Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (653)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie! Oveľa lepšie ako jednotka. Dospelejší prístup, vizuálne premakané (nočné prepadnutie hradu, záverečná bitka ale aj rôzne nápadité zábery kamery - úchvatné), perfektná hudba, menej blbých kecov a aj príbehovo sa mi to pozdávalo viac. Tunajšie priemerné hodnotenie neodpovedá kvalitám filmu. Treba si všímať IMDB. Najlepšie detské fantasy. Som spokojný. 75% P. S.: Po druhej časti sa teším na trojku! A to som po jednotke chcel na celú Narniu zanevrieť. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V porovnani s jednotkou mi chybalo to magicke dobrodruzstvo zlej ladovej carodejnice v podani Tildy Swinton, ktore bolo omnoho zaujimavejsie ako v tejto casti bez akejkolvek magie zly ludsky kral. Ani oblubeny Aslan sa tu moc neukazal, avsak na druhej strane mi dlha minutaz ubehla celkom rychlo. Hudba sa opakovala z jednotky, co mi vyhovelo a bitky na konci filmu som akceptoval ako rodinnu zabavu a nie napodobeninu Pana prstenov... 28.07.2008 _________ Ben Barnes - (Princ Kaspian) +++ William Moseley - (Peter Pevensie) +++ Anna Popplewell - (Susan Pevensie) +++ Skandar Keynes - (Edmund Pevensie) +++ Georgie Henley - (Lucy Pevensie) +++ Sergio Castellitto - (Král Miraz) +++ Vincent Grass - (Doktor Cornelius) +++ Tilda Swinton - (Bílá čarodějnice) +++ Klára Issová - (čarodějnice) +++ Hudba: (Harry Gregson-Williams) +++ (Videl v kine 26.07.2008) +++ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

K tomu se snad ani nejde vyjádřit slušně. Utopit 200 milionů dolarů ve filmu, jehož úroveň je na bodu mrazu. Příběhově prázdný film plný klišé je doplněný otřesnými hereckými výkony. Kýčovitá vizuální stránka s triky tak špatnými, že by se za ně tvůrci museli stydět už před lety. Vše obklopuje Disney (tm) aura, která by ráda velké bitvy, ale jelikož film je určen i pro nejmenší, nemůžou ukázat jedinou kapku krve. Vznikají tak naprosto nudné a povrchní souboje, které naprosto postrádají byť jen šanci, aby se někomu ze zúčastněných něco stalo. Letopisy Narnie jsou výsměch všem fantasy. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Déjà Vu. Je až s podivem, že Adamson dokáže natáhnout tak jednoduchou vyprávěnku na nekřesťanských 147 minut (slovy dvě a půl hodiny) sterilního a chudokrevného balastu, ze kterého matně probleskují jen a pouze excelentní triky. Dětští herci ve svém projevu povyrostli, Adamson nikoliv - stále si vypomáhá vykradačkami nedostižného LOTRa. Bitvy OK, kreatury OK, zbytek KO. Jitřnímu poutníkovi však stále fandím - pokud ale ani Apted neuspěje, navrhuji Narnii uložit na pár let k ledu... 50% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nějaký pokrok k lepšímu od prvního dílu je znatelný docela rychle. Zlepšila se kamera, herci povyrostli a jsou více snesitelní, i když ta Lucinka štve pořád stejně. Přibyl docela solidní Princ Kaspian. Opět se hodně kopíruje, ale aspoň má akce lepší spád a lépe se na ni dívá. Zvířecí postavy vypadají opravdu dobře, nejvíce mě bavil rytíř myšák ;-) Celkový dojem, ale není nijak světoborný, radil bych příště znatelně snížit délku filmu, ale přidám jednu hvězdu oproti jedničce. 6/10* Doufám, že se každým dílem bude kvalita zvyšovat. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • 130 statistů, kteří hráli narnijská stvoření, nosilo speciální obleky a každý den trávilo řadu hodin v maskérně. Designér masek Howard Berger spolupracoval během se 46 kolegy a dohlížel celkově na 4600 aplikací masek a make-upu. (POMO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 141,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 419,7 mil. (NIRO)
  • Kostýmérka Iris Mussenden řekla, že se při návrzích kostýmů Telmarínů inspirovala tvorbou malíře El Greca. Celkový počet jednotlivých kusů ošacení, vyrobených pro hlavní postavy, byl 1042. Celkový počet jednotlivých kusů oblečení včetně přilbic, masek, bot a rukavic, vyrobených pro krále Miraze (Sergio Castellitto) a jeho pány, i pro telmarínskou armádu, byl 3722. Počet kroužků, použitých na výrobu jedné kroužkové zbroje (jinak též „lehkého kroužkového brnění“), kterou nosí telmarínští vojáci, byl 2184. Celkový počet spotřebovaných kroužků: 850000. Celkový počet členů štábu, kteří na kostýmech pracovali: 70. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama