Star Trek: Klec (TV film)

Star Trek: The Cage

Sci-Fi / Dobrodružný

USA, 1966, 64 min

Robert Butler

Spoustu papundeklových kulis a zoufalou akci tu vyvažuje zajímavý příběh a Hunterovo charisma, takže to jako svoje první setkání se starým Trekem hodnotím nadmíru pozitivně.(18.11.2008)

Úplně první díl Star Treku má opravdu slušný příběh a pro laciné kulisy ve starých sci-fi mám slabost, takže spokojenost.(1.5.2009)

Zajímavý nápad pohřbený zpracováním. Nedivím se, že tenhle pilot byl zamítnutý a (jestli to dobře chápu) tak byl odvysílán až v roce 1987 jako náhražka při stávce scenáristů. Z tohoto filmu do původní série zůstal pouze Spock a i ten málem ne. No a kapitán Pike mi nevadil, klidně bych si ho dovedl představit na místě Kirka. Takže 3*** hlavně za historický význam, než za skutečné kvality filmu.(27.4.2009)

V zásadě klasická sympatická papundeklovka, která je nejen strašně naivní, ale také logicky strašně děravá. Logika se tomuto dílu kapičku vyhla..(22.6.2009)

Povedený pilot se zajímavou zápletkou (tehdy jistě dost originální), ve které je vám skoro i jedno, že i když se podíváte na všemožná místa světa, nevystrčíte ani půlku nožky z papundeklového studia. Těšil jsem se na mladého Spocka, ale první housle tady hrál Hunter alias Pike a je škoda, že se tenhle kapitán už pak v dalších dílech neobjevil, až tedy nečekaně po dlouhých 43 letech...(20.4.2008)

Pilotní díl Star Treku je asi hlavně pro ty nějvěrnější fanoušky, neutrálnímu divákovi nemá The Cage moc co nabídnout. Největším problémem je, že film působí strašně lacině. Všechny kulisy a kostýmy jako by byly vyhrabány ze skladišť filmových ateliérů po tom co si své již odsloužily v jiných filmech. Navíc mentální kamufláž není zrovna nejatraktivnjěším tématem. Cítím z toho snahu ukazovat co nejvíce sci-fi, za použití těch nejlacinějších prostředků Na druhou stranu je celé to zpracování poměrně roztomile naviní.(17.5.2010)

Upřímně řečeno se mi zdá tento pilot lepší než všechny díly Star treku z první řady... (9/10)(13.6.2006)

Pokud si odmyslím primitivní kulisy (a Spocka, který ještě musí dozrát), není to vůbec špatné - femme fatale, mimozemšťané s tak velkými mozky, že to vypadá, jako by jim na hlavě rostla druhá prdel... trocha psychologie, psychoanalýzy a nejrůznějších settingů...(23.10.2008)

Star trekovský pilot, v němž jedinou postavou, která bude tvořit základní (a velmi známou) posádku Enterprise, je právě Spock. Příběhově velmi kvalitní, ovšem ještě ne tak dokonalé, jako následující díly.(19.8.2009)

Řekl bych, že na starý Star Trek nadprůměrný díl. Dojem možná trochu kazí papírovo-igelitové kulisy. Jinak zbytek ani nepůsobí moc kýčovitě, jak bývá u mnohých epizod ST zvykem. Spokojenost. 70%(7.1.2011)

Skvělý pilot, který byl poté rozdělen na dvojdíl pokud se nepletu. Začátek skvělé sagy a univerza. Nestrácí kouzlo ani po letech.(1.5.2009)

Úplně první Star Trek, jaký se kdy na televizních obrazovkách objevil, překypuje vynikající atmosférou starých béčkových sci-fi ze šedesátých let. Typické pro tuto dobu byly kulisy a také laciné efekty, ne ty vysokorozpočtové, jako je to dnes. Dodnes si tyto snímky uchovaly své kouzlo a i přes slabší příběh prvního dílu si jistě zaslouží velké uznání. Celý seriál vysílaný v letech 1966-1969 se nese ve stejném duchu jako tato epizoda, což je logické. Jen ústřední postavou je zde kapitán Pike a ne pozdější Kirk. Na tyhle filmy si potrpím!(28.7.2011)

Ani se nedivím, že tenhle pilot diváci poprvé uviděli až po dvaceti letech jako raritu. Chybí tomu totiž veškeré startrekovské atributy, i když příběh samotný má určitý potenciál výpovědi. Ale premisy jsou žel tak vágně nahozené, že netušíme, oč vlastně těm podzemšťankám skutečně jde, a možná to netuší ani ony samy.(21.2.2012)

Díky zdejším žalozpěvům nad kulisami jsem čekal něco mnohem horšího. Naopak na první "pižama" a "župany" a na rok '66 skutečně nadprůměrný díl. A i na kapitána modroočka by se nakonec dalo zvyknout. Stejně jako na pobočníka :) ~~~ PS: Piku, tak která by byla Evou?(16.9.2011)

Jsem sice trekkie, ale pilotní díl TOSky, stejně jako TOSka celá mě nikdy nechytily a nezaujaly...(30.3.2009)

http://v3.startrek.cz/dily.php3?y=1 Pike: "Každá klec má východ, a já ho najdu!"(25.4.2011)

Kapitán Pike a "huňatý" Spock.... docela zajímavé(20.6.2010)

Pípátka, blikátka, papundekl. Prostě skvělé. A především jsem se hodně bavil, což se mi u Pilotů často nestává.(16.10.2008)

Klasický, hodně naivní (ale to s tím souvisí) pilotní film k jednomu z nejslavnějších seriálů všech dob. Zajímavý nápad se vzpomínkami a fůra dalších na dnešní dobu trochu směšných nápadů (jakýsi barbarský válečník apod.). Ale pořád je to sci-fi klasika a jeden z úhelných kamenů televizní vědecké fantastiky.(14.6.2009)

Pilot k najznámejšiemu a najslávnejšiemu sci-fi seriálu všetkých čias. No bez kpt. Kirka.(21.3.2011)

<< předchozí 1 2