Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

Fr 

všechny recenze uživatele

AVE tati, byl jsem v Řecku …. Brutus je idiot, ale není k smíchu. A Asterix taky! Vlastně i Obelix, jen není takovej idiot. Proč se všichni chovají jako kreténi? Proč stále říkají:,, to je směšné“? Ano, chtějí vypadat vesele a proto si dělají legraci sami ze sebe. Ale to snad už není legrace ani pro děti (vlastně bohužel je!). Statečně přiznávám, že jsem nebyl nikterak odvázanej ani z ,,dvojky“, ale tohle jsem opravdu nečekal. POZOR! Tady neplatí to otřepané, že je důležité se zúčastnit! Tedy - pokud vám není 6-8 let. Tady by mělo platit: César, který spí se nebudí! TAK HO UŽ PROBOHA NECHTE SPÁT!!! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravda, Astérix aux jeux olympiques adaptuje klasické stejnojmenné komiksové album z roku 1968 jen velmi volně, ale i tak stojí za podívání. Mezi animovanými filmy na tohle téma nedošlo, takže pro asterixovské filmy obecně je tenhle námět nový. Náhrada za Christiana Claviera sice není nic moc, ale konec konců tu máme Delona, Schumachera nebo Vanessu Hessler, takže o popkulturní odkazy není nouze. Problém může nastat pouze v tom případě, pokud naprosto nedáváte humor Benoîta Poelvoorda. S tím už se pak nedá nic dělat, protože jeho Brutus strhává veškerou pozornost na sebe. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak bůhvíjak zázračná komedie to není, ale je to příjemná změna oproti novodobým týnejdžerským:-) ptákovinám. Musím říct, že ani o půl jedné v noci mě tento Asterix neuspal a to je co říct:-) Ano, jako celek je to spíše slabší průměr, ale pro děti dobry. Pojmenování lidí a M. Schumacher byli brutální....nebo Brutus? 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krutě nepovedené druhé pokračování hrané verze známého animáku. Herci se pitvoří více než kdykoliv předtím, fórky jsou trapné, křečovitě a tvrdě infantilní a camea osobností jako Michael Schummacher nebo Zinédine Zidane jsou úplně zbytečná. Vůbec nevím pro koho je výsledné dílo určené, protože rodičům bude špatně z přeplácané infantilnosti a děti se budou nudit u dvouhodinové délky. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hlupučká taškařice coby spolehlivý kasaštyk, chléb a hry pro věčného vděčného masového diváka... Ovšem celé je to zase jednou jaksi z vody značně vyvařené... A nespasí to ani těch pár dobrých fórků a narážek na různá kulturně-společensko-historická témata ani pár hvězd športbyznysu a manekýna na place. Natož test na brouky... ;-) . . . Tož Ave Delon a víc nic... - - - P.S. Ta druhá hvězdička je opravdu jen za toho Alaina, protože jeho "Jules" Caesar byl vskutku nepřekonatelný. Maně jsem si při sledování jeho sebestředných kreací vzpoměl na Votočkův film "Křídla slávy" a kongeniální výkon Petera O'Toolea coby Cesara Valentina... Ano, dozráli starci, jak to víno!... :-) . . . "Ave Já"... ;o)) - - - - - (Poprvé viděno 22.5.2009 na dvd, komentář zde jako mnohý - 22.5.2009) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Když Julius Caesar (Alain Delon) ve své úvodní scéně promlouvá sám k sobě, říká mimo jiné: „Caesar všeho dosáhl a dobyl. Je to gepard i samuraj. Nikomu nic nedluží. Ani Roccovi a jeho bratrům, ani Sicilskému klanu.“ Odkazuje tím na filmy Rocco a jeho bratři (1960), Gepard (1963), Samuraj (1967) a Sicilský klan (1969), ve kterých Delon hrál. (lapaccasu)
  • Ve filmu mají malé cameo i bývalý pilot F1 Michael Schumacher a tehdejší šéf týmu Ferrari Jean Todt. Hrají závodníky týmu Germánie, přičemž jejich tým je očividný odkaz na tým Scuderia Ferrari. Za zmínku stojí i roličky fotbalisty Zinédina Zidana (Numérodis) a hvězdy K-1 Jérômea Le Bannera (Cornedurus). (m@cs)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama