Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

lskala 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co se dá natočit prakticky bez peněz! BORN OF HOPE je asi 100x kvalitnější fanouškovský film, než Hon na Gluma. Film má atmosféru, herecké výkony jsou kvalitní, scénář je vydařený a hudební doprovod je bezchybný! Dokonce i paní Režisérka odvedla kus dobré práce. Hodnotím ho maximálním počtem hvězdiček, protože tohle dílo, hravě strčí do kapsy, spousty filmových slátanin s milionovými rozpočty!!! Kdyby to šlo, přidal bych šestou hvězdičku za nadšení pro Tolkienovo dílo! 5***** ()

pasty 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik Jacksonovho Pána prsteňov som uvítal možnosť vrátiť sa späť do stredozeme síce už nie v podaní Petra Jackona ale v podaní oddaných fanúšikov J. R. R. Tolkiena. Samozrejme nemôžeme od tohto filmu očakávať pôsobivé špeciálne efekty či ohromné armády, krásne hrady atď. No môžme sa tešiť na výbornú atmosféru ktorá vigraduje pri konečnej obrane pevnosti, pôsobivé sú tiež akčne scény pri ktorých si nemôžem nevšimnúť starostlivo nacvičenú choreografiu. Je pravda že tvorcovia mohli lepšie zapracovať práve na scenári a neuškodila by aj kratšia stopáž. No celkovo ak beriem v ohľad to že je to fanúšikovský film pre mňa určite prijemne prekvapenie. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Příběh o Gilraen a Arathornovi, synu Aradora, v dobách, kdy temnota v Dol Gulduru rostla a skřeti se rozlézali jako mor na sever, aby pobili všechny Dúnadany, kterých bylo stále méně a méně. Na rozkaz Saurona, který se bál Isildurova dědice. Nadějí všech lidí se tak stalo dítě Gilraen a Arathorna, Aragorn. Další skládanka Tolkienova díla, natočená stejně dobře jako Lov na Gluma. V bitkách je sice znát malá četnost bojovníků na obou stranách, ale nebuďme rýpalové. Setřeme slzu a nechme znovu zaznít Arathornova slova (jeho schopnost projevu Aragorn očividně podědil): "Muži Západu, Stín se rozšiřuje a jeho krutá pěst se po nás vždy natahovala. Ale my... My nesmíme ztratit naději. Přijde doba, kdy Dúnadané znovu získají svou sílu a vyženou zlo z těchto zemí jednou pro vždy. Ale do té doby je naší povinností bránit náš lid za každou cenu. Takže... Povstaňte, Dúnadané! Pamatujte, kdo jste! Ať před námi naši nepřátelé znovu prchají! A ať se žádný skřet nedostane ven z toho lesa živý!" ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Síla legendy je meč o dvou stranách. Pokud se natočí alespoň trochu slušný film, síla Pána prstenů už tomu dodá patřičný dozvuk. Pokud se ale šlápne vedle, pád do propasti je pak daleko daleko hlubší. Arathornův příběh zachránila jednak zdařilá (vykradená) hudba a pak přidržení se reálií Jacksonova filmu. Je samozřejmě znát, že vše je levnější a "lacinější", ale příběhu to kupodivu zas až tak neubírá na síle. Pro fanoušky filmu to bude určitě fajn překvapení při čekání na Hobita a ti ostatní- těm to zase bude úplně fuk...75% ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Fanouškovsky snaživé, obalené do krásných exteriérů a vlastně vůbec na tak lacině vypadající, jak by se mohlo od podobně natočeného filmu čekat. Navíc překvapivě povedený soundtrack, stylem podobným Howardově muzice v původní trilogii. Ovšem jako u Lovu na Gluma, i zde je problém scénář a jeho absence je zde kvůli délce filmu hmatatelnější než v prvním příběhu. Celkově tak film působí jako příjemná oddychovka, ve které se toho ale moc nestane. Ale emocionální závěr povedený. Ke zhlédnutí je pak lepší verze s titulky, dabing moc povedený není (vlastně vůbec). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)
  • Barahirův prsten, jenž Sauron (Sala Baker) hledá, byl skutečnou chloubou Dúnadanů. Byl to největší poklad královského rodu, podle kterého se dalo poznat, kde potomci králů přebývají. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)

Reklama

Reklama