Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že Awakening není příliš originální mi nevadí, proč taky, za prvé jsem mu stejně skočil na špek, za druhé mám rád filmy z časů koloniální Anglie, a za třetí naprosto splňuje moje požadavky na divácky atraktivní film - estetická přitažlivost, mysterióznost až mystičnost, dobře vystavěný příběh, klidný a neuspěchaný děj, zajímaví a přesvědčiví herci, červenoknihovnost pak naštěstí bohatě v rámci snesitelnosti. Spíše než nepůvodnost rozuzlení mi trochu nesedla jeho forma, taková nějaká křečovitá, přeplácaná... Ale nijak zásadní výtka, příjemný divácký zážitek. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dialógy ma udivovali lebo boli také domyslené,žiadny z nich netrhal uši trápnosťou ale všetky boli inteligentné a na správnom mieste.Pekný komorne ladený ducharsky horor,ktorý vie dobre narábať z atmosférou a hlavne to prostredie veľmi rozsiahleho sídla školy z jeho chodbami,ktoré sú osvetlené len tak provizórne a do toho sa ozývajú všelijaké zvuky a to vie navodiť tu správnu atmosféru.K tomu musím prirátať vynikajúce prepracovanie v príbehu a aj spracovanie bolo tiež obstojné.Hudba bola famózna.Okrem dvoch lakačiek všetky ostatné boli prvoplánové a predvídateľné.Pointa bola troška predvídateľná a ten koniec bol vysoko prekombinovaný a skončil dvojzmyselne. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Bylo to pro mě utrpení, ale rozhodně to není takovej průser jako ( mnou naposledy viděný ) " Amityville: The Awakening ". Film má povedenou kameru a solidní hudební kulisu, ale to je asi taky to jediný co lze na tomhle filmu hodnotit pozitivně. Když jsem film na chvilku v čase 39:43 zastavil, přítulkyně povídá : Co děláš ? Moje odpověď zněla: Jen se chci podívat jak dlouho ještě budu trpět. Myslím že to hovoří za vše. A to jsem ještě nevěděl co mě čeká dál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi jemná ducharinka skôr pre ženy a deti, ako pre mužov, ktorí očakávajú niečo "živšie". Príjemné prostredie 20 rokov začiatkom 20 storočia je ideálna doba na takýto príbeh, kedy sa ľudia chytajú každej slamky aby videli svojich príbuzných po smrti aspoň ako "tiene". Mladá ambiciózna lovkyňa duchov prichádza na internátnu chlapčenskú školu aby vyriešila prípad jedného zo žiakov, ktorého mal na onen svet dopraviť práve duch jedného zo študentov. Podarí sa jej vyriešiť danú záhadu ktorá je pre ňu samotnú veľkou výzvou, alebo objaví niečo viac? Práve pre dôvod rozuzlenia príbehu a samotného konca som sa rozhodol dať tri hviezdičky. Škoda, že film neobsahuje skutočné hororové prvky v podobe lakačiek a pochmúrnejšej atmosféry, ktoré by držali diváka rozhodne viac v napätí, ako tá komorná atmosféra. Mohla to byť pecka .. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama