Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Fr 

všechny recenze uživatele

Chceš bejt sežrána za živa? Néé! Tak nešlapej po mém trávníku! ..... Krásný strašidelný dům, hrůzostrašný pan Nebbercracker. Vtip a hrůza v jednom balení. Animace? Ale ano, ale o to tady ani tak nejde. Alespoň mým dětem je to úplně ,,putna". A podle jejich reakce si dovoluji tvrdit - dětský ,,Evil Dead" (vzpomínáte?). Čím mladší, tím vyděšenější! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sympatický odklon od relativně neškodné 3D éry, ale po celou dobu se mi vkrádal do hlavy pocit, že být to hrané a ještě trošičku víc vyhrocené, byla by to parádní jízda ve stylu hravých horůrků 80tých let. Škoda, že Zemeckis zůstal jen u produkce. Kdyby si byl býval šáhl alespoň na scénář (a třeba si k tomu pozval kamaráda Boba Galea), mohl být výsledek mnohem památnější, takhle ihned vyšumí… rozhodně však nenudí!… ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V celku pekné, milé a hlavne originálne. Trochu strašidelné (pre deti), s peknou pointou, ale niečo tomu chýbalo. Našťastie tieto animáky sa snažím pozerať v originále, takže ocením aj pôvodné hviezdne hlasy. Tým pádom ale sú moje hodnotenia viac objektívne, a tie hviezdičky sedia. S odretými ušami za ****, ale trochu inými ako pri pixare, tam sú oveľa silnejšie. Videl som náhodou znova, už to fungovalo oveľa menej, ale hodnotenie nechám tak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Avizovaný strašidelný animák vo mne vzbudil mnoho záujmu a očakávaní. Tie ale úplne spľasli už po polhodine pozerania. Ono by to bolo fajn, keby sa zase všetko nepodriaďovalo deťom. Taký ozajstný animovaný krvavý horrorový napinák by vôbec nemusela byť zlá kombinácia, ale keď sa to zvrtne v uvrešťanú detskú rozprávku, neskrýval som sklamanie, lebo aj ten štýl animácie sa dal zúžitkovať. Možno keby to bolo aspoň viac pretlačené do humoru, tak by sa dalo uvažovať o vyššom percente, ale takto naozaj nie. 60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsou jeho hlavními hrdiny docela obyčejné děti, film je označený jako rodinný horor. Zajímavé spojení, není-liž pravda? Tak zaklepejte s námi na dveře záhadného domu! Ocenění : Oscar '06 - nominace: animovaný film Zlaté glóby - nominace: animovaný film Florida Film Critics Circle Awards - animovaný film ....Scénář : Gil Kenan, Dan Harmon a Pamela Pettler. Hudba : Douglas Pipes. CHYBA VE FILMU - Když hrdinové chtějí uhasit oheň v domě, tak si nakreslí plánek. Na plánku je v jednu chvíli komín na domě Nebrkrakra na pravé straně a ve druhém záběru na levé straně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Zároveň s filmem se do amerických kin dostal další snímek s Jasonem Lee. V Clerks 2 (r. Kevin Smith) už herce bylo na plátně vidět. (imro)
  • Ve scéně, kdy hrdinové chtěji uhasit oheň v domě, nakreslí plánek. Na něm je však v některých záběrech komín na domě na pravé straně, zatímco na jiných na levé. (Terva)
  • Režisér chtěl, aby dům na plátně působil jako živoucí bytost s vlastní osobností. Propátral tedy předměstí Los Angeles, kde nasbíral fotky patřičně tajemných staveb. Na základě fotografií a kreseb pak animátoři stvořili dům s okny místo očí a kobercem místo jazyka. Výsledek měl 40 000 animačních prvků a animátoři na něm pracovali devět měsíců. (Cherish)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama