Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré... to je vše co k tomu můžu říct... někdy mi i kápla slza a někdy jsem se mohla potrhat smíchy... chtěla jsem dát i 4 hvězdičky, ale v zárodku mé myšlenky jsem si ro rozmyslela, protože tohle téma se točí každý rok, každý měsíc, každý den... Proč mi to tak moc připomínalo Sestru v akci II, Bláznivou školu nebo Tančím, abych žil... prostě pořád stejné klišé :-(( ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá učitelka angličtiny se snaží zkrotit nezvladatelné studenty. Nová učitelka angličtiny na předměstské střední škole učí studenty pocházející ze sociálně slabších rodin. Problémoví studenti různé barvy pleti jsou sice inteligentní, jsou však také zcela nezvladatelní a divocí. Setkání s nimi umožní hrdince změnit její dosavadní jednostranný pohled na život. Kdyby tak každý učitel byl tolerantní, chápavý a citlivý jako Michelle Pfeiffer v roli učitelky. V každém případě film nabízí zajímavý pohled na stav amerického školství a ukazuje na chování tamní studující mládeže. Neškodilo by však, kdyby film dostal nějaký pevný školní řád s pevně danými školními osnovami, na jejichž porušení by dohlížel režisér se "syrovým" režijním pojetím. V tomto případě si film až moc hrál na velké dojemné drama a vzešla z toho spíše taková normální sociální sonda. V tomto případě jsem jako školní inspektor nucen do svého výkazu napsat, že se jednalo pouze o filmový pohled, nebo lépe řečeno fikci a konečné vyznění je tedy jen málo pravděpodobné. Mé hodnocení: 60% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na americké školství. Je dobré vidět také jeho jinou stránku, než BH 90210. Michelle Pfeiffer je skutečně v nezáviděníhodné pozici. Má plnou třídu zlobivých děcek. Po čase si dokáže získat náklonost svých žáků. Začne se za ně i rvát. Ale učit studenta slušnému chování jako to udělal ředitel školy, je blbost. Ten kluk šel za ním s naléhavou prosbou. Velmi přirozeně působící snímek. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento remake som videl ako prvý a tak sa mi originálne Pánu učiteľovi zdalo príliš mäkké a ľahké. Tu bolo správanie problémovej triedy tak akurát, došlo aj na bitky a zbrane. Získavanie žiakov cez karate a Boba Dylana bolo pochopiteľné, trochu menej už cez poéziu a sladkosti ako v škôlke. Ale Pfeifferka mala svoje čaro pre žiakov a aj pre mňa. Bojuje tu nielen s ignoráciou zo strany žiakov, ich rodičov, ale dokonca aj od vedenia školy. –––– V mé třídě je četba poezie odměnou už sama o sobě. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)

Reklama

Reklama