Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Co se týká horrorů, tak Španělsko je rozhodně jedna z největších velmocí. A jelikož jsem nejdříve viděl od J. Balaguera Rec, tak jsem se těšil i na tento horror. Bohužel nedosahuje ani trochu kvalit již zmiňovaného Rec a propadá se do tuctové šedé všech jiných horrorů podobného ražení. Malým plusem je místy patřičná atmosféra a i samotný konec filmu, který není nijak převratný, ale ujde.... ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Otrepaný, no veľmi kvalitne natočený „ducharský“ príbeh. Kamera, strih a hudba predstavujú priam dokonalosť. Súhra týchto komponentov vytvára naozaj hustú atmosféru v nepríjemnom nemocničnom prostredí a naviac skvelá maska, ktorá posúva film vysoko nad priemer. V rámci súčasnej hororovej tvorby sa jedná o príjemne mrazivý zážitok. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kolega J*A*S*M to napsal přesně takže nemám moc co dodat snad jen, že se mu určitě po shlédnutí tohoto hororu musela třást ruka natolik, že se překlikl a dal "jen" 4* . Já počkal až třes pomine a dávám zcela bez debat plnou palbu. Sledoval jsem to ve dvě v noci a nestačil zírat jak film gradoval až do okamžiku kdy mi mráz přes záda běhal jako šílenej. Pro mě objevenej hororovej poklad, úžasná duchařina a Charlotte je pro mě spolu s Kayako nejděsivější ženská co kdy v hororu byla ! Stejně jako tento film spolu s Halloweenem 2 je nejděsivější film z nemocničního prostředí jaký jsem kdy viděl. Absolutní paráda !!! ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

S hororom ako takým má tento film spoločné možno dve scény. Nato aby sa na horor tento film mohol hrať tak by potreboval výrazne minimálne vyrovnať pomer scén plných šteklivého napätia s tými ktoré posúvajú respektíve v tomto prípade neposúvajú dej ďalej. Ten povinný základ, ktorý si bez problémov dokáže vybudovať väčšina japonských hororov už za prvých 10 min sa tu podarí dosiahnuť asi tak v tretej štvrtine filmu. Najmä prvá polovica filmu vyzbieva úplne naprázdno. No a keď už na scénu aj konečne príde oná pani druhého poschodia tak sa len pár krát mihne so svojou peknou tváričkou. No aj keby som sa na tento film pozeral bez ohľadu na absenciu hororových scén a napätia tak ani ako thriller neobstojí. Dej je priezračný a na dne človek vidí všetko. Sú zachované všetky klišé tak ako sa pekne patrí. Jednou z anjhorších scén je jednoznačne resustitácia. A ku Caliste flokhart môžem dodať len to, že nehrá prirodzene jej výraz je neustále naplnený afektom a už vonkoncom sa nehodí do "hororu". 1* za peknú tváričku opatrovateľky a zlomenia pár kostí. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Po vzoru některých musím říct, že distributoři by si za názvy (a zbytečné překlady) zasloužili pětadvacet na holou. Hrozná škoda, Nepřemožitelné zlo tak působí trochu lacině. A to úplně zbytečně, protože má plné právo začlenit se mezi horory, které za to stojí. Nejde o žádné prvoplánové bububu, ani o vždy osvědčené triky, naopak, ladně pracují tvůrci s atmosférou, dobře využili příběhu (skoro mám chuť říct, že dle mého úplně dokonale) a dokonce byli schopni spojit dost žánrových prvků, které vás ani na minutku nebudou obtěžovat, Vřele tuhle "křehkou" pecku doporučuju a teď se budu snažit usnout (a půjde to těžko, pan Bubák s touhle krasomilou koukaj zpoza dveří, parchanti). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama