Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ernest Cline, Adam F. Goldberg .. What if the movie sucks? Průměrná natočená kamarádská road komedie, kterou povyšuje akorát to Star Wars / Trek geekovství. Je zde spousta vtipných odkazových momentů, ale taky pořádná porce typický odvarových momentů, které jsou k nalezení v každém druhém zástupci dané škatulky. To platí zejména pro vlažnější rozjezd. Později se snímek slušně rozhoupe, ale na čtvrtý point bych to ani tak neviděl. 70%. ___ Absolvováno především jako nažhavení na následující STAR TREK projekci! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Viz co řekl Duro... dokud se hlásí a odkazuje, je všechno fajn. Jakmile se začnou řešit vztahy, smrtelné postele a vůbec základní kostra děje, jde to celé do kopru. Za podobné zkonění by si film měl vysloužit trest nejpřísnější, ale na zázračné tři hvězdičky ho tahá právě nekonečné řetězení čestných roliček, zábavných situací a slušného timingu. Zabité gagy byste sice počítali dlouho (Ray Park), těch přeživších je ale trojnásobek. A Kristen Bell je po Kopáčkách zas jednou sympatická, narozdíl (pro mě překvapivě) nevýrazného Chrise Marquettea. Ve výsledku polovičaté, ale přesto celkem příjemné. Nostalgie a geekovské geny pracují proti nám. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Hvězdný Války? No samozřejmě, že Fanoušci! Tenhle film je jednoznačný dárek pro příznivce SW v podobě komedie. Kdo jiný by ocenil tunu narážek na tuhle sci-fi ságu? Je rok 1998 a fandové očekávají novou Epizodu. Skupinka lidi ze střední školy to nemůže vydržet a tím, že jsou skutečnými fanoušky. Tak udělají výlet na Lucasův ranč pro jednu filmovou kopii. Film má opravdu mnoho easter eggů, narážek a vtípků na SW. Prakticky na každém kroku a některé jsou skutečně povedené. Přesto, že narážky jsou místy i chytré, tak stejně jako komedie Fanboys moc neobstojí. Herci jsou krom Kristen Bell naprosto (pro mě) neznámý, a i nijak zvlášť nejsou sympatičtí. Pobaví, ale poměrně hojný výskyt herců z původní (i nové) trilogie a dalších x známých tváří. Jako třeba Ray Park v roli ochranky. A Bell je v černých vlasech roztomilá. Takže i když, jsem se několikrát pousmál, tak přesto je tohle jeden z filmů, které není potřeba vidět víckrát. PS: Vzpomínáte si na fanouškovský příběh před The Force Awakens loňský rok? Prakticky je příběh v jádru stejný. A pak, že filmy a realita nejdou k sobě! Takový nesmysl! (68 %) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Boje medzi Star Wars partou a Star Trek partou som nejak nepobral, keďže sa nedokážem zaradiť ani do jednej zo skupín. Ale, fajn, rozhodme som viac SW-geek a boli časy keď som na tom poriadne ulietaval, priznávam. No v porovnaní s Ericom, Linusom, Hutchom, Windowsom a rozkošnou Zoe majú však práve oni ohromne navrch. Sú totiž tí najväčší Fanboys, akých si len dokážete predstaviť. Film sám o sebe je.. ako vám to slušne povedať? Priemerný. Ale tých 86 minút prebehlo tak rýchlo a príjemne, až sa nestačím diviť. Jednorázový obedík - skonzumovať, oblízať si pery a šup na toaletu. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Řečeno ústy jedné z postav "Tohle nebylo o Star Wars, ale o nás" by velice rádo platilo o celém filmu, bohužel obě strany ( osobní vztahy skvadry roztodivných postav/řada popkulturních odkazů a pohrávání si s SW klišé, formou atd.) zůstaly někde těsně za půlkou cesty a naplno tak nefunguje ani v jednom směru. Přijatelně zábavné, občasně trefné a originální, ale ani zdaleka tak kultovní a nezapomenutelní, jak se Fanboys celé ty roky tvářili. 7/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Původně měl hrát Harryho Knowlese Jorge Garcia, ale natáčení mu kolidovalo s natáčením seriálu Ztraceni a tak se role vzdal. Poté byla role nabídnuta Kevinu Smithovi, pro kterého již bylo vše připraveno, avšak závěrečné úpravy filmu Clerks II ho také přiměly projekt opustit. (Caszidy)
  • Okrem mnohých odkazov na pôvodnú sériu Star Wars sa vo filme objavuje odkaz aj na inú snímku Georga Lucasa, a to na THX 1138 (1971). Strážnici v Lucasovom dome boli práve z tohto filmu. (kacer4)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno