Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na fotbalovém zápase mezi Francií a Čínou byl zavražděn francouzský trenér Yves Gluant. V krku měl šipku s jedem. Gluant na zápase požádal o ruku svou přítelkyni, zpěvačku Xanii. Po vraždě bylo zjištěno, že mu z ruky zmizel prsten s obrovským diamantem zvaným Růžový panter. Šéfinspektor Dreyfus musí vraždu vyšetřit, ale zároveň by se na tomto případu chtěl ještě více zviditelnit. Již několikrát byl nominován na Řád čestné legie a vždycky vyšel naprázdno. Doufá, že když na tento případ nasadí nějakého neschopného vyšetřovatele a později sám případ bravurně vyřeší, konečně se dočká. A netrvá dlouho a jednoho takového najde. Je to policista z malého města Jacques Clouseau, který je považován za, mírně řečeno, pitomce, který zkazí vše, na co sáhne. A tak povolá Clouseaua a povýší ho na inspektora. K ruce mu dá řidiče Pontona, který má Clouseaua sledovat a podávat Dreyfusovi hlášení o každém jeho kroku. Clouseau se s nadšením pustí do vyšetřování. Případ se však poněkud komplikuje, je zavražděn jeden z hráčů – Bizu, který měl dříve poměr se zpěvačkou Xanií. Xania je poněkud podezřelá a Clouseau ji sleduje do New Yorku, kde má práci, a navíc se staví u známého klenotníka. Clouseau však zjišťuje, že je nevinná. Klenotníka vyhledala, aby jí osadil vzácnou kabelku po Josephině Bakerové diamanty. Ale nejedná se o Růžového pantera. Clouseauovy vyšetřovací metody a talent na vyvolávání bizarních situací mu nakonec srazí vaz. Dreyfus ho z případu odvolává a hodlá sám zatknout vraha, o kterém se domnívá, že je to Číňan jménem doktor Pang. Zatčení hodlá provést na významné společenské události – prezidentském plese... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (532)

Shit 

všechny recenze uživatele

Děsná trapárna s neskutečně dementním Stevem Martinem, která ale chrlí takový množství vtipnejch situací, asi tak každý 2 vteřiny jednu, že to člověka nakonec přece jen rozesměje, ale Peter Sellers a jeho růžovej panter to je jako úplně jiná kategorie, to se ani nedá srovnat, tohle předvádí hodně stupidní americkej přehnanej a křečovitej humor bez špetky originálního nápadu a vytratila se ta lehkost, kterou tomu dodávali Britové a Sellers ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S odřenejma ušima. Mohlo to být i horší. Přibližně polovina vtipných situací je opravdu vtipná (všechny scény s ciklistama, nebo třeba ta s glóbusem), ale je tu několik opravdu velice předvídatelných (brejle) a ten taneček v růžovém kostýmku, silně zdůrazňujícím určité partie je opravdu hodně trapnej. Steve Martin by jako Cluoseau nemusel bejt špatnej, kdyby ho zahrál (úplně) jinak. Ostatní herci se snaží, přdevším jean Reno je k sežrání, ovšem opravdu nevím, co ho přimělo hrát zrovna v tomdle. a Opravdu velký + za naprosto kouzelné cameo Cliwe Owena. Začínám litovat, že nakonec nedostal Jamese Bonda. Jo a další menší plus za Jasona Stathama a za úvodní titulky ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Žádná katastrofa se sice nekoná, měl jsem z toho větší strach, ale blbost je to stejně. Steve Martin působí spíše jako nevalný imitátor Petera Sellerse, než-li představitel Clouseaua, převleky (jeden z největších plusů "panterovské" série) zde téměř žádné nejsou a co se týče přeřeků to tvůrci přehnali totálně. Ale i když jsem to nyní popsal jako totální sračku, není tomu tak. Kouknout se na to dá. 40%. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s Macikem a tak trochu i s monologem. Dneska se tomu divím, ale samotný nápad na nový díl ve mě zpočátku obavy nevyvolával, protože s ním byla zveřejněna 4 jména: Steve Martin, Kevin Kline, Jackie Chan jako Cato a Ivan Reitman jako režisér. Jenže ve scénáři se Cato neobjevil (byl nahrazen Pontonem v podání Jeana Rena, jehož komický potenciál tu tvůrci nevyužili ještě míň než Francis Veber v Drž hubu - to asi dokáže jen Christian Clavier) a Steve Martin si přivedl svého režiséra, který moc ty komedie točit neumí... Martina si jako komika vážím, ale myslím, že jeho komika byla vždy spíš trochu někde jinde. (Mimomchodem před ním byli kandidáty na roli Kevin Spacey, Mike Myers, Chris Tucker a Kevin Kline než dostal roli Dreyfuse.) Ale roli zvládl lépe než Alan Arkin. Oproti tomu Kevin Kline je sice výborný jako vždy, jenže Dreyfuse mám spojeného s představou šíleného maniaka a ne ironického ješity. Beyoncé je naprosto zbytečná, stejně jako celý příběh, který se kolem ní točí. Scénář je špatný, zápletka i některé vtipy (obvzlášť ty s pšouky jsou naprosto zbytečné). Jiné vizuální gagy se oproti tomu můžou rovnat s originálem. Vyhněte se dabingu, kde je sice Jiří Prágr dobrý, ale překladatel (nebo to bylo už ve scénáři?) nepochopil, že Closeau má sice komolit slova, ale ne v takové kadenci, kterou Sellers neměl. Celkový film ve ně budí dojem jako Inspektor Closeau z r. 1968: proč to nemohl být pouze nešikovný detektiv a nejmenoval by se Closeau? Kdyby se radši natočila dvojka Johnyho Englishe. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Předem odsouzeno k záhubě. To hlásal nápad, následně jméno režiséra a nakonec i trailer. Nejde tu o předsudky, i kdybych se nakrásno chtěl Steveu Martinovi smát, fušérsky poslepovaný scénář a unylá režie Shawna Levyho mi to spolehlivě překazí. U Růžového pantera se nebudete bavit, budete trpět. Kdo čekal něco jiného, ten si to možná i zaslouží. ;) p.s. Významné plusko za agenta s povolením zabíjet. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Ivan Reitman měl původně film režírovat, ale nakonec se rozhodl, že bude pouze producentem. (imro)

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Růžová pohroma se spoustou hvězd

Růžová pohroma se spoustou hvězd

15.08.2007

Sotva který filmový kritik se o remaku Růžového pantera se Stevem Martinem, zoufale se pokoušejícím dostihnout nedostižného Petra Sellersa, vyjádřil pozitivně. Jenomže šéfové Sony Pictures nečtou… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Noc oživlých exponátů

Noc oživlých exponátů

22.04.2006

Jeden z členů všude dobře známé sebranky Frat Pack, Owen Wilson, už po několikáté podpoří svého kolegu Bena Stillera v novém filmu, jehož režie se ujal tvůrce Růžového pantera Shawn Levy. Dobrodružná… (více)

Reklama

Reklama