Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (1 900)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Oproti místní filozoficky vzdělané většině musím říct, že film byl, co do akce, perfektní. Ano, skutečně jsem v tom nehledal žádné Hegelovy ideály, ale se zdravým rozumem, po Kantovsku, sledoval poměrně zdařilou nástavbu a variaci na téma Budoucnost patří strojům. A souhlasně s Schopenhauerem tvrdím, ač naopak optimisticky: Není nic těžšího, než vyjádřit významnou myšlenku tak, aby jí každý rozuměl. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Svět temné budoucnosti, který Cameron jenom naťukl, který dával pocit něčeho neznámého a který jsem si nikdy nepřál vidět na plátně, aby nezmizela jeho hrozivá atmosféra. Přesně ten svět Skynetu a Hnutí odporu přináší McG a k mé obrovské úlevě se mu daří zaplašit všechny obavy už expozicí. Důvodů k radosti je totiž moře. Ať už oba důstojní protihráči v centru dění, klíčové vedlejší postavy nebo galerie terminátořích záporáků. Ale hlavně pocit, že právě k těmhle minutám sága měla dospět. Za přímé navázání jsem díky pocitu, že se rodí něco velkého, svého času hlasoval všemi deseti. Skutečnost byla ale jiná. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Moon Bloodgood, nádherně znějící jméno. V novém Terminátorovi zní stejně efektně kdejaké mechanické šustnutí, natožpak čilý pohyb těžkotonážního robotického monstra, sloužící atmosféře filmu přinejmenším stejně dobře jako Elfmanova hudba. Úmyslně začínám výborným zvukem, neboť nic lepšího McG do necelých dvou hodin nevměstnal. Smysluplného děje je zde poskrovnu a krom pár „překvapení“, tušených vždy minimálně pár vteřin dopředu, skýtají jediné potěšení bohatě zastoupené akční atrakce. Nezvyklou délkou záběrů připomínají Potomky lidí, ale srovnatelné naléhavosti nedosahují, vtáhnout nedokážou. Sledoval jsem je s obdivem… a s odstupem. Ani zasazením do působivého postapokalyptického prostředí filmaři nedokázali zbrzdit prudké oddalování se „duchu“ prvních dvou dílů (pár křiklavých aluzí nic nezachrání). Místo konstantního napětí jedničky jenom pár průhledných lekaček a dva chlápci, kteří horko těžko zachraňují ty nejbanálnější hlášky tím nejdrsnějším tónem hlasu. Zatímco Bale se snaží být batmanovitější než Batman, Sam Worthington očividně disponuje talentem a v ideálním případě by nemusel věčně pořádat výprodej naštvaných grimas ve filmech jako je tento. Větší pozornost si po Vesnici nárokuje také Bryce Dallas Howardová, od jejichž očí jsem nedokázal odtrhnout ty své. Ani Anton Yelchin nebyl vybrán pouze pro svou podobnost s Michaelem Biehnem. Počátek nové trilogie postrádá v jednotlivostech logiku a v celku smysl, chybí mu specifická tvář, díky které by automaticky nezapadnul mezi řadou žánrových spřízněnců. Jestli byl třetí díl „přemostěním“, máme před sebou nyní jenom jeho prodloužení. Revoluční objevování prostor na druhé straně se (zatím?) nekoná. 60% Zajímavé komentáře: Adrian, imf, Marigold, genetique, Madison, T2, Lavran, GodComplex, ScarPoul, Dannysek4U, CBD, doGof..., D.Paulus ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to sice nejslabší díl, ale pořád docela slušný pokračování. Film mě celkem bavil od začátku až skoro do konce. Ten konec byl neskutečně debilní a jestli jsem na chvilku uvažoval, že bych dal 4 hvězdičky, tak kvůli těm posledním pár minutám jsem na 100% rozhodnutej pro 3. Je to spíš takový Béčko, takže různý díry v logice a chyby jsou ve filmu docela častý, ale mě to prostě bavilo. No možná je to i tim, že jsem teď viděl v poslední době samý hrozný sračky. Takže pro mě lepší 3 hvězdičky. 65% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídne zrežírovaný, ozvučený a otrikovaný popcorn. Presne ako jeho predchodcovia. V okamihu, keď sa oslobodíte od nostalgickej slepoty a prestanete prvých dvoch Terminátorov vidieť ako niečo viac než len prvotriedne natočené akčné sci-fi béčka, vynorí sa pred vami dôstojné pokračovanie série. Scenár má k dokonalosti ďaleko, ale dialógové (t. j. charaktery, vzťahy a motivácie prehlbujúce) scény sú evidentne (a necitlivo) krátené, rovnako ako niektoré drsnejšie akčné pasáže. To je moja jediná zásadná výhrada - rozhodne by som chcel vidieť ten o 40 minút dlhší pôvodný zostrih, v ktorom dúfam zostalo viac času aj na to, čo sa odohráva medzi výbuchmi. Takto má človek dojem, že sa díva na nonstop akčný videoklip, čo ale až tak nevadí, pretože tie akčné scény sú nápadité a zručne natočené, tempo filmu je strhujúce, postavy vďaka dobre obsadeným hercom tiež stihnú zaujať a postapokalyptická špina je dostatočne hmatateľná. Snáď len atmosféra "útlaku" sa dala urobiť hustejšia, ale to tiež pripisujem na vrub nútenému kráteniu. Posledná vec: Arnoldov nástup má až nečakané gule. Škoda, že vystrihli ten záber so svalnatou paprčou dvíhajúcou rotačák, ten vyzeral v traileroch priam ikonicky. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Rozpočet filmu bol 200 miliónov amerických dolárov, čo predstavovalo najdrahšiu nezávislú produkciu svojej doby. (Greenpeacak)
  • Jedna z nejnáročnějších scén bylo zničení benzinové pumpy. Pro natáčení se využila cisterna s 1 000 litry benzinu a výsledný sloup ohně byl vysoký přes 60 m. Přípravy na záběr trvaly 12 týdnů a panovala během nich nejpřísnější bezpečností opatření. Vše muselo vyjít napoprvé. (Pepy)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama