Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení a to jsem si říkal, jo podívám se na to a přitom si udělám nějakou práci. Neudělal jsem nic. Výborná grafická práce, takový Simpsonovský humor na americký způsob života, skoro všech zúčastněných postav a samozřejmě celý scénář. Ty 4 tady rozhodně drží spojení dětský horor, i když může toto spojení vypadat zvláštně, tenhle film přesně takový je. Dům, který má v sobě zlo působící na podvědomí každé "oběti", by bylo určitě i výborným základem pro hraný, krvavý masakr. Zde má vše ,hlavně konec, ten potřebný dětský nádech. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné, nepříliš dětské, občas dokonce i trochu temné. CGI dává téhle teenagerské honičce křídla a dovoluje hrdinům nevídané věci. Mistrně zvládnutá gradace a úžasné finále zachraňují slabé dialogy a mírně kýčovitou vizuální stránku. Pokud jste ještě příliš nevyrostli, je to film, který vám udělá radost a zahřeje u srdce. Nezapomeňte... každý je tak stár, na kolik se cítí. (70%) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už jenom kouzelná blonďatá holčička bez několika předních zubů, pelášící si to nesměle na tříkolce ulicí, posetou barevným podzimním listím, dává naději, že počin z producentské dílny pánů Spielberg-Zemeckis bude stát za to.. Výsledek je ale přinejmenším rozpačitý!! Tři dětičky (kupodivu podobné triu z Harryho Pottera – bystrý kluk, nemotora, studentka s vyznamenáním) se rozhodnou zjistit, jak je to se záhadným domem, který po „úmrtí“ svého (vpravdě) úžasně podivínského majitele tak trochu papá lidi a zvířata!! Trojrozměrná digitalizace je věru povedená, originální znění (Maggie Gyllenhall, Steve Buscemi, Jason Lee ad.) znamenité, ale film působí rozpolceně, každá polovina je jako od jiného autora – osobně mi (i když je méně nápaditější) kupodivu lépe sedla první polovina. Nezávadná, krátká (i když mohla být ještě kratší) jednohubka s trochou toho Halloweenu!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Avizovaný strašidelný animák vo mne vzbudil mnoho záujmu a očakávaní. Tie ale úplne spľasli už po polhodine pozerania. Ono by to bolo fajn, keby sa zase všetko nepodriaďovalo deťom. Taký ozajstný animovaný krvavý horrorový napinák by vôbec nemusela byť zlá kombinácia, ale keď sa to zvrtne v uvrešťanú detskú rozprávku, neskrýval som sklamanie, lebo aj ten štýl animácie sa dal zúžitkovať. Možno keby to bolo aspoň viac pretlačené do humoru, tak by sa dalo uvažovať o vyššom percente, ale takto naozaj nie. 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vôbec si nevážiš ženy.“ – Čo tým myslíš?“ Neoslovilo ma to. Hororová atmosféra relatívne fajn, ale určite to nie je žiadny „poriadny“ horor, len klasický animovaný rodinný film s trojicou nesympatických deciek (mudrlant, mudrlantka a prasiatko) s troška pochmúrnejšou atmosférou, o ktorú sa postarali producenti Spielberg/Zemeckis (ktorí odjakživa vo svojich rodinných projektoch riskovali s horormi – POLTERGEIST, GREMLINS). Inak žiadna sláva, priemerný scenár o „živom dome“ ma nudil, postavy (okrem policajtov) tiež, vtipné scény ma nerozosmiali (okrem policajtov), akčné vsuvky nudili. Niečo do seba to, symbolicky, malo. Ale nie veľa. P.S. Samostatnou kapitolou je logika, či skôr „logika“ – tvorcovia si pravdepodobne myslia, že animovaný/pre deti rovná sa hlúpy a že im tým pádom asi prejde najbližšia kravina. Napr. – nočnou ulicou naháňa skupinku detí obrovský zubatý dom, valcujúc iné domy, autá a elektrické stožiare a nikto zo susedov si to nevšimne? Človeče... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Autor hudby Douglas Pipes byl nominovaný na Objev roku na World Soundtrack Awards. (imro)
  • Po Polárním Expresu (r. Robert Zemeckis, 2004) je V tom domě straší jen druhým snímkem natočeným se živými herci, jejichž projev byl v počítačích převeden do digitální podoby. Zemeckis produkoval oba filmy. (imro)
  • Aby mohl být film přístupný také nižším věkovým skupinám, všechny postavy, které dům sní, se objeví živé v závěrečných titulcích. (imro)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama