Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Této duchařině trvalo možná až příliš dlouho, než se u mě na ty tři a půl hvězdičky vyšplhala, ale závěrečná půlhodinka a samotný duch to celé zachránili. Již stokrát viděné, ale tohle provedení není zas až tak špatné, aby se na to člověk nepodíval po sto prvé. Za samotnou Charlottu zaokrouhluju nahoru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Neustálé střídání momentů, kdy se mistrovsky dařilo budovat atmosféru a vyvolávat nějaké ty zimomriavky s momentů, kdy mi bylo fyzicky zle z debilních dialogů, které neustále omílali to stejné a některých momentů(černochova smrt), které snad ani nemohly být myšleny vážně. Děti melou stále dokola něco o tom, že jim ubližuje "mechanická" paní, jenže dětem se nevěří. Takže se nechává bubáka dělat "bu bu bu" a novou sestřičku (samozřejmě s traumatem z minulosti) vyšetřovat. Nakonec všechny přesvědčí divná fotka uloupená v tajemném poschodí, kam se nechodí. Nejhrůzostrašnější na celém filmu byl herecké výkony. Nevím do jaké míry má smysl dětským hercům vytýkat neschopnost zahrát otevřenou zlomeninu, ale filmu to zkrátka dost brutálně ubližovalo. Druhou nejděsivější věcí byly pokusy o efekty. Když prostě nemám dostatečnou techniku na jejich realizaci, tak by bylo z mého pohledu lepší je realizovat v minimální míře nebo vůbec. Dost mě otravovala i hudba, jejíž tóny se rozeznívaly s takovou intenzitou, že kdyby divák zavřel oči, tak by měl pocit, že sleduje nějaký velkofilm. Hudba by měla být trošku úměrná obsahu. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda horrory, zvláště pak takové, kde hlavní roli hraje atmosféra. A té má "Fragile" na rozdávání. Tma, zneklidňující zvuky, skvěle gradovaná hudba, správné prostředí - kdo potřebuje víc, aby se v noci sám doma u sledování filmu bál? Kdo tvrdí, že tento film nemá s hororem nic společného, zřejmě jej sledoval za slunečného dne s partou chechtajících se puberťáckých kamarádů. Kdo potřebuje "hrůzostrašné" obludy a hektolitry krve? Mně se tenhle horůrek dokonale trefil do nálady, a přestože není bezchybný, rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co jsem v tomhle žánru měla příležitost vidět. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueróho si začínám čim dál tim víc oblibovat. Frágiles je jeho další moc povedenej horor, kdy se tentokrát zaměřil převážně na mysteriozní a mrazivou atmosféru a musim teda říct, že mě zase dostal, takhle dobrou duchařinu jsem už dlouho neviděl, obzvlášť závěr je velká hororová a duchařská chuťovka, kterou jsem si užil se všim všudy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pozabudnutý horor s chudučkou Calistou Flockhard od Španielskeho drtiča prevarených klišé nebojácneho sa nehollywoodskeho ukončenia (rozumej unhappy endu) čo predviedol už vo svojom Darkness, no tentoraz si odpustil tie nechutné ľakačky a namiesto toho prišiel s poriadnou hororovou atmosférou vizuálne úchvatného opusteného tajomného poschodia nemocnice a s poriadne krutým monštrom deťom lámucim kosti. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)
  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama