Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komparz lze vychvalovat hned z několika stran. Ať už je to propracovanost postav, která je Gervaisovou největší scénaristickou výhrou, ať už je komediálním talentem, jak hereckým, tak scénaristickým, nebo ať je to jeho producentskou a režisérkou prací, díky které dostal do seriálu obrovské množství hvězd, které ze sebe udělali úplné idioty. Výsledkem je nejlepší sonda do světa showbyznysu od jeho nejnižších pozic, až po pozici na pomyslně hvězdě slávy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny všechny díly) „TV hvězda v depresích se upíjí k smrti." – „Ale, to neříkej. Nejsi hvězda a ty špeky tě zabijou dřív než pití.“ Po výborném Kanclu jsem už přece jenom čekal jistou úroveň zábavy. A té jsem se také k mému milému zjištění opravdu dočkal! Typ humoru je zmíněnému Kanclu velmi podobný, tudíž znovu vede vyžívání se v záměrné trapnosti a hluchých místech. Jejich nejčastější obětí je znovu hlavní hrdina v podání Gervaise, ale zatímco v předchozím seriálovém počinu si za ně mohl hlavně on sám, zde mu k nim výraznou měrou pomáhají jeho jednodušší a krapet slepičí kamarádka Maggie, a pak neschopný a hloupý agent Darren (Merchant prokazuje komediální talent nejen na papíře). Jenže pro tentokrát tvůrci vyrukovali s něčím speciálním, a to epizodním hostováním hvězd, které hrají sami sebe (a to s velkou chutí). Některé z nich jsem neznal, ale přesto mi vyloudily úsměv na rtech (asi nejvíc Ross Kemp). Jiné ano, z nichž jedna část mě pobavila hodně (Ben Stiller, Patrik Stewart, David Bowie nebo Chris Martin) a druhá dokonce maximálně (Kate Winslet, Orlando Bloom, Daniel Radcliffe či Ian McKellen… leckoho jistě překvapí „Legolas“, ale přece jenom, „ Winsletka“ se asi vyřádila nejvíc). Bez ohledu na rozvržení hvězd (na nich totiž jednotlivé díly vyloženě nestojí), první série měla trochu kolísavou kvalitu humoru (skvělé díly střídaly „jen“ nadprůměrně vtipné), v druhé se ta úroveň podařila více ustálit, ale zároveň se už přidal podstatně kritičtější tón. Ten pak dostane prostor ukázat se v celé své kráse v posledním bonusovém díle, který satirou (a z ní vyplývající určitou hořkostí) přímo překypuje, a přestože se divák stále místy slušně baví, Gervais s Merchantem už do tohohle světa (řekněme filmového či televizního showbusinessu) pořádně šijí a jistě ne každému, kdo se chce jen čistě pobavit, je tahle tendence po chuti. Hodnocení je tak na rozmezí 4/5*, nakonec ale dávám slabší plný počet, a to za tu osvěžující reflexi a sebeironii (tvůrců i jejich hostů). „Promiňte. Jen vám chci říct, že jste byl v té scéně skvělý.“ – „Děkuju, ale já tam jen stál a držel tuhle složku.“ – „Ale držel jste ji nádherně. Nespadla vám!“ ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Asi ne úplně adekvátní hodnocení, ale po první sérii jsem nadšen. 4* za to, že je tak skvělá zábava a ta pátá je za účinkující stars, které si svou roli v některých případech maximálně užívají a nebojí si ze sebe dělat srandu a taky za pro mě velmi atraktivní prostředí z natáčení velkých filmů. ____ update: Druhá série není taková pecka, jak jsem z komentářů čekal. Andyho sit-com je strašná pruda a jeho stále se opakující catch frase už napotřetí hodně irituje. Maggie a agent jsou mnohdy tak blbí, že jsem se Andymu až divil, že je v některých situacích prostě nepošle do hajzlu. Škoda že se více děje neodehrává na place při natáčení filmů. Bloom a Radcliffe byli skvostní! 4* z původních 5* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný a i přes zakomponování celebrit stále skromný a do jisté míry komorní sitcom. Ricky Gervais servíruje trapasy a pěkně vypointované absurdní situace velmi decentním a vlastně i nenápadným způsobem. Nebudete se válet smíchy po celou dobu seriálu, ale když to přijde, stojí to za to. Je to docela inteligentní a nepochybuji o tom, že seriál skutečně vypovídá o komparzistech i celém showbusinessu. škoda, že v první sérii není vše vybroušené, s přibývajícími díly se seriál stává sebejistější a u mě určitě překonává The Office. Nicméně, co se týče upřímné výpovědi o životě (komika), Louie je ještě o kousek výše. 8/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Některé věty, které říkají v seriálu Ricky Gervais a Stephen Merchant, byly v Americe změněny a liší se tak od britského originálu. (HappySmile)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)

Reklama

Reklama