Na tradiční večeři několika přátel se při čekání na jednu dvojici probírá celý jejich společný život plný lásky i rozchodů. Jenom není jasné zda přijdou spolu, nebo každý zvlášť. Inteligentní zábava kterou si sám pro sebe zručně zrežíroval Billy Crystal.(19.3.2003)

Billy Crystal neni jako režisér marnej, dovede namíchat koktejl z partnerský reality tak, aby byla hodně povědomá těm, co už si zadali, a nenudila nedotčené, cinkne to vtipem, ironií i moudry, brčko jako by přihodil Woody Allen, čiší z toho na sto honů laskavost, ale na jazyk to nepadá, naopak. 4,5*.(22.2.2004)

Billy Crystal sice není zrovna můj oblíbenec, ale tady se mi docela líbil. Trochu tomu napomohlo i ono basketbalové pozadí snímku, ale jinak musím říct, že jde o vtipný a zábavný film.(6.8.2002)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $33,177,694Tržby Celosvetovo $-(29.4.2009)

Asi ne čisté 4 hvězdy, protože to přece jen bylo moc upovídané...(23.5.2002)

Mickey se s Ellen stále rozchází a schází, Mickeyho zkoušenou psychikou trpí i basketbalová soutěž a přestože vtipné momenty zpříjemňují děj, tak originalitou tento snímek trpí naprosto minimálně.(20.1.2009)

HUDBA: Marc Shaiman(2.3.2007)

• bassator

23. 1. 2010 - 10%(6.2.2010)

Dlouho jsem neviděl komedii "s rodným listem z USA" od dob J. Lemmona, která by mě zaujala svou inteligencí a vtipností dialogů jako tato. Bravo. Dialogy vybroušené jako křišťálové sklo, humor vkusný a nevtíravý, jako oděv první dámy USA. Obvykle bývají romantické a komediální filmy ze zámořského teritoria hodně plytké a uboze sentimentální. Tahle má v sobě ducha i jiskru a mimořádně si mě získala. ČT1 na rozdíl od komerčních stanic umí pro diváky vybírat hodnotné snímky. Díky ČT1, díky tvůrčí skupino Aleny Poledňákové za skvělý dabing.(23.1.2010)

Taková trošku variace na Harryho a Sally.. Zábavná, romantická, chytrá..(14.12.2007)

Film, který nemůže nikoho zklamat. Řeší manželství a následnou vztahou krizi dvou lidí, Mickeyho a Liz. Všechno bylo viděno z pohledu jejich přátel, kteří se sešli společně na večeři. Do poslední chvíle netušili, jestli se tam Mickey a Liz objeví společně.(23.1.2010)

Některé geniální scénky ("Toyota": -)) střídá nuda a hodně pomalý děj. Je to takové nevyrovnané. Tři hvězdičky jsou tak akorát.(2.4.2005)

Občas vtipná, občas romantická komedie. Nic extra, ale pro dlouhé večery, proč ne.(1.6.2005)

Úvodní titulky, hudba, černobílé fotky "starých časů", výjevy z kaváren, tancující dvojice, pudl u kavárenského stolku, sedící dvojice v parku, ... jsou krásné. Hned jsem si vzpomněla na Woodyho. Ale pak jsem na něj zase zapomněla.(25.11.2011)

Milý film, který dokážeme ocenit hlavně my "délesloužící" v manželství - tak to prostě chodí, že se to občas ztvrtne a občas zase srovná... Billy Crystal je okouzlujicí a snad mu nejde nedržet palce!(9.3.2009)

Neviděla jsem to od úplného začátku takže jsem přesně nevěděla o čem je děj, v zápětí mi to parta v restauraci nastínila......oddechová komedie, u které se nemusí přemýšlet....občas trochu zdlouhavé, ale některé scény byly opravdu k popukání (holub, toyota.....)(10.3.2009)

Když Crystal potkal Meg Ryan vznikla z toho romcom nejvyšších kvalit. Tentokrát se musel posadit na režisérskou stoličku a zajet si do Paříže, aby narazil na další ženu svého srdce, úžasnou Debru Winger. S ní rozehrál konverzační soutěž o nejtrefnější hlášku a i přes manželské neshody se rozhodli divákům zvednout náladu svým romantickým příběhem. U mě se to povedlo, protože už dlouho jsem neviděl pohodovější film s tak sympatickými postavami. 8/10(1.8.2011)

Zklamal mě onen americký konec v basketbalové hale, kde se v jednu chvíli vše točí okolo dvou lidí stojících uprostřed a líbajících se. Asi jsem již zvýklý na poněkud nápaditější závěry.(8.3.2009)

Crystal je dobrý herec a prvotřídní moderátor a komik, režie je u něho výjimečnou záležitostí. Zapomeň na Paříž přesto nevypadá jako dílo začátečníka. Orámování příběhu vyprávěním přátel v restauraci vypadá jako nápad Woodyho Allena. Tak vytříbené dialogy jako u Allena v příběhu nenajdeme, Crystal ovšem není žánrově daleko. Na sobotní odpoledne výtečné, obzvlášť když pak v prime timu neběží zhola nic.(23.1.2010)

Na televizního komika Billyho Cristala nezvykle dobrý film (jak po stránce herecké, tak po stránce režijní). Příběh není zas až tak originální (také co originálního se dá vymyslet do žánru romantická komedie ;)), ale ten ten způsob, jakým je vyprávěn zas až tak obvyklý není - celý příběh je vlastně vyprávění přátel v restauraci, kde si navzájem předávají "štafetu" a celý vyprávěný příběh čeká na své rozuzlení - na příchod hlavních aktérů do restaurace...(22.3.2005)