Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

gogos 

všechny recenze uživatele

Helejse!!! Super... A pak ze se v cechach nedokaze natocit povedenej film! Vondrackova, Hrusinskej nebo treba Sobotka... vsici super (akorat Tomsu bych vymenil)... Hudba?? Naprosto dokonala, nejlepsi soundtrack posledni doby. Myslim si, ze Mirjam Landa se zacina predvadet v nejlepsi svetle... Po par klipech kvaska, ted i Peklo s Landou... Oba projekty vyborne... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Kvaska už dost, opravdu dost překvapila, když se na pódiu objevila Balogová z první Superstar a hned na to zvukař Emil Zajac z VyVolenejch. Okamžitě mi bylo jasný, že tvůrci tohle všechno kolem nemůžou myslet vážně, a fakt to tak asi ani neberou. Landa zde hraje dost paradoxní postavu, tu největší hvězdu, která si může dovolit všechno a nakonec to s ním komicky dopadne a jediné co opravdu stojí za zmínku je příjemná hudba, která se nikdy neztratí a díky které také asi vznikl tento film. Není to žádný zázrak, ale příjemně se na to kouká, i když herci spíš nehrají, ale blbnou před obrazovkou. Dokonce jsem se ale občas i zasmál, absurditě scén a toho všeho kolem. Kvaska není špatná, muzika jí vyvišuje, ale jediné, za co stojí ten film vidět, je za tu závěrečnou scénu, a za tu muziku, která prostě pěkná je, o tom žádná. A to o ní můžu mluvit, kdy se mi zachce, třeba v každý větě:) ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Tom Hardym, "Tohle není film, ale "pouze" další hra známého divadla, tentokrát ovšem zaznamenaná na filmový pás..."... Ja ale do divadla zavitam len vynimocne a tak som si to uzila, naboj to malo. Plus, vacsina hercov naozaj ma charisma. PS: Pomajbo by sa ovela viac hodil ako Joker do Batmana... nebyt Ledgera... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +obsazení, hudba -muzikálová složka není plně využita/// Jako možnost převedení divadelní hry na filmové plátno to není špatný nápad. I když dle mého není potenciál využit na 100 procent. Nadruhou stranu, možná nebyl záměr převést celé divadelní vystoupení ani divákům přednést jak takové představení vzniká. Na to je příběh decánko naivní. Samotné zazazení snímku bych viděl jako muzikál střižený krapet krimidramatem. Problém však je v tom, že samotná muzikálová čísla jsou pouze tři a to je opravdu málo. Takže celková repeativnost (znovukoukatelnost) sníku nebude tak vysoká. Opravdu jsem čekal využití hudební složky naplno. Přestovšechno je snímek dobrý. Hudbu Daniela Landy mám rád. Filip Tomsa exceluje a dokazuje, že má v budoucnu naději stát se nekým jako je třeba Ondřej Vetchý a ostatní obsazení je fain. Emil Zajac potěší :-)/// Celkem 76%/// ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný český >filmový< (sic!) počin... Jedna hvězdička tedy snad jen za tu hudbu, i když upřimně řečeno - celé to Landovo patetickoblábolné hudební pózerství a tvůrčí osobnost >mistrovu< jako takovou ale vůbec nemusím... Světonázor a postoje pana >umělce< ani nezmiňujíc... :-/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Scény z vězení se točily v bývalé věznici v Mladé Boleslavi a i ve vězení v Ruzyni. (Amplifier)
  • Název filmu Kvaska je odvozen od označení vězeňského nápoje, jakési náhražky piva. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno