Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pozabudnutý horor s chudučkou Calistou Flockhard od Španielskeho drtiča prevarených klišé nebojácneho sa nehollywoodskeho ukončenia (rozumej unhappy endu) čo predviedol už vo svojom Darkness, no tentoraz si odpustil tie nechutné ľakačky a namiesto toho prišiel s poriadnou hororovou atmosférou vizuálne úchvatného opusteného tajomného poschodia nemocnice a s poriadne krutým monštrom deťom lámucim kosti. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Calistu "Kost a kůži" Flockhart jsem neměl nijak v lásce (románek s Fordem, Ally...), ale tady přesvědčila, že dokáže průměrné výrazy a vyjádřit nadprůměrný strach (i když ona vypadá jako vyděšená pořád). Nicméně mě zaujala méně jako např. Richard Roxburgh nebo Elena Anaya. Atmosféra (můj oblíbený artikl) je tady fantastická, většinou uvěřitelná a tísnivá. A ono tajemné 2. patro je na výsost působivé, zaprášené, temné a samo o sobě depresivní. Ten strašáček by tam vůbec nemusel být, jelikož není vůbec strašidelný. Vůbec lekačky (nebo spíše ty dramatické scény) se tu moc nepovedly. Konec byl místy dost standardizovaný, pointa však byla překvapivě dojemná a milá. Chtělo by to vylepšit strašáka a stašidelné scény a bylo by to skoro plné hodnocení. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené a docela strašidelné. Docela pěkný příběh se zajímavou zápletkou, i když předvídatelnou. Nicméně mi jisté momenty přišly velmi přehnané, až fantasmagorické, a Calista Flockhart nepůsobila zrovna věrohodně. Možná za to mohl poněkud slabší scénář, který se mohl trochu víc rozvětvit a také neškodilo klást větší důraz na detaily. Všichni mi přišli až příliš zabednění či přehnaně hysteričtí. Celkově koukatelná duchařina. 60% ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Co se týká horrorů, tak Španělsko je rozhodně jedna z největších velmocí. A jelikož jsem nejdříve viděl od J. Balaguera Rec, tak jsem se těšil i na tento horror. Bohužel nedosahuje ani trochu kvalit již zmiňovaného Rec a propadá se do tuctové šedé všech jiných horrorů podobného ražení. Malým plusem je místy patřičná atmosféra a i samotný konec filmu, který není nijak převratný, ale ujde.... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kolega J*A*S*M to napsal přesně takže nemám moc co dodat snad jen, že se mu určitě po shlédnutí tohoto hororu musela třást ruka natolik, že se překlikl a dal "jen" 4* . Já počkal až třes pomine a dávám zcela bez debat plnou palbu. Sledoval jsem to ve dvě v noci a nestačil zírat jak film gradoval až do okamžiku kdy mi mráz přes záda běhal jako šílenej. Pro mě objevenej hororovej poklad, úžasná duchařina a Charlotte je pro mě spolu s Kayako nejděsivější ženská co kdy v hororu byla ! Stejně jako tento film spolu s Halloweenem 2 je nejděsivější film z nemocničního prostředí jaký jsem kdy viděl. Absolutní paráda !!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)
  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama