Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Cyloni byli stvořeni lidmi. Povstali proti nim. Vyvinuli se. Vypadají a cítí jako lidé. Někteří jsou naprogramováni, aby si mysleli, že lidmi jsou. Existují v mnoha kopiích. A mají plán. Vesmírná loď Galactica v čele pronásledované flotily, která se po útoku Cylonů na lidské vesmírné kolonie vydává za novou nadějí a domovem - bájnou 13. kolonií zvanou Země. (berg.12)

(více)

Recenze uživatele Kothy k tomuto seriálu (1)

Battlestar Galactica (2004) 

Po zhruba 15-ti letech jsem se k tomu vrátil a měním názor, je to vážně pecka. Dost mě to chytlo a obsazení je super. Děj se odehrává v neznámé budoucnosti jinde než na Zemi. Mezi lidmi a Cylony panuje již 40 let příměří. To se ale mění a začíná válka. Cyloni zastihnou lidi nepřipravené a zasadí jim tvrdý první úder, lidé nemají šanci se ubránit. Poslední lodě v soustavě utvoří flotilu přeživších, která se snaží uprchnout. Ochranu jim zajišťuje ona již 40 let vyřazená loď Galactica. Vše je zde analogové, takže je Cyloni nedokážou hacknout. Naštěstí disponují FTL pohonem, takže závod o přežití pokračuje. Dost se mi libí efekty, které jsou na svoji dobu skvělé. Samotná loď je taky dobře udělaná a působí na mě hodně originálně, jak zbraňové systémy, tak startování letounů. Je to úplně jiné, než jsme zvyklá z Hvězdné brány nebo Star Treku. Dost se mi líbí i herci, které můžeme znát i z jiných projektů. Seriál se postupně dost vyvíjí a těžko ho popsat bez spoilerů. Od nalezení další Battlestar, přes kolonizaci planety až po nečekané spojení s nepřítelem. Některé díly jsou nuda a jiné jsou vážně nabité, je to místy nevyrovnané. O zvraty tu ale opravdu není nouze a postavy dost mění strany. Určitě stojí za to se na to podívat a vydat se na tuto úžasnou pouť napříč vesmírem. Celé je to hezky uzavřené, kdy začne vše konečně dávat smysl. Uvidím, jestli se mi bude líbit i spin-off Caprica. "Tak pravíme!" ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama