většina dialogů voní po blbosti a triky jsou úhrnem béčkově směšné. Nicméně když přijmete tuhle hru "pojďme se bavit nepůvodností", je to celkem zábavně strávených 90 minut. Bez následků tím, či oním směrem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)

Reklama

Reklama