Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

Psema 

všechny recenze uživatele

Rodriguez svého "bratra" Tarantina porazil na hlavu ne proto že by byl lepší režisér, ale proto že se narozdíl od do sebe zahleděného individua rozhodl natočit film nejen pro své vlastní bulvy, ale i pro diváky. A podařilo se mu to takřka na jedničku. Planeta Teror je hláškami nabítá, třeskutá akční jízda, v níž se první polovina zaměřuje hlavně na postavy, aby v té druhé rozjela efektní show, plnou rozstřílených zombíků, zvrácených výjevů a fascinujícím způsobem zábavných momentů. Takhle měl Grindhouse vypadat celý. Jako totálně céčkové dílo bez hlubší myšlenky, ne jako film sobce, jenž se snaží celému světu ukázat, kolik filmových "klenotů" zná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde Robert Rodriguez ztrácí na svého kolegu po filmařské stránce, nápaditosti, vymazlenosti stylu a vůbec formou celkově, tak paradoxně získává na zábavnosti právě tím, že se narozdíl od Quentina nesnaží z tohoto žánru vytřískat "něco více" než na co má. Tohle je prostě pouze blbé déčko na n-tou, které to o sobě ví a díky nadsázce a střízlivé stopáži zvládá bavit po celou dobu. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nemalá jízda! Jednoznačně o dost lepší polovina Grindhousu (MrHlad to vystihl dokonale) - Robert se zas jednou předvedl jako hračička se solidním talentem, o Bruceovi je už dávno známo, že by se pro pobavení lidu klidně roztrhal (guess who killed Bin Laden) a Quentin se odteď dává jen na hraní perverzáků a končí s režírováním i se sexem. Tu bundu sem hledal dva tejdny...dva tejdny... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najmohutnejšie gejzíry krvi z ľudských tiel, aké ste kedy videli! Sam Peckinpah by zbledol závisťou! ;-) Síce nie až také zábavné a nápadité, ako som čakal, ale rozhodne "grindhouseovejšie" ako Tarantinovo DP. Neslýchane kvalitné a čvachtavé gore efekty, Fergie "bezmozkovka" a dršnák Freddy frčiaci po ceste na detskej motorke. Chvíľami mi tiekli slzy od smiechu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jen taková jedna škaredá, opravdu škaredá středa patnáctého kteréhosi roku kdesi u Austinu v Texasu, mistrem R.R. řádně pojednaná v žánrové parodii (d.m.s.n. tedy než o nějakou zde v komentářích zmiňovanou >poctu< jde spíše o parodii) plné bizarních fórků v boji s chemickými mutanty a hře o nejlepší soc (čili máčku po našem) ke grilovanému masu, jejíž tajemství nakonec spočívá v nechtěném přidání lidské krve a je jak jinak než odnešeno do hrobu... ;o] . . . Zábavně drsné a i bez přidání >hloubky< chutné a rychle stravitelné >maso< , grilované jak jinak než na 120! (stupňů i procent... %-) . . . A víc už není třeba tuhle oddechovku okecávat - jak říkám, nehledejte v tom žádnou hloubku a raději si vychutnejte ty koule - doslova... Dobrou chuť! '-P - - - - - (Poprvé viděno kdysi v čase čerstvé distribuce na dvd /s původní zvukovou stopou a originálním formátem obrazu/, hodnocení 26.9.2011 po dalším vychutnaném repete 12774., komentář zde jako osmistýčtyřicátý - 26.9.2011) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • V úvodní scéně, kdy Cherry Darling (Rose McGowan) tančí u tyče, je možné v zrcadlech zahlédnout celý filmový štáb. (Ondrej120)
  • John Carpenter, který skládá hudbu k vlastním filmům, byl původně osloven, aby zkomponoval soundtrack i pro Planetu Teror. Nicméně nakonec se Robert Rodriguez rozhodl, že hudbu obstará sám a ve filmu tak zazní pouze pár útržků z Carpenterova Útěku z New Yorku (1981). (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama