Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Toto bolo ako vystrihnuté z príručky duchárskych hororov. Tuctové a strašne predvídateľné. Pointu som vytušila už na samom začiatku, čo rozhodne nie je znakom kvality. Caliste Flockhart som nedokázala prísť na chuť a jej oživenie s bozkom z lásky bolo krajne trápne. Údajne mrazivá atmosféra ma tiež akosi minula...od Španielov som zvyknutá na podstatne lepšie horory. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s tentokrát více mysteriózním Jaume Balaguerem. Fragile jsou výborným atmosférickým horrorem, který i přes absenci lekaček dokáže vyvolat strach. Poklidnější tempo filmu není na škodu a tím víc působivý je pak konec. I když se nejedná o natolik originální horror, jakým je třeba pozdější REC, zpracováním se rozhodně může řadit k těm lepším. Navíc mě potěšila má oblíbená skladba "Vaya con Dios" od americké nu-metalové kapely Ill Niño, která ve filmu na chvíli zazní a také Ivana Baquero (představitelka hlavní role ve fantastickém opusu Guillerma del Torra - Pan´s Labyrint), která se ve filmu mihne v malé roličce. ;) Povedený horror, který mohu jen doporučit. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Španělských hororů jsem moc neviděl, Fragile je vlastně teprve druhým. A to hororem překvapivě (vzhledem k debilnímu českému distribučnímu názvu, jaké to překvapení) kvalitním, s příjemně studenými kamerovými filtry, deštivým anglickým počasím, Ally McBealovou neříkající jen shit, ale mnohokrát i fuck (zdravím Toma), hutnou atmosférou a bezchybnou hudbou. Mnohokrát ohraný příběh je podán ve spojení s právě onou nádhernou hudbou, díky čemuž i tato obehraná písnička zní jako nová. Prostředí starých opuštěných nemocnic a nejrůznějších ústavů ja velice rád, tady jsem dostal jen jedno patro, na druhou stranu i to patro ke 4* tentokrát stačilo. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Did Simon come back? Balagueró umí strašit půvabným, (nad)přirozeným způsobem. Přestože opakovaně používá jedny a tytéž postupy a podobné motivy, dokáže to nenápadně a zároveň s takovou intenzitou, že pokaždé dosáhne svého a nikdy v divákovy nevzbudí dojem recyklace sebe samého. Nebýt toho zbytečného uříceného závěru a přehršelu cgi efektů, bez váháni bych šel s hodnocením výš. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosférický horor, v němž Calista Flockhart dokazuje, že není pouze herečkou jedné role. Je tam sice dírka ve scénáři, vše ale vynahrazuje atmosféra hustá jak mlha, co vařil vodník Kebule a španělština, jenž působí celkem magicky. Jak jsem Calistu za roli Aly odsuzoval, že se na tolik let propůjčila takový hovadině, dnes vše odpuštěno!!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama