Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Záleží samozřejmě, kdo za mikrofonem zrovna je. Ne každý dokáže pobavit ale našla jsem si několik oblíbenců, kterým je především Iva Pazderková, Karel Hynek a Miloš Knor. Líbila se mi i vystoupení Ester Kočičkové nebo Richarda Nedvěda. Nezapomenutelná je scénka Tomáše Matonohy a jeho dopisu KSČM a pak následně reakce Josefa Poláška v jiné scénce. Jsem ráda za každého herce, který dovede takto pobavit. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi líbil vlastně jen Hanák (Úvaha, Musíme si pomáhat) , zbytek na mě neudělal valný dojem. Po bedlivějším průzkumu ovšem musím přiznat, že vedle notné dávky šmíry, trapností nebo jen prosté nevtipnosti se tu najde i dost zábavy. Nenajdete jí u některých provařených bavičů, jejichž výkony považuji za méně povedené (nebudu jmenovat,i oni se snažili). Na druhé straně Václav Koubek svým parádním způsobem vypráví povídky, známé z jeho vystoupení a knížek (Bůček, Tao, Dva jeleni), Iva Pazderková předkládá svou tupou blondýnu (Politika, Casting), za poslechnutí stojí Miloš Knor (Pohádka o 13. důchodech, Poprvé,Podruhé) nebo Robert Nebřenský (Superstar fanclub, Parkování, Bulsara, Jsme tým). Největším překvapením pro mě ale je Daniel Čech (Dobrej hardware, a co software reklamy Vodefone), především v IT, Fotbalistech - i když s dikcí sklepáckého Jana Slováka, Kabelech, Řeči zvířat. Prokousejte se slabšimi scénkami a průměrem, budete nakonec odměněni. Na you tube to všechno je. ()

Reklama

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Kvalita pořadu Na stojáka se bezvýhradně odvíjí podle toho, kdo právě vystupuje. Takže jednou se pořad plácá na hranici totální trapnosti, jindy jde zase o královskou zábavu, kdy brečím smíchy. Nejsem pravidelným divákem, ale vždycky se ráda podívám na vystoupení Daniela Čecha, který mi přijde ze všech nejlepší a nejvtipnější. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to něco jako TELE TELE - dost často je to nuda nebo blbost, ale když se zadaří, tak to vynahradí mnoho prázdných dílů. Mluvím především o otevřeném dopisu KSČ. Opakovaně u něčeho brečet smíchy se povede málokdy, ale tahle scénka to dokáže vždycky. Lituji blbečky, kteří v publiku ohrnovali nosy a zacpávali si uši. 75% ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Sitcom SEINFELD je v tunajšej databáze neuveriteľne podhotnotený. A po zhliadnutí tohto primitívneho programu mi už je konečne jasné prečo. Nielen na Slovensku, ale aj v Česku ľudia stratili akúkoľvek súdnosť a za humorné považujú - v tomto konkrétnom prípade - bezduché "brblanie" tlupy tzv. bavičov. Tieto tuná prezentované indivíduá nemajú o princípe stand up comedy ani šajnu a jediné čo dokážu predvádzať je kolotoč nikdy nekončiacej trápnosti a úbohosti, ktorej sa chechtajú podobne intelektuálne obdarení jedinci. (14.2.2013) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno