Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Mertax 

všechny recenze uživatele

I když miluju Pána prstenů až za hrob, rozhodně nehodlám slepě vychvalovat všechno, co je s ním spojené. Ovšem co zvládla skupina nadšenců za méně než 3000 liber je fascinující. Hlavně kostýmy byly perfektní, choreografie bojů povedená a soundtrack by s přehledem trumfnul kdejaké oficiální produkce. Na hudbě se podíleli kromě režiséra dva lidé: Adam Langston, Andrew Skrabutenas. I přes to že dějová linka jen nejslabším článkem filmu, za 40 minut jsem nestihla ani sníst koláč, jak jsem film zaujatě sledovala. Režiséra Chrise Boucharda (toho hubeného kluka v brýlích) budu určitě sledovat, našlápnuto má velice dobře. Chcete-li se dozvědět o projektu více, doporučuju Behind the scenes. 85% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V podstate až obdivuhodná fanúšikovská pocta Pánovi Prsteňov a škoda azda len toho, že popri tej všetkej a vôbec nie márnej snahe ostal v úzadí samotný príbeh, čo pri tomto type filmov nie je ojedinelým zjavom. Ale špičková technická stránka takmer dokonale imitujúca Jacksonovu trilógiu si zaslúži maximálne uznanie a dáva zabudnúť istým nedostatkom. Aj keď to, že internetová kinematografia je na vzostupe, vieme uz istý čas. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se přitom všem obdivuhodném nadšení, tvůrci nepokusili také o scénář. Aspoň o malý náznak; i to by bývalo bohatě stačilo. Bohužel takhle těch třiatřicet minut přestane bavit rychleji než by se slušelo. Navíc je zde obvyklý neduh většiny nadšeneckých filmů. Nepřirozené dialogy. Vždy je to věta, vteřina ticha, věta, vteřina ticha a tak stále dokola. Následkem toho dialogy působí zbytečně strojeně a příliš ochotnicky. Přitom dialogy samotné nejsou úplně zlé a ani neherci nejsou celkově vzato vůbec špatní (až na Chodcův "Frodův kukuč"). Jako demo nahrávka možností "co by parta kolem Rity mohla zvládnout" je to výborné, jako hotové dílo je to však nedostačující. Nikoli však špatné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* obdiv tvůrcům, co byli za 3000 dolarů schopni vytvořit, ale bez zapálených dobrovolníků by to určitě nešlo. Výsledek se podobá své předloze docela dost a možná až zbytečně, protože působí trochu plagiátorsky. Žádná extra přidaná hodnota, bez pořádného příběhu a vytknout musím hlavně atmosféru, která působila utahaným dojmem. Posoudit můžete sami a dokonce i v češtině. Přes to všechno si průměrnou známku za snahu zaslouží. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Do dokonalosti tomuto amatérskému počinu chybí opravdu jen málo. Bylo to skvělé vrátit se na pár okamžiků zpátky do Středozemě. Atmosféra jak vystřižená od Jacksona(!), herecké výkony na velmi slušné úrovni, stejně tak kostýmy i samotné zápasy. Snad jen trocha toho počítačového pozadí vadila. Příroda dokonalá, Glum slušně vytvořený...asi jeden z nejlepších amatérských filmů co jsem kdy viděl. Škoda jen těch 39 minut...má to na víc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)

Reklama

Reklama