Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Berg je milovaný některými recenzenty, ale není to zrovna pan režisér, kterého by milovaly davy. Jeho styl je zajímavý a snad i poutavý, ale pouze efektivní. Království to dokazuje z jeho filmů nejvíc. Film, o speciální jednotce, která vyšetřuje bombový výbuch je více o politice než o akci a střelbě. Což je vlastně škoda, protože politické téma není tolik zajímavé a hlavně není scénářem nijak extra rozvedené. Poslední půl hodina se to snaží dohnat, ale ani kdyby Jennifer Garner střílela z dvou samopalů naráz nestačilo by to. Jamie Foxx je tvrdý voják, stejně jako skvěle obsazený Chris Cooper. Celkově je obsazení naprosto skvělé a právě proto mrzí výsledek, kterým je politické drama s trochou střelby. Škoda, protože mohlo jít o opravdu nezapomenutelný snímek, který skončil na půl cesty mezi Syridianou a pořádnou akční peckou. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Berg servíruje zajímavý příběh, který se na problematiku západního a arabského světa kouká docela chytře. Vizuálně je film špičkový od první do poslední vteřiny, Foxx je božan a závěrečná akce je něco, co člověka donutí krýt se před kulkami. Nemůžu se dočkat, až to uvidím znova. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Peter Berg natocil slusny thriller, ktory vyvrcholil kvalitnou nahanackou a prestrelkou a zaroven je aj na zamyslenie. V poslednom case som si vsimol, ze Chris Cooper sa rad ukazuje vo filmoch s politickou tematikou ako napriklad vo filmoch Syriana, Marinak, Breach alebo teraz Kralovstvo. 09.11.2007 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čert vem silné čtyři hvězdy. Čím víc o Království přemýšlím, tím lepší se mi zdá. Berg se nebojí pořádné akce a klidně nechá střílet do civilistů. Nebojí se politické nekorektnosti a zároveň nikomu pečlivě nestraní. Dává dost prostoru hlavním hrdinům i odhodlanému nepříteli. A stylově si to sviští skrz vyšetřování k nabušenému konci. Takhle se mají točit dramata ze středního východu. P.S. Jestli nemáte rádi ty sladkobolné pasáže mezi koncem poslední akce a začátkem titulků... tak věřte, že tady měl scénárista koule ;) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Modlím se, aby to nebyl nový filmařský trend a napadá mě otázka: "Opravdu si odteď budou všichni neúspěšně hrát na druhého Paula Greengrasse?". Z duše mi mluví slova jednoho zámořského filmového kritika, který napsal, že si Berg k obsluze kamery přizval "permanentně tančící opici". I ve statických záběrech chaotické švenkování kamerou ze strany na stranu, nahoru a dolů, které, sedíc zhruba 10 m před velkým plátnem, vedlo k bolení očí a po půlhodině získání pocitu, že by nějakej Kinedryl opravdu bodnul. Greengrassovi je tenhle filmařský způsob vlastní, dokonale zmáknutý a Bourneovi dodal zajímavý šmrnc. Ale ve Vašem případě, Petere Bergu, bylo to skutečně nutné? Protože jinak herci v čele s charismatických Foxxem byli znamenití, saudskoarabské reálie fantastické a závěrečná akce místy dechberoucí. Jestli Berg nabyl přesvědčení, že svým pseudodokumentaristickým přístupem s kamerou "utrženou ze řetězu" dokáže diváka více vtáhnout do děje, tak v mém případě se to totálně minulo účinkem. Velkým kladem budiž dvě poslední vyřčené věty filmu - prostinké a přitom tak výstižné pojmenování nikdy ne(s)končícího boje mezi západním světem a tím islámským!! Mimochodem, poprvé v životě jsem zažil, že jsem v celém kinosále seděl ÚPLNĚ SÁM. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal mať film dlhšiu stopáž (150 minút) a byť veľkolepejšieho charakteru s väčším rozsahom s priestorom pre hlbší vývoj postáv a viac dramatickejším podtónom. Režisér Peter Berg si veľmi želal tento zostrih vydať, štúdio Universal však rozhodlo zostrihať ho na aktuálnu dĺžku (110 minút) aj napriek jeho výhradám. (Real Tom Hardy)
  • Palác princa Saudskej Arábie vo filme stvárnil luxusný hotel Emirates Palace v Abú Zabí. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama