Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Duch krutej jeptišky, ktorá trýznila študentky jednej katolíckej školy sa po 18 rokov vracia formou vodného ducha vynárajúceho sa z vodovodných kohútikov kuchýň či kúpeľni, aby pomstil svoju smrť na každej z dievčat, ktoré sa podieľali na jej vražde. Tak rád by som dal čo len o jednu hviezdu na viac, ale bohužiaľ, nejde to. Napriek výbornému nápadu, mňa osobne tento horor ani raz nevystrašil, ba dokonca na mňa všetky scény pôsobili tak veľmi predvídateľné, že o nejakom vzbudení napätia nemôže byť ani reč - 40%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci som Briana Yuznu ako režiséra a producenta nikdy nemal bohvieako rád, Mníške musím jedno uznať: urobiť z hororového monštra vraždiacu mníšku, to je fakt originálna vec. Navyše vizuálne úchvatne spracovanú. Snímka ďalej disponuje i dobrou atmosférou, takže ak stráviť príjemne béčkarský hororový večer a nemáte po ruke nič lepšie, Mníška celkom ujde [až na hlúpe rozuzlenie]. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/693/ ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická variace na tisíckrát viděný příběh o zbloudilé duši, která nemyslí na nic jiného než se pomstít a pozabíjet si pár lidí. Kdyby měla Jeptiška alespoň nějakou atmosféru nebo pár povedených scén, tak ani neceknu, ale tohle je opravdu hrozné, doporučuji obloukem se vyhnout. 10% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko, které mě bavilo i po letech. Jistě, žádná bomba to není, jen standardní duchařský horor, kde ale není trapný bubák, nýbrž milosrdná sestra, předobraz to Valaka. Vizuálně příjemné, mordů dostatek. Jistě, gore mohlo být výživnější, ale i tak se divák dočká podříznutí, useknutých rukou nebo uťaté hlavy. Efektní jsou hrátky s vodou, z níž se následně démon zhmotňuje. A i přes delší stopáž mi film rychle uběhl, což se počítá. V hlavě mi utkvěly dva obrazy - dívky v noci u rybníčku a internátní škola osvětlovaná blesky blížící se bouře. To šmrcnutí do gotiky mne vždy potěší velice. Jediné, co mi vrtalo hlavou, co za postavu během telefonátu kynulo na psa, byla-li to postava.... ()

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy slečna hrdinka říká (rajcovnímu) budoucímu farářovi v ložnici jeptišky, která málem zabila její mámu, že "teď ne", dojde vám, že tu něco smrdí, zatuchlejc než sestra Uršula, která dvacet let hnila v rybníčku u školy. Naprosto dokonalý případ špatného hororu. (A) - monstrum se objevilo naférovku už asi v páté minutě. (B) - když chcete někam míchat křesťanskou mystiku, měli byste o ní něco vědět, že odkráglujete pár postav stejným způsobem, jako skončili jejich svatí jmenovci, z vás scenáristu hororů neudělá. (C) - useknutá hlava tu vypadá jak z televizního filmu z produkce československý televize z osmdesátek. Postavy nemají moc motivace, je to jenom banda náhodných floutků, kteří se tak nějak připletli do cesty (kolikrát se vám podaří potkat vysvalenýho studenta semináře u kopírky?). La Monja je smutným krokem vedle v hororovém žánru, který jinak Španělům docela jde. Je překvapující, že v zemi, která zažila inkvizici, vznikne scénář, co snad napsal někdo na církevním internátu o přestávce mezi sváčou a večeří.... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama