Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 140)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) "Are you watching closely?" Posedlost. Šílenství. Opravdové osudové ženy. Je zajímavé sledovat, jak jsou na první pohled každá jiná - blondýnka a zrzka, jiné role a jinak načrtnuté životní dráhy, čím blíž se ale film posunuje spirálou k tragédii, tím více se sobě začínají přibližovat, osudem, povahou i rysy v obličeji najednou tvoří jedinou bytost. Jejich muži jsou na tom podobně. Místo popisu jejich proměny bych ale chtěla mluvit o proměně, která se za osm let odehrála ve mně jako divákovi. V době premiéry jsem vášnivě milovala Christiana Balea (díky výkonům, které prováděl ve svých raných filmech, jmenovitě třeba Equilibrium, Swing Kids, Americké psycho, Mechanik) a proto u mě nad Hughem Jackmanem vyhrával na celé čáře. Potom, jak se čas posunul a Christiánova kariéra šla dál čím dál podivnějším směrem (Temný rytíř povstal, Veřejní nepřátelé, Fighter, čtvrtý Terminátor), se mi jeho herecký styl něčím znechutil (hlavně ten Fighter byla poslední kapka) a teď zpětně zjišťuju, že když se nyní podívám na Dokonalý trik, moje sympatie se úplně samovolně přesunuly na stranu Hugha Jackmana. A tím nemluvím o výběru mezi jejich postavami, Velkým Dantonem a Profesorem, protože oba se do svých rolí fyzicky hodí perfektně, ale o preferenci hereckého přístupu nebo nějaké tvůrčí aury nebo jak bych to řekla. Protože ve výsledku, když srovnám jejich pohledy, tak u Christiána vidím býčí, tupé oči, kdežto u Hugha lze najít jakousi jiskru. Bratři Nolanové jsou zejména konstruktéři a toto je poslední film v jejich kariéře, kde je pro mě jejich komplikovaný výtvor ještě snesitelný, a dokonce ho snáším s radostí. Bohužel postupem času získali dojem, že si mohou dovolit cokoliv, a já jako divák už si z jejich projektů nemám co vzít. Nicméně to tady ještě neplatí. Zbožňuji prohlášení: "Abrakadabra." ♥♥♥ ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nene, dokonalé kouzlo se přece skládá ze čtyř(!) částí: Za prvé - Nabídka... Za druhé - Záměna... Za třetí - Vyvrcholení... ...A za čtvrté? CENA! . . . A jak vysokou cenu musíte zaplatit za dokonalý trik...? . . . Nolanovi se tohle kouzlo podařilo dokonale! A tajemství zůstává - to za páté!... Vizuálně i námětem úžasně magické podobenství, dokonale vypracovaný i odehraný film coby trik, jak dostat diváka v zážitkovou past. Takže pět hvězd, i za to - jak vidno ne každému - poodhalené tajemství... - - - - - (Poprvé viděno 15.8.2011 na tv >prestigecinema< /želbohu však zas s kouzlo degradujícím českým dabingem - nu, už se těším na repete jednou na dvd/, hodnocení 27.934., komentář zde jako tisícítřistadevatenáctý - 15.8.2011) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nejsem si přesně jista tím, co jsem skutečně viděla. Jsem si však jista, že se jednalo o zcela mistrovský a magický Dokonalý trik. Tento film je tak dokonale propracovaný a záhadný, se všemi nepochopitelnými a fascinujícími skutečnostmi, zákoutími, klamy, činy a postavami. Hereckou excelenci zajišťují "mágové" Hugh Jackman a Christian Bale, spolu s Michaelem Cainem. Potěší půvabně krásná Scarlett Johansson a David Bowie coby génius Tesla. Počas sledování jsem vzpomínala na Iluzionistu a čekala, jak grandiózní, nečekané a geniální bude zakončení a vysvětlení celého tohoto kouzelnického souboje. Závěr mě sice nijak nešokoval, ale zato vyvolal spokojený dojem nad vydařeným završením. Stejně jako vyvolal spousty otázek, domněnek, které bloudí ukrytými cestičkami v nekonečném bludišti prolínajících se skutečností a mystérií. A toto všechno velmi sebevědomě a účinně útočí na divákovu mysl a pohrává si s ní. Nolan ho svým příběhem nechává bloudit ve svých vlastních vizích a představách, aby mu v závěru úhledně předložil něco zcela úplně jiného. Mnohem většího a spletitějšího. Divák tedy tápe a nechápe i nadále. A pokud se naivně domníváte, že po konci Vám bude vše zcela jasné a vaše mysl bude opět čistá, hluboce se mýlíte. Budete zadumáni a ztraceni v samotném ději a budete se snažit přijít na vše tak, aby to dávalo smysl. Jenže to se Vám nejspíš vůbec nepovede. Vy sami jste totiž součástí tohoto triku. Triku, kde smysl dává všechno a zároveň nic, kde se Vám odhalí všechno a zároveň všechno zůstane skryto, kde byste měli věřit i nevěřit všemu, co vidíte, a kde se jednoduché věci krystalizují do složitých a nepochopitelných. Skutečnost se může stát pouhou iluzí. A iluze se může "vtisknout" do reality. To je ten Dokonalý trik od toho nejgeniálnějšího kouzelníka, jakého jste zřejmě kdy viděli. Od Christophera Nolana. Je to důmyslné, chytré, působivé, velkolepé a celkově velmi přitažlivé. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

napsat komentář k filmu tohohle rozměru je opravdu těžký... už tu sedím nějaký čas.. a napadá mě jen jediná otázka: "Proč??" Je vůbec možný, aby mezi dvěma osobama vznikla takováhle nenávist a posedlost na život a na smrt?? Úplně neuvěřitelně si s námi pan Nolan hraje... vtahuje nás do dění a vy nevíte s kým máte sympatizovat.. v jedné chvíli nenávidíte Balea a hned v zápětí zase Jackmena.. a až film skončí tak si stejně nevyberete... úžasná práce s dějem a střihem... oživení v podání flashbacků Vás nenechá na pokoji.. a k tomu více časových linií.. ani chviličku se nenudíte... pořád přemýšlíte, jak to asi bude... co bude dál..v čem se skrývá to kouzlo... vymýšlíte různé návrhy a na konci stejně zjistíte, že ani jeden nebyl správně.. nic se nezdá tak já má být... a co všechno si vyžádal jeden obyčejný trik.. naprosto strhující příběh dvou mužů, které obklopují další podstatný osoby a defakto tahají za nitky ;) a konec, kde se vysvětlí všechny nezodpovězené otázky byl na místě.. a kdo by si raději zapřemýšlel.. zůstavají tu malinké otázečky.. jaký teda ten uzel uvázal.. kde skončila Olivie.. a proč Sára nevěděla o svém muži úplně všechno?? a našla bych i další.. to bych ale prozradila víc než bych chtěla :) opravdu Nolan odvedl skvělou práci... a pomalu a jistě se z oblíbených režisérů dostal do nejoblíbenějších... jen co mi film zkazil 5* hodnocení.. je stroj, který pan Tesla vyrobil... kdyby vymysleli lepší nápad jak provést trik ze strany Jackmena.. mělo by to asi lepší strhující konec... ale i tak je 4 a půl* no co..třeba se dočkáme pokračování :-D ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nolan ve svých starých dobrých botách komorního příběhu, ověšen hodinářskými hereckými výkony a neortodoxní perspektivou vyprávění. Hluboko zapuštěná esence toho, co dělá film dobrým filmem, jen zbytečně kontrastuje se závěrečnou polopatičností. Ve výsledku nicméně o dost lepší než Batman začíná a chvílemi skutečně divácky dokonalé. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. října 2006 v hollywoodském kině El Capitan Theatre a na filmovém festivalu v Římě. (Varan)
  • Ke konci filmu zvedne Alfred Borden (Christian Bale) svou dceru do náručí a na okamžik je v záběru jeho levá ruka, na které má herec všech 5 prstů, ač by měl mít pouze 3. (cihlenka)
  • Elektronicky generovaná Shepardova stupnica vytvárajúca iluzórny pocit má odkazovať na predtuchu nebezpečia Teslovho transformátoru, ktoré je vyjadrené prenikavým praskaním, ktoré je viackrát prerušené akoby malo rozložiť to čo je vnútri. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama