Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

PKD 

všechny recenze uživatele

Jj, klasika. V kině jsem z toho měl tenkráte pupínky až na zadku. Spolu s ST X, snad nejvíce dark ST, vůbec. Pokud nepočítám ST XII, který má temnotu přímo v názvu,hehe. Uvedení nové Enterprise, která je prostě....úchvatná a byla to láska na 1. pohled a stále je. Special quest star, trhlý poručík Barclay z TNG a další. A ne, Borgové, fakt nejsou Švédové, ty blbá krávo. Tenkráte ještě povinná černoška, dnes...epidemie všude, kam se divak koukne. Ale už tenkrát, mi lezla šíííleně na nervy. Komu taky ne? Což jest i dáno tím, že ta postava je zde ouplně k exkrementu. Tak, proto. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti predchádzajúcej časti značné zlepšenie a objavujú sa tu aj najobľúbenejší záporáci NOVEJ GENERÁCIE - Borgovia. Pecka s perfektnou atmosférou - niektoré scény na palube cítiť za VOTRELCOM - bombastickými trikmi - aj keď úvod sa už neprekoná - a napínavým dejom. Tvorcovia pritvrdili a urobili dobre. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě Abramsovy pecky jsem se s filmovým Star Trekem nikdy nesrazil a tak jsem si řekl, že je načase tento deficit dohnat. No můj První kontakt dopadl poněkud rozporuplně. Nemůžu říct, že by se jednalo o špatný film, ale z mého hlediska to byl jen prodloužený seriálový díl. Nic víc, nic míň. To filmové, co ho mělo nad seriál povyšovat tady zkrátka nebylo. A protože mi seriál příliš neřekl, neřeklo mi mnoho ani tohle. Další filmy vynechám. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádné opatrné oťukávání a mazlení se s lodí. Frakes startuje od první chvíle naplno a doposud nejtemnější trekovský scénář (Mooreho předgalactický rukopis je hrozně znát) přetavuje do strhující podívané. Borgové díky tomu nepůsobí jakkoli směšně a ta samá posádka, která ještě v předchozím filmu téměř otravovala, najednou jako průvodce dějem funguje. Snad jen toho pozemského pošťuchování s opilým Cromwellem mohlo být méně. Jinak ale společně s Cestou domů určitě vrchol série a nebude náhodou, že se tomu tak děje zase při časovými hrátkami se Zemí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich ST filmu a minimalne z tech s novou posadkou urcite nejlepsi. Mame tu zajimavej pribeh, kterej se rozdeluje na dva mensi a tentokrat jsou zajimavy oba dva, jak bojovani Pickarda a spol. proti Borgum, tak stavba prvni warpovy lodi. Celej film se neco deje, spousta akce, spousta souboju, perfektni triky a hlavne paradni a docela temna a napinava atmosfera, hlavne diky paradni zaporacky rase Borgu, ktery vsichni vypadaj fakt libove. Navic trikove tentokrat prakticky bezchyby, masky taky paradni a herci se snazi, hlavne Stewart dostane radnej prostor a bezezbytku ho vyuzije. No a pak tu je hodne vtipnej vagabund Cromwella. Celou dobu jsem se bud skvele bavil nebo byl napnutej, takze jasnejch 5*. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Původně měli Borgové cestovat do dob renesance, aby zabránili vzestupu moderní lidské civilizace. Ve filmu se měl objevit např. Leonardo da Vinci. (mirliflore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 1996 v Hollywoodu. (Varan)
  • Třetí světová válka v univerzu Star Trek probíhala v letech 2026–2053. (vojtaruzek)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama