Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

mcb 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukecaný a zbytečně natahovaný přídomek Khanova hněvu. To, co se mohlo odbýt na začátku filmu v úderné desetiminutovce, je zde prodlouženo celovečerní stopáž, kde ústředním cílem není nic jiného, že znovu nechat posádku Enterprise, aby se shledala se Spockem. Což je zábavné tak maximálně pro trekkies, pro ostatní je vše mechanické, neopodstatněné, výplňové a především dlouhé. Nuda k nevydržení. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

herci nehrajú, klingónski záporáci sú smiešni, triky nefungujú, avšak tieto staršie sci-fi majú v sebe akési kúzlo, vďaka ktorému sa to väčšinou dá pozerať. a potešila hudba Jamesa Hornera, hlavne tá pri záverčných titulkoch, ktorá mi trochu pripomínala hudbu zo staršej trojice Star Wars. žiaľ ani niekoľko pozitív filmu nepomohlo. záverečný rituál oživenia Spocka u rodných Vulkáncov mi príde ako dosť trápny. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Konečne som zistil, prečo je star trek tak strašne nevyvážený oproti star wars. Je to kvôli dych berúcim bitkám. Očakávam ich a namiesto toho sa mi dostane filozofovanie. A musím konštatovať, že je to filozofovanie na úrovni. Každý jeden film ide do hĺbky každej jednej z postáv. Sledovať starú známu partu ako sa vydáva do ďalšieho dobrodružstva je jednoducho skvelý pocit a hlavne v prvej polovici filmu nemá dej ako spomaľovať. Z nástupom zlých Klingonov sa to ale miestami už vlečie. Lloyd si tu strihol záporáka z krivým čelom a oháňajúci sa mimozemským dialektom. Síce je o trocha uveriteľnejší ako Khan ale chýba mu tam výraznejšia scéna, ktorá by ma presvedčila o tom , že predstavuje pre posádku Enterprise hrozbu. Hneď ako nastúpil na scénu som vedel, že ho dostanú a ani si nepípne a tak sa aj stalo. Chcelo by to nejakého hútnejšieho záporáka. A veľkolepejšiu bitku. Ale po príchodé Leonarda Nimoya na scénu sa musím priznať, že som viac ako spokojný. Síce nie úplne zaslúžené, ale také dobrosrdečné 4*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

I když - potřeby mnoha mají větší cenu než potřeby několika nebo jednoho - tak se mnoho (kapitán Kirk se svojí posádkou s lodí Enterprise) vydává zpět na planetu Genesis, aby zde našel Spockovu rakev, a za pomoci jeho ducha (sídlícího v doktorovi McCoyi) se jej pokusil znovu oživit. Ale o projekt Genesis mají zájem i Klingoni, takže Kirkův jednoduchý plán (přiletíme tam, naberem Spocka a je to) dostává menší trhliny... Leonardu Nimoyovi bylo asi líto, že jeho herecká postava v druhém filmovém pokračování zařvala, tak vzal režisérské otěže do svých rukou, a docela zajímavým způsobem "se" oživil. Jinak film nic moc extra nenabízí, snad jen zničení Enterprise (stejně jí chtěli dát už do šrotu)... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci neskousli konec předchozího filmu. Za Spockem se vydává Spock - Nimoy si vzal režii a pokračoval i u IV - Cesta domů. Navázání na Khanův hněv se povedlo částečně, protože tady není silný záporák - klingoni jsou zde vyobrazeni až skoro komicky (válečníci místy připomínají kabaret klaunů), tomuto faktu napomáhá i angažmá Ch.Loyda v roli vůdce klingonů. Dr.Emmet Brown chce zabít Kirka?! Akčních scén je málo a jsou tak rychle zakončeny, že si je neužije ani milovník výbuchů leteckých modelů. Následně souboj Loyd-Shatner patří k nejvtipnějším ze soubojů. Samozřejmě na Gorn-Kirk to nemá.Toto je další důkaz, že lichý díl je slabší. Daleko více z filmu smrdí televiznost a menší rozpočet (viz. změna herečky K.Alley v postavě vulkánky Saavik - už se na ní hezky nekouká). Hodnocení OST: Horner navázal na hudbu, ale více se držel v pozadí. Každopádně pořád to byl Horner. 7/10. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama