Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (984)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Když se ráno probudíte, třesou se Vám ruce a třeští hlava, buď za to může včerejší chlastačka nebo nový syntetický čínský jed, co právě koluje Vašimi žilami. Protijed neexistuje, ale jedna možnost, jak dočasně přežít, tu je - a sice udržet si hodně vysokou hladinu adrenalinu v krvi, takže první, co Jason Statham udělá, když se o svém osudu dozví, je, že rozmlátí svoje domácí kino včetně plazmy, kostky jsou vrženy - utíkej a žij nebo zastav a zemři. Bezpochyby máme co dočinění s nejlepší akční peckou roku nejen díky poměrně originální zápletce, ale také díky osobitému a výraznému hereckému projevu Jasona Stathama, jenž je ztělesněním akčnosti v pravém smyslu slova, láduje do sebe jeden redbull za druhým a když neběhá, nestřílí a nejezdí jako nevlastní brácha Fernanda Alonsa, tak seká lidem údy, hází je ze střech nebo se přímo na ulici miluje se svou přítelkyní. Chudák holka netušila, že její milý neprogramuje videohry, jak jí celou tu dobu tvrdil, ale žije životem nájemného vraha na volné noze. Název filmu je více než trefný, jelikož snímek připomíná jízdu na horské dráze. Možná hledáte na režisérském či produkčním postu jména Louise Leterriera nebo Luca Bessona. Omyl, film si razí cestu pod taktovkou nováčků Marka Neveldinea a Briana Taylora a zdá se, že oba vnesli do světa akční kinematografie příjemné osvěžení. Crank má rychlý a oku lahodící střih, všudepřítomnou a stylovou kameru, slušný soundtrack a netradiční, možná nečekaný konec. Nebudu prozrazovat více, ale Crank 2 pravděpodobně nečekejte. Několik chybiček se vždy najde, zejména občasná nelogičnost navazujících scén nebo finální pasáž(závěrečný duel se mohl nést v určitě bojovějším duchu). Chcete-li se ale nechat unášet na vlně 80-ti minutové akce, nezbývá mi než Crank doporučit.12 miliónů dolarů(rozpočet)/39 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hloupá zápletka, takřka nulový scénář... Ale ne, o tom to tentokrát není, Crank je adrenalinová, zběsilá akce bez pravidel, ryzí potěšení ze stylového běsnění, béčko 21. století. Slovo "nonstop" však na místě není, film v určitých částech zpomalí a tam jdou cítit nepříjemné nedostatky. Režie se mermomoci snaží o co nejcoolovější vyznění, avšak někdy ty všemožné hrátky s kamerou a ultraklipovitým střihem připomínají spíše znouzectnostní zamaskování chabého jádra a nízkého rozpočtu. Ovšem neříkám, že nefungují, vyloženě odporné je jen použití google earth při zoomování... Celkově zábava dobrá a závěr originální. "What are you doing? Driving through a mall, cops chasing me." 6/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Crank má obrovskou výhodu ve zběsilém tempu, díky němuž kolem vás prosviští i mnohé nedostatky. Je to snímek evidentně ušitý Jasonu Stathamovi přímo na tělo a ač se jedná o debut, tak i za malý rozpočet dělají tvůrci v průběhu devadesátiminutové stopáže opravdu psí kusy. Vše má být děsně "cool"; jenomže zatímco někdy to skutečně je cool, tak mnohdy se to naopak snaží být tak děsně "cool" až je to směšné. Rozhodně tvůrcům nelze upřít nápady (asi mají dost rádi herní GTA) a je vidět, že i škatulka filmových béček může být v rámci žánru stále originální. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku sem si rikal co muze reziser vytezit z tak primitivniho scenare...no a po druhe akci z mi to bylo jedno. Za posledni 2 roky nejlepsi akcni film co sem videl. Jizda od zacatku az dokonce a to primo adrenalinova...hlavne me dostala akce pred restauraci, tohle sem vazne necekal...akorat ten konec kdy vrtulnik letel sotva minutu a Jason pote padal snad 5min, to byla blbost..ale to se stava... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Podobne zbesile, prehnane, videoklipove a samoucelne ako Shoot'em up, avsak v tomto pripade film ma zapletku, ktora mu dava aku taku serioznost a ten gulas tak drzi trochu pohromade. Trochu menej obrazovych experimentov, menej samoucelnych scen a mohla z toho byt jazda ako vino. Ale zopar hlasok bolo nedostiznych. What are you looking for, England? :) (6/10) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (24)

  • 20milionová jízda nezávislého studia Lions Gate Films utržila během prvních tří dnů promítání v severoamerických kinech (1.–3. 9. 2006) 10,5 mil. amerických dolarů, což stačilo na druhé místo žebříčku návštěvnosti. Jelikož zároveň šlo o prodloužený víkend, úvodní výdělek i s pondělní tržbou byl 12,9 milionů. Snímek tak překonal debut Stathamova (Chev) prvního Kurýra (9,1 mil., 2002), ale nedostal se ani na dohled jeho pokračování s 20,1 miliony v roce 2005. Z amerických kin se film nakonec vytratil se sumou 27,8 mil., celosvětově pak utržil 42,9 milionu. (imro)
  • Natáčení scény sexu na veřejnosti nebyla ohlášeno. Proto jsou reakce okolí tak autentické - a podle herečky Amy Smart (Eve) se po skončení dočkali potlesku téměř dvou stovek přihlížejících diváků. (imro)
  • Film byl natočen na digitální kamery, konkrétně na Canon XL-2 a Sony CineAlta HDC-F950. (imagoo)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama