Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (365)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když se bratři Farrellyové uvedli slavnou komedií "Blbý a blbější" nikdo jim nemohl upřít, že mají komediální talent. Chvilku se jim i dařilo si tento post udržet ale to jen díky komedii "Něco na té Mary je". Teď se opět spojili s Benem Stillerem a natočili další ... nudný film. V posledních letech se zaměřili na žánr romantické komedie a tato bohužel nese všechny aspekty jejich posledních filmů. Není přiliš vtipná ani romantická a je zatraceně zdlouhavá a nudná. Nemá cenu rýpat se v logice ani řešit to proč se z dokonalé krásné ženy stane po svatbě příšerná, nechutná, sadomasochistická, schizofrenní a ještě hnusná fúrie. Daly by se přežít i tuny klišé ale to by musel být film zábavný. Je zde sice pár slušných scén (po pravdě mě teď žádná nenapadá ale párkrát sem se zasmál) a fanoušci možná ocení i fakt, že režiséři po dlouhé době opět trochu přitvrdili (což potvrzují poměrně odvážné postelové scény a pár utržků fekálního humoru) ale není to nic platný, když je výsledný dojem tak křečovitý a zbytečně dlouhý. Film by si vystačil ze stopáží o půl hodiny kratší, protože závěr je opravdu neskutečně roztahaný a zbytečný. Slabota ()

castor 

všechny recenze uživatele

Humor bratrů Farrellyových mi nevadí, v mnoha případech ho mám hodně rád (samozřejmě hlavně u kultovní Mary), ale že bych na jejich nové přírůstky nemohl dospat, tak to rozhodně ne. Čtyřicetiletý nekňuba ještě pořád nenašel tu pravou. To se ale záhy změní, ožení se, ale na svatební cestě zjistí, že jeho vyvolená není třeba vyholená a ještě k tomu je pěkně pitomá hysterka. A co dělat, když právě na luxusních líbánkách pozná tu skutečně pravou? Jenže když zmíněné režisérské duo tak trochu na druhou kolej odstrčí svůj pověstný nekorektní humor a začne se snažit o sofistikovanou a rádoby citlivou látku (Těžce zamilován, Bratři, jak se patří), tak si divák musí zakrývat oči. Protože soucítit s hrdinou, který si nedokáže urovnat svůj život, není tak úplně snadné. Přesto mi Stiller a jeho další komediální výlet (většinou bez vtipu) poměrně slušně uběhl, nenudil jsem se a za tvůrce jsem se trapně vlastně vůbec necítil (třem hvězdám pomáhá mimo jiné třeba výborný útěk přes hranice nebo úplný závěr).. jen ta přepálená délka!! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je opravdu tak trochu těsně vedle. Jako by Farrellyovým docházel dech. Pár výborných záseků tu je (tradiční mexický lidový tanec, bobr...), ale celé je to takové umolousané, tak nějak citelně dlouhé a korunu všemu tomu nasadí rádobyvtipný závěr. Prostě je to celé takové divné, ne nezábavné, ale na film od Farrellyů divné. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ještě tak do tří čtvrtin se tato „komedie“ dá skousnout, nedostatek vtipných momentů totiž vynahrazuje snaživý Ben Stiller. Moralistickou závěrečnou půlhodinku (proč má tato komedie dvě hodiny?) už bohužel neustojí ani on, ještě více zamrzí fakt, že se tu Farrellyovci ani příliš nesnaží o svůj typický humor. Pravým farrellyovským momentem je tak zhruba poslední minuta, což je na celý film ukrutně málo. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle Stillerův nebyl těsně, ale dost mimo mísu a to je co říct, protože to točili bratři Farrellyovi a ty ve většině případů nezklamou. Tady je ale problém v něčem jiném, a to v tom, že tahle komedie si razí cestu trošičku jinak než obyčejný komedie, co se příběhový stránky týče, jenže pak se z ní stane klasická příběhově průměrná komedie, která ani není komedie. Těží totiž z jediný role, a to není ta Stillerova, ale herečky Michelle Monaghan, díky který by to měla být zábava, ale ve skutečnosti je to strašný utrpení na tu herečku koukat. Nejenom na ní, ale hlavně na její postavu. To musí pro každýho chlapa bejt utrpení... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v Zoolanderovi (2001), hraje Jerry Stiller otce svému opravdovému synovi Benovi. (milaneg)

Reklama

Reklama