Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí 1. série musím konstatovat, že myšlenka je originální a zábavná. Z prvních pár dílů jsem byl nadšen, ale časem mi to přišlo pořád dokola...něco se pokazí, šerif svým osobitým přístupem to společně s bandou intelektuálů spraví a jede se na další díl.... Jinak herci mi sedí a jejich výkony jsou fajn. Uvidíme v druhé sérii.... Druhá série...začalo to podobně a díly šly ve stopách svých předchůdců z první série...ke konci, ale začal seriál nabírat atmosféru jaká se mi nelíbí...začal se brát moc vážně a hodně se ubralo na humoru. Šanci tomu ještě dám a uvidíme dál... Třetí sérii určitě chyběl N. Stark a to dost...na druhou stranu jsem byl velice potěšen rolí Tess, která mi vyloženě sedla a moc se mi líbila. Díly byly slabší i lepší...heurekovská klasika a těším se, že to dokoukám do konce. 4. série - už se ždímá miliónkrát vyždímané a seriál jde pomalu ale jistě do kopru....první dvě série byla sranda a teď už si to hraje pomalu na špionážní seriál...nebaví, ale dokoukám i poslední sérii. Poslední série už byla vážně navíc...ztratil se humor, který byl tak osvěžující na začátku a seriál si začal hrát na něco, co není...některé díly byly až ´strašidelné´...do toho navíc nesympatická postava Holly a na průšvih je zaděláno.... Suma sumárum...škoda, že nezůstalo u maximálně tří sérií...postupně šla kvalita seriálu dolů, ale i tak jsem rád, že jsem seriál viděl...po postavách JoJo, Zanea nebo Henryho se mi bude stýskat.... ()

Reklama

FakyCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem věděl, že je to pohodovej seriál. Bavil mě, smál sem se u něj, ale furt mi něco chybělo na pátou hvězdičku. Tak mi to nedalo a koukal sem na něj dál a dál dokud si to tu pátou hvězdičku nezasloužilo a já věděl, že mě tenhle seriál přesvědčí. Tohle je 5ti hvězdičková pohoda, které jsem přišel na chuť hned na začátku ale na tu žvejku uprostřed jsem si chvíli počkal. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba v USA zažívá v posledních letech revoluci. Jeden kvalitní seriál střídá druhý ještě kvalitnější a člověk si pomalu nemůže vybrat. V této záplavě vítězí originalita, díky které uspěly seriály jako Ztraceni, Prison Break či Heroes a právě originalita je to, co Eurece nechybí. Na první pohled obyčejná americká vesnička, kde se každý zná s každým, všichni jsou na sebe většinou milí... Při detailním prozkoumání však zjistíte, že tu něco nehraje. Eureka je totiž vesnice, kam americká vláda posílá své nejlepší vědce, vynálezce, strážce zákona... Eureka narozdíl od svých konkurentů nenabízí slavné tváře (ale přeci jen některé odněkud znáte, např. Mike Dyson z T2 :) a každý díl je zaměřen spíše na vyprávění kvalitního příběhu, sem tam okořeněného velice vkusnými vtípky. Šerif Carter si mě získal a zařadil se mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy (spolu s Lockem ze Ztracených a Sucrem z Prison Breaku). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originálními nápady Eureka jen překypuje, sci-fi hrátky a nekončící fantazie okamžitě připomene Farscape, ovšem Eureka má mnohem lidštější prostředí. Na jednu stranu se tvůrci nedrží při zemi při vymýšlení zápletky jednotlivých dílů, ovšem na stranu druhou zachovávají prostá řešení (selský rozum always wins) a citelné komediální prvky pro uchování pohodového vyznění za každou cenu. Nečekejte tedy hardcore sci-fi, nejvyšší priorita Eureky tkví v prostém pobavení, což představuje citelný krok stranou od seriálů typu Battlestar Galactica apod. Humor a sympatické postavy beru všemi deseti, vysokou koncentraci typických seriálových klišé již nikoliv. Klišé v tvorbě dramatické linie sice přinášejí "klid" a diváckou vděčnost, jenže s tím i jednoduchost a předvídatelnost všeho, co v Eurece není sci-fi... 8/10 ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama