Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Odjakživa zastávám názor, že víra v Boha nemá s církevním mocenským konglomerátem, založeném na vyvolávání strachu a pocitů viny v lidech, nic společného. Je mi líto všech, co potřebují, tuhle berličku. Protože to není berlička, ale nenasytná a krvelačná chobotnice, schopná ve jménu vlastní moci a vlivu, čehokoliv. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

V celku zaujimavy dokument, ktory mi priniesol dokonca aj niekolko informacii, o ktorych som ani netusil...Nad samotnou temou sa rozpisovat nema zmysel, pretoze kazdy mame vlastny nazor na zneuzivanie deti hocikym, nie len cirkevnymi predstavitelmi, ktori by mali byt utociskom a nie dierou, ktorou sa naplnaju mnozstva pribehov, ktore zrejme aj tak nikdy vypovedane nebudu. 3,5/5* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No jo, starému pedofilovi přestal stát bimbásek, čímž ukončil svůj sexuální život, a tak se rozhodl, před skonem, rozběhnout chytit výtah tam nahoru, tedy omluvit se obětem za neomluvitelné, přičemž silně pochybuji, že se najde někdo, kdo by o takovou omluvu stál. Nad tím vším mi zůstává rozum stát. Když vám kněz 7 let przní dítě, tak mi neříkejte, že si nějaké změny, jakožto rodič, nepovšimnete. To je možné snad pouze v případě, že jste totálně zfanatizovaný a bezmezně věřící magor a to je potom část viny rozhodně i na vaší straně, coby rodiče. Celý tento snímek je dokonalá ukázka toho, jak prohnilý církevní systém tu takovou spoustu let trpíme, ba co víc - podporujeme, což je rozhodně smutné. Dále je dosti zarážející, že ten farář snad ani nepociťuje žádnou vinu, jako by za nic nemohl. Jeho jediným argumentem je to, že se to nikdy nemělo stát. To působí, jako by snad dostal prznící pokyn ze shora, přitom tak činil výhradně ze svého rozhodnutí. A protože mu to tak pěkně procházelo, tak tak činit nepřestával. Církev pochopitelně nestojí o skandál, tak používá veškeré nitky a konexe, aby podobné násilníky chránila. A jak to tak vypadá, není jich málo. Pomalu se z toho stává církevní trend. Znovu se zopakuji, že část viny za utrpení svých dětí je rozhodně i na bedrech rodičů. Pokud své děti dobrovolně uvrhnou do tohoto zfanatizovaného kolotoče a nechají jim dobrovolně vymýt mozek, tak jsou to prostě nezodpovědní kreténi. Kdybych nesoucítil s dětmi, tak by se skoro až chtělo napsat, že si to rodiče zaslouží. Zpracování dokumentu vyloženě neoslňovalo, ale téma je rozhodně velmi silné a ještě více aktuální. Řekněme 3 *. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Zpracování tohoto dokumentu není úpně nejlepší (dabing) ,ale to o čem dokument pojednává je vystiženo velmi dobře.Nedokážu si představit jaké to je, být v kůži rodičů zneužívaných dětí (zneužívaná 5ti letá holka,proboha !!!!) nebo dokonce obětí samotných.Nejvíc mě,ale dostal konec, kdy se dozvíme že ( vrchní válečný štváč a masový vrah -moje pozn.) G.W.Bush na žádost Vatikánu zaručil papeži Benediktu XVI. imunitu před stíháním v USA ,které bylo vedeno z důvodu obvinění " ze spiknutí za účelem utajení pohlavního zneužívání."Hnus,hnus,hnus..Na to člověk ani nemusí být konspirační teoretik.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oliver O'Grady bol kňazom vyše 30 rokov. Počas tejto dlhej doby hlásania dobra, lásky či porozumenia, znásilnil vyše 100 detí. Arcidiecéza ukončila jeho konanie svojským spôsobom. Presunula ho na inú farnosť, kde od začiatku mohol páchať to, s čím prestal v predchádzajúcom "kraji". Tento dokument je "úprimnou" spoveďou muža v rúchu, ktorý páchal činy nad ktorými sa rozum zastavuje. Vyobrazuje úprimnú spoveď ľudí, rodín, ktoré s ním prišli do styku v "dobrom i zlom", ale aj postoj samotného Vatikánu. Je len na Vás ako sa na danú vec pozriete. Každopádne - Boh s týmto nemá nič spoločné. Alebo, jedine - že by nebol. ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama