Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (628)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Judd Apattow zasadil svoji komedii do společenského kontextu (popkulturní narážky všeho druhu), čímž svůj výtvor do velké míry odlišil od jiných a žánrově podobných produktů. Tím mě však neohromil, neb konvence a náležitosti páteře amerických romantiky přeci jen zůstaly. Zbouchnutá na mě působila jako Fidel Castro ve sportovní mikině Adidas, revolucionář, co skamarádil se svým nepřítelem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Apatowov ťah, vybrať neopozeraných hercov (Paul Rudd-výnimka) do tohto naozaj perspektívneho snímočku, bol naozaj odvážny a podaril sa na perfektnú. Odvážna bola takisto aj minutáž, ktorá pri komédiách s romantickou nádielkou len zriedka presahuje dve hodiny. A čuduj sa svetu ani tá ma skoro vôbec neodradila. Dôležité je podotknúť, že niektoré témy a teda aj humorné zameranie na ne, sú v tomto žánri naozaj inovatívnou záležitosťou. A zároveň je film aj neskutočne súčasný a pohodový. A čakal niekto iný koniec? Ja ani nie, ale hlavné je, že neotrepaná bola väčšina filmu. 80%. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá asi měla být po celovečerním debutu 40 let panic pro Apatowa to, co byli Flákači pro Kevina Smithe po Clerks. Jenže přání není vždy otcem myšlenky a onen záměr se vydařil pouze částečně: opětovně tady máme titulní mužské postavy, které musí čelit dospělosti, celá zápletka vychází z jednoduchého a předtím už nespočetněkrát viděného nápadu (ztráta panictví, těhotenství...), komično je založeno na konfrontaci dvou zcela odlišných světů (panic vs. zkušená matka, lempl bez ambicí vs. svědomitá kariéristka) a nechybí spousta popkulturních gagů a sprostých slov ve veskrze milé a chytré podívané. Nelze upřit, že Zbouchnutá je soudržnějši a nerozpadá se tolik jako 40 let panic a že z dlouhých improvizací opravdu vzejdou geniální sekvence. Jenže zatímco u Kevina Smithe jsou všechny pobuřující záběry prostředkem ke sdělení určitého moudra a životní pravdy, u Apatowa to je zatím cílem a výrazné zkrácení by opravdu filmu pomohlo, protože Zbouchnutá je v závěru dýchavičná a neobejde se bez nutných vypravěčských klišé. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je nič extra, ale bavil ma to. Herecky je to fajn obsadené, humor našťastie nie je trápny, tak ako tomu je u podobných komédii a celý mix žánrov je dosť dobrý. Rogen a Heigl sú sympaťáci a aj v nudných pasážiach dokážu zabaviť. Filmu škodí asi len ta dĺžka, ale za seba môžem povedať, že mi to zas tak moc neprekážalo. V rozpätí dvoch hodín dostal každý žáner a každý problém svoj priestor a čas, čo sa mi na filme celkom páčilo. Film sa nikam neponáhľal, tak ako tomu je u iných komédii a Judd Apatow nechal divákovi podrobnejší pohlad na tento "problém". Film som si vychutnal a priznávam, že niekedy je trošku zbytočne naťahovaný, ale bavil ma kedže postavy si ma získali už od začiatku. A za Kathrine Heigl si prihodím jednu navrch. 80% - 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama