Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (296)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Práve to, že je seriál založený na strarých známych, u mňa pôsobí ako mínus. Keď boli Kraus a Marcin novinka, bolo to svieže, neoptrepané a originálne. Ako seriál mi už začínajú liezť na nervy a začínam mať pocit, že už ich je priveľa (otvorím konzervu a vyleze z nej Marcin a Kraus...) Ale niektoré fórky sú stále fajn. ()

janesX odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem čo na tomto "humore" kto vidí, na mňa práve tento sitcom ako naozaj jeden z mála, vôbec nefunguje, nikdy nefungoval a ani fungovať nemôže. Vysvetlím prečo. Má to síce nejaký scenár, ale drvivá väčšina scén a dialógov v týchto scénach sú založené na onej, fakt úbohej skomolenej maďarsko-slovenčine. Neviem či to má byť akási kompenzácia za nedostatok kreativity pri písaní scenára, viem iba to, že tento "typ humoru" je tu hlavnou zložkou a na tomto sa celý seriál nesie. . Pochopil by som, keby to bolo v jednej epizóde, ale nie stále dokola to isté. V každej epizóde, skoro v každej scéne a takmer v každom dialógu. Mám rád trápny humor, čím trápnejší, tým lepšie, ale toto je niečo iné, je to príšerne otravné a úbohé divadlo. Mám chuť dať odpad a asi ho aj dám.  15%. ()

Reklama

Junglista 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tohle je jeden z mála sitcomů, u kterých se místy neubráním záchvatům smíchu (hlavně smích Marty Sládečkové, ten mě nakazí spolehlivě). Dialogy místy brilantní, místy trapné, děti se tam vůbec neměly objevit a celé to mělo skončit po druhé sérii, pak by moje hodnocení bylo o chlup vyšší. ()

Dale 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemožné sa stalo skutočnosťou - na Slovensku sa podarilo natočiť sitcom, ktorý je naozaj vtipný. Po trápnych pokusoch a la "Zborovňa" sa dokázalo, že aj Slováci majú zmysel pre humor. Marcin a Kraus sú skvelá humoristická dvojica plná nápadov, ktoré dúfam tak skoro nevyčerpajú (ako sa to stalo pri Uragáne). Niektoré hlášky sú veľmi podarené a originálne a už teraz zľudoveli podobne ako tie z "Marečka". Doplnenie: Po skončení 1. série s príchodom detí na scénu išla kvalita rapídne dole. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nebýt malé vnučky, která si seriál velmi oblíbila, byl by mě tento slovenský sitkom minul. Neviděla jsem všechny díly, ale působil na mne sympaticky a díky měkké slovenštině se dobře poslouchal. Vtipné hlášky a příběhy z každodenního manželského a sousedského soužití mě občas rozesmály. Jedná se o lidovou zábavu v rodinném duchu a proto nelze tento počin slovenské televize porovnávat s americkou či britskou produkcí, které mají v tomto žánru dlouholetou tradici a zcela jiný druh humoru. Nenucenost herců a jejich plné nasazení, vzájemné popichování a přehrávání dává tušit, že i oni se při natáčení dobře bavili. Slušný průměr a na přání vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

Galerie (605)

Zajímavosti (137)

  • Seriál bol zrušený po tretej epizóde. (fAZEN)

Reklama

Reklama